Pozdrav svima na forumu.Događa mi se problem s računalom koji ne mogu shvatiti.Računalo je msan konfiguracija infinity extreme n4.Znači i5 760, asus p7h55 ploča, nvidia gts250, dva harda jedan od 1 Tb drugi 750 gb, napajanje seasonic 520 W, 2x2gb transcend ddr3, kutija ms thunder,bez ventova na kućištu sa box coolerom na procu...jedan serial ata konektor za napajanje je pukao postrance i napravio jednom kratki spoj, ali poslije je sve radilo ok kad sam umjesto njega spojio drugi. e sad nedavno sam uzeo cooler scythe shuriken i dva venta od 12 cm želeći malo rashladiti i stišati kantu koja je bila dosta glasna, ali nije se gasila ni pod jakim opterećenjem, ajmo reći radila je normalno...nakon što sam instalirao shurikena(pasta i sve po pesu) i dva venta i malo dao gas (ništ posebno, virtua tennis 4) nakon dvadesetak min komp se ugasio i nakon nekog vremena sam upalio...temperature su bile ok.vratim box hladnjak, naravno temp su veće(idle 44 C) ali drži vodu...je li moguće da je napajanje oštećeno zaozbiljno i da se zbog toga gasi ili su potrebe shurikena i dva venta od 12 cm zajedno sa svim gore navedenim (i sprženim konektorom za serial ata napajanje) veće nego što seasonic 520 w (kažu solidno napajanje) može podnijeti??iako sad kad sam drugi put vraćao box hladnjak komp se jednom ugasio, a sad radi ok...hvala unaprijed na savjetima i primjedbama!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Svrzic
Mes que un Club! FCBarcelona!
ispravka sad se ugasio sam od sebe, dok sam radio ništ i odmah se upalio, temp proca bila 48...stari box hladnjak bez ventova, samo ono što je bilo u originalu...zbilja ne kužim, najnoviji bios, softverski me dobro služio pa ne vjerujem da se softwerski gasi...naizgled se čini kao pregrijavanje ali temp su normala...nevjerojatno
Svrzic
na koji način najlakše?konfiguracija je još pod garancijom iako se po njoj smije prčkati(nema naljepnica na kanti)...jel bi priznali garanciju kad bi vidjeli puknuti i spaljeni konektor napajanja za serial ata?hvala
Svrzic
moram slat komp iz broda u zg tako da ga ne bih vidio dva tjedna..tad kad je napravio kratki spoj po prilici je zasmrdjelo...jel mogu vidjet kvar ako otvorim napajanje?
Svrzic
a trebao bih vidjet puknut kondenzator?i to bi mogao biti razlog crkavanju?teoretski, nedostatak snage kad se optereti il stalno kratki spojevi?
Svrzic
hvala ti, pogledat ću sutra...jutro je uvijek pametnije od noći hehe