Patnje računala pod opterećenjem

poruka: 12
|
čitano: 2.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima na forumu.Događa mi se problem s računalom koji ne mogu shvatiti.Računalo je msan konfiguracija infinity extreme n4.Znači i5 760, asus p7h55 ploča, nvidia gts250, dva harda jedan od 1 Tb drugi 750 gb, napajanje seasonic 520 W, 2x2gb transcend ddr3, kutija ms thunder,bez ventova na kućištu sa box coolerom na procu...jedan serial ata konektor za napajanje je pukao postrance i napravio jednom kratki spoj, ali poslije je sve radilo ok kad sam umjesto njega spojio drugi. e sad nedavno sam uzeo cooler scythe shuriken i dva venta od 12 cm želeći malo rashladiti i stišati kantu koja je bila dosta glasna, ali nije se gasila ni pod jakim opterećenjem, ajmo reći radila je normalno...nakon što sam instalirao shurikena(pasta i sve po pesu) i dva venta i malo dao gas (ništ posebno, virtua tennis 4) nakon dvadesetak min komp se ugasio i nakon nekog vremena sam upalio...temperature su bile ok.vratim box hladnjak, naravno temp su veće(idle 44 C) ali drži vodu...je li moguće da je napajanje oštećeno zaozbiljno i  da se zbog toga gasi ili su potrebe shurikena i dva venta od 12 cm zajedno sa svim gore navedenim (i sprženim konektorom za serial ata napajanje) veće nego što seasonic 520 w (kažu solidno napajanje) može podnijeti??iako sad kad sam  drugi put vraćao box hladnjak komp se jednom ugasio, a sad radi ok...hvala unaprijed na savjetima i primjedbama!

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Patnje računala pod opterećenjem
Kratak spoj moze ostetit napajanje, mozes ga otvorit i pogledat i vidjet dal su svi kondenzatori citavi, ali neznam bas da bi ti se zbog tog gasio komp :|
Svrzic
15 godina
neaktivan
To napajanje (ispravno) drži bez problema.
Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ispravka sad se ugasio sam od sebe, dok sam radio ništ i odmah se upalio, temp proca bila 48...stari box hladnjak bez ventova, samo ono što je bilo u originalu...zbilja ne kužim, najnoviji bios, softverski me dobro služio pa ne vjerujem da se softwerski gasi...naizgled se čini kao pregrijavanje ali temp su normala...nevjerojatno

16 godina
Provjeri napajanje
Svrzic
14 godina
neaktivan

na koji način najlakše?konfiguracija je još pod garancijom iako se po njoj smije prčkati(nema naljepnica na kanti)...jel bi priznali garanciju kad bi vidjeli puknuti i spaljeni konektor napajanja za serial ata?hvala

16 godina
Pa odi do servisa i reci da ti se komp nije htio upalit, otvorio si ga i vidio da je spaljen kabel, probaj
Svrzic
14 godina
neaktivan

moram slat komp iz broda u zg tako da ga ne bih vidio dva tjedna..tad kad je napravio kratki spoj po prilici je zasmrdjelo...jel mogu vidjet kvar ako otvorim napajanje?

16 godina
Pa ako je nesto izgorjelo, onda da :)
Svrzic
14 godina
neaktivan

a trebao bih vidjet puknut kondenzator?i to bi mogao biti razlog crkavanju?teoretski, nedostatak snage kad se optereti il stalno kratki spojevi?

16 godina
Pa moze ti smrdjet, moze negdje bit spaljena izolacija, kondenzator se napuhnuo...
Svrzic
14 godina
neaktivan

hvala ti, pogledat ću sutra...jutro je uvijek pametnije od noći hehe

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice