Paljenje kompa - udar groma

poruka: 29
|
čitano: 6.943
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Problem je sljedeći.Tokom oluje i grmljavine greškom nije izvačena telefonska žica iz modema, grom je udario u modem.Ostalo napajanje je bilo isključeno.Kupnjen je novi modem,stavljen u slobodan pci utor, i probamo upaliti komp,kad nema slike,ništa,može tako biti cijeli dan....

Napravljeno je sljedeće: Komp je bio upaljen na ove načine i bez uspješnosti:

1.Izvađeni svi uređaji iz pci utora                                                                                                                           

2.Stavljen drugi procesor

3.Stavljena druga grafička

4.Proban drugi monitor

5.Izvađene memorije

Najveći problemi su sljedeći: 1.Ne može se otvoriti dvd-rom uređaj,a lampica svijetli,proban komp upaljen bez dvd-roma i ništa

2.Lampice za reset i power ne svijetli,niti tipka reset ne reagira.

Ako ima koja dobra duša da ovo pročita i da mi kaže šta da još probam ili možda kaže u čemu je problem.

Slutim na matičnu :-))))                                            

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imao isti slučaj već dva puta - matična krepala.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Paljenje kompa - udar groma

Matična ima socket 478,P4.Danas bude teško to kolega nabavil...

15 godina

Oglasnici FTW Smijeh

A daje li napajanje znakove života?

Alfa Romeo is latin for: Yes I will, but only because of your special car. Audis are mainly built for German cement salesmen.
15 godina
neaktivan
Duso maticna ti osla imao skoro isti slucaj ísto mi grom udario al komp mi bil upaljen rjesíó sa cca 500 kn kesovine
Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
15 godina
neaktivan
Duso maticna ti osla imao skoro isti slucaj ísto mi grom udario al komp mi bil upaljen rjesíó sa cca 500 kn kesovine
Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
15 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

Uspješno pokrene venitalore i normalno radi,ne osjeća se nikakav miris, nisam probao sam drugim napajanjem.

15 godina
neaktivan

Budem mu rekao za ovu matičnu,tnx...

15 godina
neaktivan
decek kaže...

Da te pitam, jer ti se vrte ventilatori u kučištu? Pitam jer moj frend je imao slične simptome i na kraju se uspostavilo da je napajanje riknulo.

EDIT: bio si brži!

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 22:27 (Cevi).
15 godina
neaktivan

Vrte se ventilatori u kučištu,na procesoru,na grafički i u napajanju.

15 godina
neaktivan

A da je možda problem u hdd-u? Jer njega nisam probao mjenjati,ali kad ga iskopčam iz matične isti vrag je.A probao sam i promjeniti ide utore i ništa...

15 godina
neaktivan

Nije do hdd-a, jeli da ne valja komp bi bar pokazao sliku, a moj frend kad mu je riknulo napajanje je svijetlila lampica sa prednje strane kućišta (floppy drive), a ventilatori su mu se na kratko zavrtili kad bi stisnio botun od napajanja, pa ako imaš posuditi od nekog napajanje probaj sa njim. Ali najvjerovatnije da ti je matična otišla jer je ona najosjetljivija komponenta!

EDIT: jel čuješ ikakav bip prilikom paljenja kompa?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 22:57 (Cevi).
16 godina
protjeran

maticna 100% .. imo isti slucaj sve bilo iskljuceno i istekano osim zice od tel u modemu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svijetli lampica za floppy drive i za dvd-rom,ali ne svijetli lampica za hdd i power.Ventilatori se normalno vrte,istom brzinom.

15 godina
neaktivan

Ništa se ne čuje,ali kad izvadim memorije van onda bi se moralo čuti neki bipp,tak je na većini matični.

16 godina
neaktivan

izvadi bateriju van iz matične i pričekaj 10-15 sec,vrati je i probaj upaliti,ako ti to nepomogne a nije ni hdd onda je matična

Intel Celeron 2,2GH mb Jetway i845 s478
15 godina
neaktivan

Onda ti je najvjerovatnije matična krepala, ali opet ne mogu sa sigurnošću reći da je ona otišla, pa ti predlažem da isprobaš još sa drugim napajanjem jer da ne kupuješ matičnu na slijepo jer opet nisi 100% siguran!

15 godina
neaktivan
topa kaže...

izvadi bateriju van iz matične i pričekaj 10-15 sec,vrati je i probaj upaliti,ako ti to nepomogne a nije ni hdd onda je matična

probao sam već izvaditi bateriju van i stajala je vani oko 30 min...oprostite to sam zaboravio reći.i bez uspjeha.

16 godina
neaktivan

onda ostajem pri mišljenju da je matična,ona može vrtiti ventilatore- cd-hdd ali neda sliku ,žao mi je ali matična je sigurno,da je bilo što drugo pokazao bi ti bar bios,znam jer se bavim servisiranjem računala i sa sigurnošću tvrdim da je matična,imam 4 laptopa kući sa istim problemom ali valjaju za dijelove.

15 godina
neaktivan

sutra ću ja probati neko drugo napajanje koje je ispravno,pa onda javim rezultat,ali ja sam odma sumljao na matičnu...jer za hdd čujem kako zuji..a najgore je što nebrem niti u bios doći niti da stavim neki cd-e unutra jer neće otvoriti ladicu na dvd-romu.

16 godina
neaktivan

imaš jednu malu rupicu na dvd-u uzmi spajalicu ili iglu i gurni unutra i otvorit ćeš

15 godina
neaktivan
topa kaže...

imaš jednu malu rupicu na dvd-u uzmi spajalicu ili iglu i gurni unutra i otvorit ćeš

za ovo nisam znao,tnx,uspio sam,ali nema ništa unutra,a najbitnije da ne želi sam povući ladicu unutra

16 godina
neaktivan
nema veze gurni je rukom
pentium 3,2 GH s775,MBO Asrock ,Ati radeon 512MB,hdd 160 GB
16 godina
neaktivan

ako ti zatreba pomoć,javi se,tu smo da si pomažemo

pentium 3,2 GH s775,MBO Asrock ,Ati radeon 512MB,hdd 160 GB
15 godina
neaktivan

jesam,idem spavati,sutra se čujemo,hvala puno svima...

16 godina
odjavljen
decek kaže...

sutra ću ja probati neko drugo napajanje koje je ispravno,pa onda javim rezultat,ali ja sam odma sumljao na matičnu...jer za hdd čujem kako zuji..a najgore je što nebrem niti u bios doći niti da stavim neki cd-e unutra jer neće otvoriti ladicu na dvd-romu.

Ako ne možeš otvoriti DVD-rom dok ventilatori vrte, moguće je ili da je i on crkao ili da je napajanje crklo, pa daje samo neke napone.

Pokušaj s drugim napajanjem spojit samo matičnu i procesor, bez ijedne druge komponente i vidi hoće li pištat. NAravno, provjeri i da li ti je beeper ispravno spojen. Ako ni onda ne pišti, matična je sigurno, samo je pitanje što je još uz nju.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina

Mojoj rodici se to 3 puta dogodilo. Matična.Mršti se

A ja sam imao sreće, prije nekoliko godina, da mi samo crknu istovremeno modemi u 2 računala (serijski spojena).

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 9:55 (Schumix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probao drugo napajanje,spojio sam matičnu i procesor i ništa rezultat isti.Otišla matična

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice