Pad fpsa nakon kupnje novih komponenti

poruka: 15
|
čitano: 3.728
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Znaci od kad sam kupio novi proc i maticnu imamo jako velikih problema sa FPS-om u svakoj igrici.Proc sam novi kupio u Linksu a maticnu u HGSPOT-u.Odkad sam sve to stavio znaci ispravno je sve stavito u racunalo termalna pasta i sve to ne pregrijava se znaci CPU temperatura 30-35°C a GPU max 40°C.Promjenio sam 2 grafe i 2 napajanja tako da sam siguran da nije nista do toga.Ne vjerujem da moze biti problem sa CPU-om jer je novi kupit u linksu u 8. mj. isto tako i nova termalna pasta,a sve igre su original znaci nista krekovano.Igre su:CS:GO,BF3,COD4(to je jedino sto igram aktivno,)

PC Spec:

-Processor:AMD Phenom II x4 3.4GHZ  965 Black Edition

-GPU:AMD Radeon(MSi)HD6770 1Gb GDDR5 128bit

-RAM:4gb DDR3

-HDD 500gb WD Caviar Blue

-PSU:Chieftec 550W

-Maticna:ASrock N68C-GS FX

Kada sam vidio znaci taj nagli FPS drop otisao sam u task manager da nesto slucajno nije upalito nije ni to.Reinstaliro sam windows i opet se isti problem pojavljuje.Ali znaci kada taj FPS dropa CPU Usage se sa 20% il 10% poveca na 80%-99%

PICS:

-Normalan FPS-

[img]http://screenshot.xfire.com/s/128863235-4.jpg[/img]

-Kada pada-

[img]http://screenshot.xfire.com/s/128863232-4.jpg[/img]

CPU USAGE:

-Normal-

[img]http://zaslike.com/files/mezlgsjej0imhz2wxr1.png[/img]

-When it drops-

[img]http://zaslike.com/files/4hhp0f88tux14g44qj32.png[/Img]

btw komp je ociscen i nema trunke prasine :)

hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
14 godina

- Koji OS?

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pad fpsa nakon kupnje novih komponenti

win7 ultimate 64bit

17 godina

Samo si još jedan biser s pločom na koju najviše ide 95W TDP procesor (jer ima 3+1 faznu regulaciju napajanja procesora) a koji je na nju stavio 125W TDP procesor (kojeg ploča u biti ni ne podržava u potpunosti). Vjeruj mi, nisi jedini takav. Ploča ti nije za taj procesor, pod opterečenjem ne može ga dobro opskrbljavati naponom, vrm ti se prtegrijava i automatski se pali zaštita vrm-a što dovodi do trotlanja takta procesora i ko zna čega još. Da ti je kojim slučajem MSI ploča komp bi ti imao ili restarte ili gašenje ili bi ti odavno pregorjela ploča. Onoga tko ti je preporučio kombinaciju ta matična + taj procesor slobodno smatraj ili teškom neznalicom ili idijotom, eventualno neprijateljem.

Twitter: @191x7
Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina
191x7 kaže...

Samo si još jedan biser s pločom na koju najviše ide 95W TDP procesor (jer ima 3+1 faznu regulaciju napajanja procesora) a koji je na nju stavio 125W TDP procesor (kojeg ploča u biti ni ne podržava u potpunosti). Vjeruj mi, nisi jedini takav. Ploča ti nije za taj procesor, pod opterečenjem ne može ga dobro opskrbljavati naponom, vrm ti se prtegrijava i automatski se pali zaštita vrm-a što dovodi do trotlanja takta procesora i ko zna čega još. Da ti je kojim slučajem MSI ploča komp bi ti imao ili restarte ili gašenje ili bi ti odavno pregorjela ploča. Onoga tko ti je preporučio kombinaciju ta matična + taj procesor slobodno smatraj ili teškom neznalicom ili idijotom, eventualno neprijateljem.

- Vidiš to nisam ni gledao, a uvijek smatram da onaj tko slaže takve stvari, zna što radi.{#}

- Mislio sam da ima win 8, pa ga to zaje..., imao sam i taj slučaj, problem je bila nekompatibilnost chipset drivera za win 8.

- Ali ovdje je drugi problem, autor kupi si ploču Asrock 970 Extreme3 R2.0 ili ako želiš bolje, onda Gigabyte 970a-UD3, tako kasnije možeš stavit i neki FX novije generacije.

- I stavi si neki aftermarket hladnjak za taj CPU, ako ti je stock glasan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 14:05 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

a kuzis meni je grom lupio o oso mi proc i maticna i sad ono proc sam platio 750kn i maticnu 379kn i lik je reko kao da je to sasvim u redu i da ce radit...sad jesi siguran znaci ako kupim ovu ASROCK 970 EXTREME3 R2.0 da ce sve u redu bit?

17 godina

Da, bit će sve uredu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Da, bit će sve uredu.

aj hvala jer fkt sad komp pripremam za bf4 pa da bude "cakum pakum" :D

12 godina
protjeran
d1n0x kaže...
191x7 kaže...

Da, bit će sve uredu.

aj hvala jer fkt sad komp pripremam za bf4 pa da bude "cakum pakum" :D

Sa HD 6770 i bez jako dobre maticne za overclock tog phenoma ce to tesko biti cakum pakum za BF4, sorry ali ako nemas namjeru igrati na 1024x768 neces uzivati u svim detaljima 60 FPS-a. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 14:58 (VedranOo).
13 godina
neaktivan

imam 2 grafe sad kod sebe ati radeon 4890 1gb gddr5 256 bit il 6770 1gb gddr5 128 bit sad koja bi bila bolja :S

17 godina
d1n0x kaže...

imam 2 grafe sad kod sebe ati radeon 4890 1gb gddr5 256 bit il 6770 1gb gddr5 128 bit sad koja bi bila bolja :S

6770 je bolja iako je malo slabija.

12 godina
protjeran

Sa HD 4890 nisam siguran ni hoces li uopce moci pokrenuti Bf4 posto je to direct x 11 igra a HD 4890 podrzava samo directx 10.1

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ae da vas pitam koja bi graficka bila najbolja po vama za bf4,ali naravno da nisu neke astronomske cijene

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 20:40 (d1n0x).

0 0 hvala 0
14 godina
d1n0x kaže...

ae da vas pitam koja bi graficka bila najbolja po vama za bf4,ali naravno da nisu neke astronomske cijene

- Radeon HD7870 ili još bolje GTX760.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 20:41 (Valentin17).
13 godina
neaktivan

sta kazete na AMD RADEON HD 7790 Black Edition 2GB DDR5

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice