Clockao sam procesor (AMD ATHLON 5200+) na 222 mhz (3.0 ghz) i povećao sam mu voltažu (pošto se na manjim voltažama računalo resetiralo) na 1.375 V.Za vrijeme kada igram neku igru,pojavi se na brzinu plavi ekran na kojem nešto piše tak da ga neznam ni pročitat i komp se odmah resetira.Imam nove Windowse 7 dok su temperature procesora u normalnom radu ne prelaze 50*C.U čemu je problem?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A da li si memoriju zadržao na njezinim default postavkama?
Mislim da je 1.375 ipak premalo volti za njega
Najbolje skini OCCT i testiraj 1h, i ako je nestabilno dižeš voltažu dok se ne dobije stabilan clock
A da li si memoriju zadržao na njezinim default postavkama?
Mislim da je 1.375 ipak premalo volti za njega
Najbolje skini OCCT i testiraj 1h, i ako je nestabilno dižeš voltažu dok se ne dobije stabilan clock
Da, zadržao sam na deafultnim postavkama (2x po 1GB ram)
EDIT:Sad ga testiram pa ću onda vidjet.
rikini ču od smija vrati voltažu kako je bila proc klokni na način da dižeš frekvenciju rada i množitelje dokle ide tako češ automacki dizat i rame neznam koje imaš ali rami u kloku su bitna stvar kad to digneš za nekih 25% testiraj igre i ako ti je dosta to je to
rikini ču od smija vrati voltažu kako je bila proc klokni na način da dižeš frekvenciju rada i množitelje dokle ide tako češ automacki dizat i rame neznam koje imaš ali rami u kloku su bitna stvar kad to digneš za nekih 25% testiraj igre i ako ti je dosta to je to
a kako da on dize mnozitelj kad to nije black edition..., moze sam dizat FSB... i daj koristi interpunkcijske znakove
Nije mi dokraja uspio dovršit testiranje sa OCCT-om....
Opet se pojavio plavi ekran na kojem je nešto pisalo u stilu 'physical dump memory' i onda počne odbrojavati...
Mislim na frekvenciju memorije... Kada dižeš FSB procesora tada paralelno dižeš i frekvenciju RAM-a
Nije mi dokraja uspio dovršit testiranje sa OCCT-om....
Opet se pojavio plavi ekran na kojem je nešto pisalo u stilu 'physical dump memory' i onda počne odbrojavati...
DIgni voltažu na 1.42V
Mislim na frekvenciju memorije... Kada dižeš FSB procesora tada paralelno dižeš i frekvenciju RAM-a
Ja u biosu imam DDR Ram frequency: DDR 800
DDR 667
i sve niže...
Super... Drži ju na 800 (to je default) i digni voltažu na 1.42V i testiraj OCCT-om
a kako da on dize mnozitelj kad to nije black edition..., moze sam dizat FSB... i daj koristi interpunkcijske znakove
ti si u pravu zato za klok se i preporuča intel da se klokat i amd samo zahtjeva više vrimena i živaca
što se tiče plavog ekrana tu su rami upitna stvar ako ima dvi pločice rama a različite frekvencije recimo jedna 800 a druga 600Mhz to če bit teško za klokat jer im se megaherci ne podudaraju
slažem se,moras pazit i na druge komponente ne samo gledat proc jer ces sve zafrknuti
Na BSOD ti sve pise, koji je problem. A sad ako si u mogucnosti uhvatit sta pise. Tipa kamerom kvalitetnom ili necim pokusaj. Pisu ti neki brojevi ja mislim i to bi se trebalo pomocu njih nac rjesenje na netu.