Overclock problem

poruka: 13
|
čitano: 1.541
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Overclock problem

Clockao sam procesor (AMD ATHLON 5200+) na 222 mhz (3.0 ghz) i povećao sam mu voltažu (pošto se na manjim voltažama računalo resetiralo) na 1.375 V.Za vrijeme kada igram neku igru,pojavi se na brzinu plavi ekran na kojem nešto piše tak da ga neznam ni pročitat i komp se odmah resetira.Imam nove Windowse 7 dok su temperature procesora u normalnom radu ne prelaze 50*C.U čemu je problem?

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 17:57 (308gtsfan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Overclock problem

A da li si memoriju zadržao na njezinim default postavkama?

Mislim da je 1.375 ipak premalo volti za njega

Najbolje skini OCCT i testiraj 1h, i ako je nestabilno dižeš voltažu dok se ne dobije stabilan clock

Everywhere I see the pixel peepers
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

A da li si memoriju zadržao na njezinim default postavkama?

Mislim da je 1.375 ipak premalo volti za njega

Najbolje skini OCCT i testiraj 1h, i ako je nestabilno dižeš voltažu dok se ne dobije stabilan clock

Da, zadržao sam na deafultnim postavkama (2x po 1GB ram)

EDIT:Sad ga testiram pa ću onda vidjet.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 18:05 (308gtsfan).
17 godina
protjeran
Overclock problem

rikini ču od smija  vrati voltažu kako je bila proc klokni na način da dižeš frekvenciju rada i množitelje dokle ide tako češ automacki dizat i rame neznam koje imaš ali rami u kloku su bitna stvar kad to digneš za nekih 25% testiraj igre i ako ti je dosta to je to

I Jadantisi
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
giga kaže...

rikini ču od smija  vrati voltažu kako je bila proc klokni na način da dižeš frekvenciju rada i množitelje dokle ide tako češ automacki dizat i rame neznam koje imaš ali rami u kloku su bitna stvar kad to digneš za nekih 25% testiraj igre i ako ti je dosta to je to

a kako da on dize mnozitelj kad to nije black edition..., moze sam dizat FSB... i daj koristi interpunkcijske znakove

17 godina
neaktivan
Overclock problem

Nije mi dokraja uspio dovršit testiranje sa OCCT-om....

Opet se pojavio plavi ekran na kojem je nešto pisalo u stilu 'physical dump memory' i onda počne odbrojavati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
308gtsfan kaže...

Mislim na frekvenciju memorije... Kada dižeš FSB procesora tada paralelno dižeš i frekvenciju RAM-a

17 godina
neaktivan
308gtsfan kaže...

Nije mi dokraja uspio dovršit testiranje sa OCCT-om....

Opet se pojavio plavi ekran na kojem je nešto pisalo u stilu 'physical dump memory' i onda počne odbrojavati...

DIgni voltažu na 1.42V

17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
308gtsfan kaže...

Mislim na frekvenciju memorije... Kada dižeš FSB procesora tada paralelno dižeš i frekvenciju RAM-a

Ja u biosu imam DDR Ram frequency: DDR 800

DDR 667

i sve niže...

17 godina
neaktivan

Super... Drži ju na 800 (to je default) i digni voltažu na 1.42V i testiraj OCCT-om

17 godina
protjeran
Batista kaže...
giga kaže...

a kako da on dize mnozitelj kad to nije black edition..., moze sam dizat FSB... i daj koristi interpunkcijske znakove

ti si u pravu zato za klok se i preporuča intel da se klokat i amd samo zahtjeva više vrimena i živaca

što se tiče plavog ekrana tu su rami upitna stvar ako ima dvi pločice rama a različite frekvencije recimo jedna 800 a druga 600Mhz to če bit teško za klokat jer im se megaherci ne podudaraju

I Jadantisi
16 godina
neaktivan
Overclock problem

slažem se,moras pazit i na druge komponente ne samo gledat proc jer ces sve zafrknuti

grgo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Overclock problem

Na BSOD ti sve pise, koji je problem. A sad ako si u mogucnosti uhvatit sta pise. Tipa kamerom kvalitetnom ili necim pokusaj. Pisu ti neki brojevi ja mislim i to bi se trebalo pomocu njih nac rjesenje na netu.

Audaces fortuna iuvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice