Imam problem, sprzia sam grafu i to jako glupo, imao sam jedan vent koji mi nije trebao i stavio sam ga na grafu da je hladi, vent je imao metano dno koje je provodilo struju i vjerovatno je povezalo plus i minus, zaiskrilo je iz grafe, cila soba je zasvitlila, e sad grafu sam izvadia i s obzirom da je grafa ati radeon x700 ne vridi nista pa i nije neki problem, ali pitanje je dali to sta je grafa prigorila dali utječe na matičnu, jel postoji mogučnost da je i matična riknila, matična je ASUS- k8n4-e, i koje su sve grafe kopatibilne s njom, mislim da je ta matična imala pci-e 16 slot za grafu, to znaci da podrzava sve grafe koje imaju pci-e ali moze li se stavit i nesto osim samo ddr1 unutra????
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ide bilo koja PCIe grafička. Memorija ide DDR i nijedna druga. Kako si to sve strpao u jednu rečenicu, a dosta ljudi brka, RAM memorija ide DDR, ali na grafičkoj može biti bilo koja memorija sve dok je grafička PCI ekspress.
Postoji mogučnost da ti je matična oštečena, ako je ventilator premostio veći napon tamo gdje ne smije biti ili ako je kratki spoj povukao preveliku struju kroz vodove od napajanja. Ako nigdje oko utora i između utora i chipseta, te utora i ATX konektora nije crno na ploči ne možeš znati dok ne probaš.
ah da sad sam shvatio, dakle grafe mogu u biti sve unutra jer neznam koja to grafa danas nije na pci-e 16 a sigurno necu stavljat slabiju nego sta je bila, na matičnoj nigdje nije crno ali moram jos probat,jos samo jedno pitanje, kolika bi mogla bit cijena jedne nvidie 8800 gt otprilike,polovne ako bi se naslo naprimjer, samo okvirna cijena ako neko moze rec,i dali bi moj procesor mogo pratit jednu takvu grafu tj dali bi bilo neiskoristenih preformansi, imam amd athlon 64 od 2ghz ali je oveclockan na 2.5.
evo več sam odlučio, uzet cu u linksa ovu ati radeon hd 4350, 512 mb ddr2 core clock oko 700mhz memorija isto tu negdi, shader 4.1 podrzava sve igre na trzistu trenutno. sistem mi je podrzava, za 250 kn i mnogo više nego sto sam očekivao hahha.
Imam problem, sprzia sam grafu i to jako glupo, imao sam jedan vent koji mi nije trebao i stavio sam ga na grafu da je hladi, vent je imao metano dno koje je provodilo struju i vjerovatno je povezalo plus i minus, zaiskrilo je iz grafe, cila soba je zasvitlila, e sad grafu sam izvadia i s obzirom da je grafa ati radeon x700 ne vridi nista pa i nije neki problem, ali pitanje je dali to sta je grafa prigorila dali utječe na matičnu, jel postoji mogučnost da je i matična riknila, matična je ASUS- k8n4-e, i koje su sve grafe kopatibilne s njom, mislim da je ta matična imala pci-e 16 slot za grafu, to znaci da podrzava sve grafe koje imaju pci-e ali moze li se stavit i nesto osim samo ddr1 unutra????
a nisu ni kompjutori za svakog