NVIDIA Windows Kernel Mode Driver greške

poruka: 34
|
čitano: 9.575
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Što se zapravo dogodilo? Dakle, uređivao sam jedan film na kojem radim u Powerdirectoru i pustio sam kompjuter da ga renderira. Odjednom mi se ekran ispixelizirao i kompjuter se blokirao. Nisam mogao uči ni u task manager niti ga ikako ugasiti. Ručno sam ga resetirao i kad sam ga upalio opet ista stvar - nekoliko sekundi nakon što se windowsi dignu, ekran se pixelizira pa se zacrni i javi mi se poruka (Display driver NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 266.58 stopped responding and has successfully recovered.) - tako nekoliko puta za redom, dok se nije blokirao odmah po loadanju Windowsa. U safe modeu - nikakvi problemi!

Potom sam otišao od kuće i oko 23.40 ponovno upalim komp da vidim je li se nešto promijenilo i sada funkcionira normalno. Dapače, Powerdirector normalno radi (nisam doduše probao renderirati), jedino je nešto firewall zezao, ostalo je sve u redu. Može li biti da se neka temperatura digla pa da je to uzrokovalo frku na grafičkoj? Je li to hardwareski problem ili je caka u softwareu?
Mislim da ću ga zasad ostaviti kod sebe i vidjeti kako dalje reagira... Jedino nisam zadovoljan s time što sam ga bio prisiljen 7 puta ručno resetirati...

Imate li kakve savjete po tom pitanju? Mislim, s obzirom na konfu, trebalo bi sve raditi kao po loju :\

Specifikacije

1 x Asrock 770 EXTREME3 - AMD 770, AMD SB710, ATX, FSB 2600, Dual Ch
1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE
1 x Napajanje SEASONIC 520W, SS-520GB, S12 II, aktivni PFC
1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x CoolerMaster Elite 335, black, (W)185 x (H)413 x (L)486 mm, 6kg
1 x PointOfView GTX470 1280MB 1280MB DDR5 320 bit, DVI 2x, mini HDMI
1 x Corsair SSD 64GB Nova Series, 270MB/s Read 130MB/s Write
1 x ZALMAN CNPS10X Performa, 132(L) x 100(W) x 152(H)mm, 748g
1 x LG Flatron W2343T Full HD 23" ,black,wide screen, LCD,DVI
1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Imam isti problem sa istim drajverima samo sa Asus GTX 570 DC2.Probao sam stare(asus),nove(asus) i default nvidia drivere problem je isti.Sve se igre ruse.Problem je nastao prelaskom sa W7 32bit na W7 64bit.

Je li problem u driveru ili hardweru.

Bože čuvaj nas gladi, kuge i Hrvata

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam imao takoder isti problem kad sam stavio novi driver za svoju staru 8600gts ,to bi se desilo kad bi otvorio 3-4 videa odjednom na google chromeu ali kad bi isto napravio na firefoxu sve bi bilo ok .

Moj savjet je da reinstaliras powerdirector i drivere...

0 0 hvala 0
17 godina
Re: NVIDIA Windows Kernel Mode Driver greške
AIX 2.0 kaže...

Imam isti problem sa istim drajverima samo sa Asus GTX 570 DC2.Probao sam stare(asus),nove(asus) i default nvidia drivere problem je isti.Sve se igre ruse.Problem je nastao prelaskom sa W7 32bit na W7 64bit.

266.58 driveri?

Najnoviji su ti 280.**

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
16 godina
Hyperion kaže...
AIX 2.0 kaže...

266.58 driveri?

Najnoviji su ti 280.**

Čovjek je post pisao u siječnju 2011

www.hrphotocontest.com
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...

266.58 driveri?

Najnoviji su ti 280.**

Najnoviji oficijanlni Asusovi driveri su 267.85 koji su na njihovoj stranici.266.58 su dosli uz graficku.Kada koristim drivere sa Nvidijine stranice 280.xx nemogu ni uci u igru jer se odma srusi.Izgleda da cu morati reinstalirati widnows.Temperature nisu problem ne idu preko 50C u loadu.Zna se desiti kada udem u Firefox da mi se i tada sruse driveri.

14 godina

Obriši te drivere kompletno, restart u safe mode, počistiti Driver Sweeperom, restart, instalacija zadnjih 280 drivera, restart i onda probaj....

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Molim forumaša Penryna da ne odgovara na moje poruke jer nema potrebe buduci da ga ignoriram.
16 godina
neaktivan

Meni se taj problem javljao dok sam imao 9800 gt, i ništa mi  nije pomoglo. Al tak i tak sve radi dobro, neznam šta se zamarate s time..

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Sve sam ti ja to radio.I svaki put sve gore i gore.Kad sam prvi put nistaliro drivere igre su se povremeno rusile.U Crysis-u sam imao 65 fps.Sada nakon promjene drivera se rusi svaki minut i imam 12fps.Na netu su ljudi imali isto takav problem pa neko kaze da je kriv hardwer,softwer, ili photoshop i adobe premiere pa cak i windows update.Pa covjek nezna sta je od tgka krivo za rusenje drivera.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 16:23 (AIX 2.0).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A neznam, meni je taj error trajao oko sekunde, u igrama mi zacrni ekran ali se ubrzo i o oporavi. Ok kad sam stavio GTS 450 samo mi se jedamput javio taj problem.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Evo reinstaliro sam windowse i sve nanovo instalirao.Problem jos gori,ni u jednu igru ne mogu uci.Odmah se driver rusi.Cak se poceo i rusiti i kad u browser udem.

Sutra cu graficku od 3000 kn  smotati u 20 kuna i poslati na reklamaciju.A 9500GT od 600 kuna i dalje veselo radi vec godinu dana,a ova nova nije sastavila mjesec dana kako treba.

Zajeban ovaj napredak tehnike.

P.S. kupio tastaturu Razer Lycosa trajala 2 tjedna i prestala raditi tipka space.Dok stara MS tipkovnica od 40 kn sljaka 5 godina.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina

Brisi drivere od grafe,pa izvadi grafu upali komp,vrati grafu upali komp + bios na default settings.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2011 11:44 (lmutak).
16 godina
protjeran

Evo stavio sam staru 9500GT i problem je isti ne mogu uci ni u jednu igru.Kliknem na ikonu nista se ne desava.Izvadio sam 5 plocica rama i ostavio samo jednu,opet isti problem.HDD je ispravan,barem tako kaze Data lifeguard od WD.Ostaje jedino maticna i CLCMOS.Ima li jos sta sto nisam probao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2011 16:06 (AIX 2.0).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i šta si napravio?! evo meni na 8800 GT radi isti problem ruši sve dosad sve radilo ko urica, ogormni tower nine hundred imam hladi sve u 16! ŠTA DA RADIM! :D

14 godina
protjeran

Problem je bio hardverski tj.graficka je riknula.Dobio drugu kod druge se pocele boje mjesati u igrama.I nju zamjeno evo sad ova treca radi ali dokle.

Pojedine admine i forumase treba streljati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa ne mogu sve 3 grafičke riknut, ili ne može baš ubost sve 3 grafičke koje su loše!

14 godina
protjeran

Ma nije to nista promjeno sam 3 tipkovnice,jednu maticnu plocu i procesor.Jos samo nisam promjenio kuciste napajanje i mis.

Problem je sto se nekvalitetni proizvodi ili proizvodi s greskom uvoze u balkan.To mi je reko jedan trgovac.Pa onda nastaju problemi.Ja jos nisam vidio nigdje da se na njemackom forumu njemac zali kako mu je dosao konkavan CPU.

A stari procesor (E4400),maticna i graficka jos rade.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 19:27 (Selenia Aspide).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ovo je slika problema nakon ponovnog instaliranja win7

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ma nece ti pomoci reinstalacija windowsa.Ja sam to radio deset puta pa opet isto.Graficka je riknula.Ako nemas garancije fino ti nju ispeci u peci pa sta bude.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 20:26 (Selenia Aspide).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kako mogu testirati grafičku karticu da budem siguran da je otišla na vječna lovišta

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Stavi drugu ili odnesi kod nekog drugog.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni kad se je taj problem javljao Nvidia Kernel, grafička mi je radila 4 godine, samo je iritirajuće bilo što mi svako malo zacrni ekran.

F.C. LIVERPOOL, F.C. CHELSEA, F.C. JUVENTUS
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
cao momci...prva poruka i vec problem

ma naime....zadnje vrijeme,,,nekih mozda mjesec i pol dana komp mi se gasi sam od sebe...

normalno radi sve....gasi se samo kod igrica...imam instaliran Titan quest i Fifu 2015.....sve do 15-ak dana gasio bi se ne toliko cesto...ali zadnje vrijeme....30-ak ili 40...puta

Nisam znao do cega je...nije mi bilo jasno oko cega se radi...dok u Event manageru nisam naisa....

crytical error....Znaci Kernel power...event id je 41...a task category 63.... nisam strucanjak....ali mislim da je do napajanja ili graficke?:mozda

inace...windows 7...ca...3 jezgre...amd radeon hd 6530...amda6-3500

hvala unaprijed.....mozda je vec netko imao problem....hvala na pomoci

Pocrrr
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Poxxy kaže...
cao momci...prva poruka i vec problem

ma naime....zadnje vrijeme,,,nekih mozda mjesec i pol dana komp mi se gasi sam od sebe...

normalno radi sve....gasi se samo kod igrica...imam instaliran Titan quest i Fifu 2015.....sve do 15-ak dana gasio bi se ne toliko cesto...ali zadnje vrijeme....30-ak ili 40...puta

Nisam znao do cega je...nije mi bilo jasno oko cega se radi...dok u Event manageru nisam naisa....

crytical error....Znaci Kernel power...event id je 41...a task category 63.... nisam strucanjak....ali mislim da je do napajanja ili graficke?:mozda

inace...windows 7...ca...3 jezgre...amd radeon hd 6530...amda6-3500

hvala unaprijed.....mozda je vec netko imao problem....hvala na pomoci

Napravi test ovim, provjeri temperature i prvo napajanje ako prije restarta ne pokazuje nikakvu grešku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.4.2016 23:34 (jigsaw5063).
12 godina
neaktivan
Hvala brate....probat cemo.....inace nikad nisam ima problema s nicim slicnim pa da vidimo....._)
Pocrrr
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hmmm.....temp...mislim da je tu problem.....visoka vec nakon par min testa....
Pocrrr
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Poxxy kaže...
Hmmm.....temp...mislim da je tu problem.....visoka vec nakon par min testa....

Kolike su temperature ?.. ako je do temperature očisti komponente
Napravi test power supply preko occt pa vidi kad će se restartat odmah ili kada se povećaju temperature nakon nekog vremena.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 0:47 (jigsaw5063).
12 godina
neaktivan
Ha slusaj....evo power supply sam stavija ocitavat...nakon minut i po vec....80 temp...na svim jezgrama
Pocrrr
12 godina
neaktivan
82....a ovi fpsovi mi samo padaju...inace oko 21....sad 10
Pocrrr
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice