Novi Pc novi problemi

poruka: 8
|
čitano: 2.474
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Novi Pc novi problemi

Imam čudan problem sa novim kompom.

Sve sam novo uzeo počevši od stolice pa do miša.

rtx 4070,amd7800x3d,4tb ssd wd,asrock b650 pro rs,32gb corsair rama,850w corsair napajanje modularno,lian li kućište,dell alienware monitor 280hz 2k,logi periferija...sve tip top.

No događa mi se čudan problem sa maaaalim artefaktima,kao male crtice se pojavljuju i monitor se zacrni svako toliko i onda vrati u normalu.To se događa nakon svakog restarta tj paljenja pca.Nakon toga izvučem dp kabel iz graficke i ponovo ga vratim i sve bude ok. To mi je najčudnije.Driver sam promjenio, nije do njega.

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Novi Pc novi problemi
Kill Frenzy kaže...

Imam čudan problem sa novim kompom.

Sve sam novo uzeo počevši od stolice pa do miša.

rtx 4070,amd7800x3d,4tb ssd wd,asrock b650 pro rs,32gb corsair rama,850w corsair napajanje modularno,lian li kućište,dell alienware monitor 280hz 2k,logi periferija...sve tip top.

No događa mi se čudan problem sa maaaalim artefaktima,kao male crtice se pojavljuju i monitor se zacrni svako toliko i onda vrati u normalu.To se događa nakon svakog restarta tj paljenja pca.Nakon toga izvučem dp kabel iz graficke i ponovo ga vratim i sve bude ok. To mi je najčudnije.Driver sam promjenio, nije do njega.

Prvo što bi probao bilo bi spuštanje monitora na 144Hz ili nešto slično pa vidio da li se problem ponavlja. Eventualno možeš isprobati s drugim kabelom. Isto tako, možeš probati isključiti G-Sync u Windowed modu (kroz nvidia control panel naravno, označi samo fullscreen umjesto windowed/fullscreen) pa vidi ako promogne.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2024 11:19 (mrsmith).
15 godina
Novi Pc novi problemi

G sync sam odmah iskljucio i nije pomoglo.Kabel sam mislio ici kupit novi i hoccu.Spustio sam na 144 i za sada je ok.Toga se nisam ni sjetio.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Novi Pc novi problemi

Da definitivno je problem u hercima. Na 144hza radi bezprijekorno.Zasto je to tako?

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Novi Pc novi problemi

Turn off DSC from monitor settings which would force monitor to have 8-bit color depth per channel,
Turn off Smart HDR in monitor settings itd itd
Probaj uglavnom ima dosta tih opcepoznatih problema na 144+hz monitorima!

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2024 18:17 (Boris grozni).
Moj PC  
1 0 hvala 3
16 godina

-to se pitaju i (prvi) mačići.. no to je tako, bacaju se, preskoče, jer početak je 'grbav' tj nije to jedan uređaj iz jedne kuće-proizvođača u kojem bi tad (teoretski) sve moglo biti ispravno-podešeno i da radi kako navodi u spec..

-ovako imaš proizvođača recimo gpu koji nema nikakve veze s proizvođačem monitora, kabla, osa (driver) itd.. tj imaš pc koji je u definiciji frankenštajn sastavljen od manje-više kompatibilnih komoponentata, no ne znači da će svaki fičer raditi na svim kombinacijama.. tj prvi mačići se u vodu bacaju, dječje bolesti i sl. mudre doskočice su primjeran-vjerojatan odgovor.. npr možda je loš kabel, možda driver, možda monitor lažno deklarira herce ili možda kao za ddr navode neku duplu hercažu ili to radi samo kad imaš recimo toptenke (tenesice) plave boje i konstelacija raka u jarcu se poklopi s orionom uz tlak zraka nad sljemenom.. tj kraće, tko će znati, ako ti uz računalo ne možeš zaključiti a imaš sve pred sobom i možeš čačkati-probati i prvi otkriti, odnosno može neki vidoviti milan nagađati pa čak slučajno i pogoditi uzrok-posljedicu no za to je mala šansa, pa dont hold your breath do 'pravog odgovora' zašto je to tako.. 'zato'. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Boris grozni kaže...

Turn off DSC from monitor settings which would force monitor to have 8-bit color depth per channel,
Turn off Smart HDR in monitor settings itd itd
Probaj uglavnom ima dosta tih opcepoznatih problema na 144+hz monitorima!

DSC je izgleda< bio problem.sad radi sve dobro.za sada.hvala ti.vrijedi pitati.ovome sluzi forum

15 godina
Novi Pc novi problemi

Problem riješen.Dsc je bio problem

Moj PC  
4 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice