Novi pc, ne radi (problem)

poruka: 13
|
čitano: 3.874
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako ljudi, stigao pc ali u komponentama ( uopće nemam pojma zasto ga nisu sastavili ) iz adm-a.

Konfiguracija:

AMD athlon II X4 640

Gigabyte nvidia geforce gts 450 1gb

Corsair 430W cx

kingmax 2gb ram ddr3

500gb hdd

asrock 770 extreme3

Uredno ga sastavio ocev prijatelj, koji se informatikom bavi vec 20 godina. Kad smo ga isli testirat upalili i sve je radilo, no tu nastaje problem. Isli smo ga ugasit, uopce nije regairao, dalje je gorio , pa smo bili primoreni nakon par pokusaja ga ugasiti od straga na switch.

Jos smo par puta sve pregledali, provjerili i bateriju, cini se da je sve bilo uredno slozeno, a dalje ne znam koji je problem. isto smo ga spojili na monitor i upalili, monitor ga je odmah prepoznao, ali slika se nije javljala. nije se oglasio nikakav alarm, znaci sve je bilo ok

Stvarno neznam, ima li itko bilo kakvih ideja sta bi moglo poc krivo, ili je itko imao slicna ili isto iskustvo pls odg.

pozz

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 19:00 (Maki999).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Novi pc, ne radi (problem)
nije dobro spojio tipke na kucistu... ako nije maticna rikla...
Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
15 godina
neaktivan
Nek provjeri one pinove na maticnoj, za power switch, hdd switch(tako nesto).
15 godina
neaktivan

Kod mene identicna situacija...

Kupim komp, stigne mi u pon. iz adma, slozim sve ALI komp ne pali ... nista ... 0 bodova .. p*pidio sam ...

Odnjeo u servis (ne u adm) .. covjek mi pogledao komp i rekao da dodjem sutra... i evo sad sve radi normalno ...

Bit ce da niste nesto dobro spojili (one sitne drangulije na maticnoj sto idu iz kucista), no moguce je da su ti iz adma poslali nesto neispravno (desava se) ...

Ako ne rijesis .. nosi na reklamaciju, nemas sta izgubiti.

xFire: rebelsy | steam: rebelsyz0r
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 19:09 (rebelsy).

0 0 hvala 0
14 godina

@ maki999 -  jeste šta instaliravali osim drivera ;možda InstantBoot??

@rebelsy- ako su tako brzi kao šta kažeš(1 dan) i ne naplaćuju ,onda se isplati odnit{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jos cemo sutra sve u detaje provjerit, ali me zanima zašto su mi iz adm-a poslali u dijelovima, a ne sastavljeno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Maki999 kaže...

Jos cemo sutra sve u detaje provjerit, ali me zanima zašto su mi iz adm-a poslali u dijelovima, a ne sastavljeno.

moras ih traziti da ti sloze ...

xFire: rebelsy | steam: rebelsyz0r
15 godina

Pozdrav, da ne otvaram novu temu, dosao mi pc iz future sastavljen po komponentama, upalim pc i on se ukljuci ali nema beepova ni nikakvih zvukova, a ni na monitoru nema slike. Zna netko što da napravim? Jos nesto pogledao sam u kutiju od procesora kad ono tamo je dio procesora ili cak cijeli procesor (ne kutim se bas mozda i grijesim) kutija je bila otvorena.... Moze pomoc sta da radim jer sad opet to slat njima u zg.... Otvaranje kucista ne dolazi u obzir ili? 

Hvala i lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Novi pc, ne radi (problem)

Ne znam do kad im je radno vrijeme, ali ja bi na tvom mjestu prvo zvao njih.

Nazovi i ispričaj sve što si tu napisao 

Vjerojatno će reći da smiješ otvoriti i dati ti savjet što pogledati.

Edit: pokušaj monitor uključiti u više konektora iza. Imaš vjerojatno od grafičke i od matične.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2020 17:11 (CyberDemonVZ).
15 godina

Problem je u monitoru bio, sad cemo vidit sta dalje ako nece radit ni na novom onda neznam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
hardrock kaže...

Problem je u monitoru bio, sad cemo vidit sta dalje ako nece radit ni na novom onda neznam...

Kako znaš da je problem u monitoru, a nisi probao hoće li raditi na kako si ti rekao "novom" (napiše se drugom)?

ps. računalo ima garanciju, kao i besplatni popravak, zovi dućan i neka to oni riješavaju jer koliko vidim ti tu nisi "doma"

i možeš samo pogoršati situaciju.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2020 19:02 (Valentin17).
15 godina

Sad radi sve kako treba, imao sam stari monitor koji je imao priključak koji se jedino mogao u matičnu zaštekati pa zato nije valjalo, sad sam spojio novi monitor na hdmi i sad radi...

A onaj dio od procesora je bio rezervni dio to sam tek poslije skuzio...

Hvala svejedno na preporukama

lp

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
hardrock kaže...

Sad radi sve kako treba, imao sam stari monitor koji je imao priključak koji se jedino mogao u matičnu zaštekati pa zato nije valjalo, sad sam spojio novi monitor na hdmi i sad radi...

A onaj dio od procesora je bio rezervni dio to sam tek poslije skuzio...

Hvala svejedno na preporukama

lp

Odlično!

Vjerojatno je unutra cooler, a ti su kupio neki bolji, pa je ovaj defaultni ostao u kutiji.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice