Novi PC ne radi, pomoć

poruka: 107
|
čitano: 9.471
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Novi PC ne radi, pomoć
raziel5321 kaže...

toćno, a i naveo sam da nemogu update bios, nema upgrade za 64bit

- Ovo boldano nema veze jedno s drugime.{#}

nemre biti do hdd nikako..., U tome je kvaka. Nije duplo bolji a kosta vise nego duplo - Pugi ide na more na čak 2 dana, u je.. ti, budeš se nauživao u PM.
13 godina
neaktivan
Novi PC ne radi, pomoć

hoču reči da nemogu ga update dalje, ni sa gigabyte, kaze da nije compatible sa bit 64, moram radit sada, guzva mi

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
kivic15 kaže...
BlueMax kaže...
raziel5321 kaže...

dogovoreno

bluemax: već sam to obavio u 5 ujutro, nije pomoglo

Znaci graficka.

aa po čemu si to zaključio? {#}

RAM je normalno radio prije izmjene procesora i graficke. Igre na kojima se sustav danas rusi prije su radile normalno. Da si mijenjao maticnu onda bi mogli sumnjati i na RAM, ali ne u njegovu neispravnost nego u nekompatibilnost s novom maticnom i BIOS-om. Mozes jedino provjeriti jel ti dobro sjeo u utor tj. izvaditi ga, obrisati kontakte i ponovo umetnuti dok ne cujes klik. Ram bi ti radio probleme i u obicnom radu, bez obzra na opterecenje graficke.

RAM ne ispusta nikakve zvukove pa ni one ko da deres kljucem (to ti je poznat zvuk??). Takve zvukove mogu ispustati jedino komponente sa pokretnom mehanikom (graficka, HDD i procesorski hladnjak).

13 godina
neaktivan
Novi PC ne radi, pomoć

Čitam onako usput, pa mi je palo na pamet da neki modeli te grafičke imaju na sebi konektor za dodatno napajanje. Je li tvoja to ima i je li napajanje priključeno na grafičku?

Ako nije to, stavi natrag Semprona pa probaj s njim - možda je problem u procesoru.

1 0 hvala 0
14 godina
Ghost Racer kaže...

Čitam onako usput, pa mi je palo na pamet da neki modeli te grafičke imaju na sebi konektor za dodatno napajanje. Je li tvoja to ima i je li napajanje priključeno na grafičku?

Ako nije to, stavi natrag Semprona pa probaj s njim - možda je problem u procesoru.

on ako se dobro sjecam uzeo je gigabyte, ona bi trebala imati 6pin...pa nije valjda da to nije uštekao :/

a i ne znam, mislim da nije da se uopce grafa ne bi palila

Nagradu ove godine -biser 2013- osvaja: -Valentin17- sa svojih vrištećih 15000 rpm i ubrzanje 200 KS
14 godina
neaktivan
raziel5321 kaže...

Koju reviziju ploče imaš?, ukoliko je 3.1 nadogradi BIOS na zadnju službenu verziju "FD" link, ne savjetujem betu "FEa" {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 18:50 (Hardwhelper!!!).
14 godina
Novi PC ne radi, pomoć

da vidis vraga, nisam ni vidio da ima druga revizija...

Nagradu ove godine -biser 2013- osvaja: -Valentin17- sa svojih vrištećih 15000 rpm i ubrzanje 200 KS
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Novi PC ne radi, pomoć

Ram i hdd su u redu kako kazu programi, hdd zdravlja 99% niti jedna kockica nije bila damaged ( crvena ),

porbao sam volt na cpu ič dizati al nemogu, na matični sam našao di je vcore al mi neda da dignem, samo preskoči taj ( gray out )

sada ču probat staru graf staviti

0 0 hvala 0
14 godina
Novi PC ne radi, pomoć

ajde uslikaj cpu-z, cpu i motherboard i daj slike

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Novi PC ne radi, pomoć

nije grafička, zamijenio sa radeon 4850, testirano na metro last light, isto problem ( nije bio prije )

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Novi PC ne radi, pomoć

ne kužim, cpu-z misliš onaj programčič i cpu te motherboard misliš da izčupam iz pc-a i slikam ili? .)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Novi PC ne radi, pomoć

3 stranice nagađanja.. ovaj kaže ovo, onaj kaže ono.. pa probaj staru grafičku uvalit i javi rezultate..

Ovo s windowsima ne mora bit, ja sam prešao sa M3A770DE na FM1 matičnu sa skroz drugačijim čipsetom, grafičkom i procesorom...

EDIT: Jbg moja greška

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 20:59 (martanbj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Novi PC ne radi, pomoć

premala ti je voltaza procesora

daj skini linx http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/LinX-benchmark.shtml

pokreni, i onda uslikaj kada procesor bude u full loadu

i daj tako isto sliku za motherboard

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
martanbj kaže...

3 stranice nagađanja.. ovaj kaže ovo, onaj kaže ono.. pa probaj staru grafičku uvalit i javi rezultate..

Ovo s windowsima ne mora bit, ja sam prešao sa M3A770DE na FM1 matičnu sa skroz drugačijim čipsetom, grafičkom i procesorom...

pa probao je, isto je i sa starom grafom

i dalje tvrdim da je problem u undervoltanju matične

i treba sada vidjeti koja je revizija ploče,jer ako je 3, onda skinuti najnoviji bios i flashati, te dici voltazu proca malo...

15 godina
raziel5321 kaže...

nije grafička, zamijenio sa radeon 4850, testirano na metro last light, isto problem ( nije bio prije )

martanbj kaže...

da si samo par poruka gore pročitao vidio bi da je već sa starom grafom probao 

http://valid.canardpc.com/2749994
16 godina
neaktivan
Novi PC ne radi, pomoć

Moguće da problem izaziva memorijski kontroler. Idi u BIOS i  pod opcijom Advanced BIOS Setup izaberi  MB Intelligent Tweaker(M.I.T.), pa onda DRAM Configuration pa DCTs mode postavi kao "Ganged".

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Novi PC ne radi, pomoć

Probat ču, sada sam stavio stari cpu pa da probam, nakon toga cu krenut sa zadnjih par prijedloga, javim za 10min

2 0 hvala 0
14 godina
Novi PC ne radi, pomoć

stari proc nisi ni trebao probavati jer ce 100% raditi s njime ;=) oklada u lošinj, 3 dana? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Novi PC ne radi, pomoć

Ok,prvo probaj stari cpu (iako če raditi najvjerojatnije), kada staviš phenoma isključi Cool'n qiuet i dugni voltažu CPU-a i NB- malo

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Novi PC ne radi, pomoć

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Novi PC ne radi, pomoć

matična je 3.1 rev, ne treba slikati, znam jer je rev 1 am3, moja je am3+ ( rev 3.1

0 0 hvala 0
14 godina
Novi PC ne radi, pomoć

kao sto sam rekao V je premali!!!!

ako je 100% rev 3 onda flash biosa

Hardwhelper!!! kaže...
raziel5321 kaže...

Koju reviziju ploče imaš?, ukoliko je 3.1 nadogradi BIOS na zadnju službenu verziju "FD" link, ne savjetujem betu "FEa" {#}

znaci skini FD,flashaj i digni voltazu manualno

p.s. start-all programs-accessories-snipping tool i s time slikaj...

Edit: i mhz su ti preveliki...def za taj proc je 3100mhz pri 1.4V

i smanji FSB na 200! u biosu....

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 21:43 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Novi PC ne radi, pomoć

E baš me ovakvi problemi podsjete na onu poštapalicu AMD fanova.. " ...matična ploča će podržavati iduće generacije procesora..."

Istina Bog,može se uturiti na ploču,ali od tog trena slijedi glavobolja..

0 4 hvala 0
15 godina
raziel5321 kaže...

Ram i hdd su u redu kako kazu programi,

- Da li si probao stavit RAM koji si kazao da budeš uzeo s posla?

- Test, odnosno provjera RAM memorije sa MEMTEST86+ se radi preko noći. Imam osjećaj da si ti to probao (ili nisi ni probao) samo ovako na brzinu, možda se varam, ali ne vjerujem.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 21:47 (Valentin17).
14 godina
Valentin17 kaže...
raziel5321 kaže...

Ram i hdd su u redu kako kazu programi,

- Da li si probao stavit RAM koji si kazao da budeš uzeo s posla?

- Test, odnosno provjera RAM memorije sa MEMTEST86+ se radi preko noći. Imam osjećaj da si ti to probao (ili nisi ni probao) samo ovako na brzinu, možda se varam, ali ne vjerujem rijetko.{#}

ajde djete šuti i odi se vozati motorom jer ovo nije za tebe i jos jako puno žganaca sa svojom ljepoticom moras pojesti da bi ti znao "servisirati" kompove

GTFO

{#}

16 godina
neaktivan
Novi PC ne radi, pomoć

Jesi li postavio BIOS kako sam ti opisao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Novi PC ne radi, pomoć

nisam još stigao, polako, ne mogu tako brzo, još učim dok radim sve ovo

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Novi PC ne radi, pomoć

Riješeno,

zahvale svima, posebno FakeDeath, {#}

Nakon dizanja V te spuštanja bus speed, sve radi kako treba,

FakeDeath očekujem te u septembru! {#}

1 0 hvala 1
14 godina
Novi PC ne radi, pomoć

Super,nadam se da ce i dalje sve šljakati...ako bu opet kakalo tu smo ;=)

p.s. u 9mj mi je i rođendan pa ces i platiti koju :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice