Nova konfiguracija (komp ne reagira)

poruka: 15
|
čitano: 2.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Znaci ovako..kako mi je komp bio na servisu..rekli su mi tam da mi je totalno sprzen komp, otisla maticna, proc i napajanje..

I danas ja odem kupit novu:

Spojim ja to sve kak treba..osim onih malih kablova za power i reset switch..tj to sam ok spojio..samo one led-ove nisam, al manje bitno..

I kad sam htio pokrenut komp, upali se napajanje i graficka (cooleri normalno rade), a procesorov cooler kao da ce krenut se vrtit i stane i tak ponavlja

svake 2 sek..a CD-rom mi skripi unutra nes i nije mi jasno sto je..

Sad me zanima sto bi moglo bit kad je sve novo unutra, jedino da sam dobio neispravni procesor, il mozda sam ja spojio krivo di molex to pci kabel sa graficke, 

jer od napajanja sam imao samo jedan pa sam kupio molex.

Ak netko zna sto je, il je imao slican problem nek odgovori na post.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 22:33 (beni-Zg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Nova konfiguracija (komp ne reagira)

nisam odma skapo da nisi siguran za gabel..sry

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 22:57 (_CR7_).
14 godina
neaktivan

ma nije u tom problem..sastavljo sam ja dost kompova vec..sve komponente su gdje trebaju bit...i kablovi sve..

samo sam se prvi put susreo s tim molexom al njega sam 90 % siguran da sam dobro ukopco..sve ostalo sam siguran

100 %..

15 godina
neaktivan

Ponovi sve iznova! Vjerovatno si nesto krivo spojio!

Btw pogledaj da nije to coolera od proca!

ivek
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 22:56 (IVOX).
15 godina
neaktivan
Provjeri da maticna nema jos dodatan 4 pin ulaz za napajanje. Nemrem sad pogledat jer sam na mobu. Ali nebi ni iskljucio neispravnost maticne, cak stovise mislim da je upravo to problem. U zadnje vrijeme samo neki problemi sa gigom, meni jedna potpuno nova nije radila prije nekih mj dana, a i naletio sam na jos jednog forumasa koji je takoder imao isti problem.
The best way to be boring is to leave nothing out.
14 godina
neaktivan

ima ATX_12V_2x4..znaci stavio sam u oba 4 pinska..to nije ziher..a vidjet cu..nekog servisera pozvat doma samo da provjeri 

jel maticna ispravna il procesor tak da mogu zamjenit za novo, imam garanciju i sve..kupio dns, tak da bi trebali zamjenit :)

evo manual ak ce kaj pomoc..ma da nemislim http://www.manualowl.com/m/Gigabyte/GA-870A-UD3/Manual/207677?page=70

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 23:42 (beni-Zg).
15 godina
neaktivan

jesi možda ti ugrađivao matičnu u kučište? iako je danas rijedak slučaj, vrlo lako se može dogodit da negdje neki vijak odnosno dodir matične i kučišta pa ti može sa strujom biti problem, zna tada komp tako "divljat"...jedna glupa stvar ali provjeri..

dal ti daje POST kad pališ jel možeš uletit u BIOSE-?

samo krupno, ništa sitniš
14 godina
neaktivan

da ugrađivao sam ja..pogledo sam..sve stoji kak treba..ne pokazuje mi nis..uso bi ja u bios da mogu ..al 

ne pokazuje sliku :/..

14 godina
neaktivan

radi monitor, bez brige.. :D..samo pise no video input jer kad se upali ne pokazuje sliku :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
beni-Zg kaže...

radi monitor, bez brige.. :D..samo pise no video input jer kad se upali ne pokazuje sliku :P

posudi od nekog napajanje i isprobaj.isto imao problem ko ti.

upali se ventovi i ugasi se za 2 sekunde.maticna ili napajanje ti je ostalo u sleep modu

14 godina
neaktivan

nemam od kog..ovo je novo napajanje..znaci nisam nikad palio dosad..al doci ce mi serviser dns pogledat sto je..da vidi

ima li struje na svakoj komponenti..koja ne pokaze ok..to je neispravno vjerojatno..nadam se da ce skuzit u cem je kvaka

jer ja nis ne kuzim sad sto bi moglo bit kad je sve novo

14 godina
neaktivan

zahvaljujem svima na odgovorima...nasao sam problem..na procesoru su se pinovi spigali neki pa sam srecom sve uspio ispravit da ne puknu

i sad sve radi ;)) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2011 15:43 (beni-Zg).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
beni-Zg kaže...

zahvaljujem svima na odgovorima...nasao sam problem..na procesoru su se pinovi spigali neki pa sam srecom sve uspio ispravit da ne puknu

i sad sve radi ;)) 

drago mi da si rješio probleme..

no nejasno mi je kako si uopće uspio stavit procesor u ležište (socket) ako je bilo savijenih pin-ova?

samo krupno, ništa sitniš
15 godina

Rekal si da si slagal kompove i prije, kako si onda uspil sje.. nešto tako banalno kao pinove na procesoru. {#}

Valentin

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Rekal si da si slagal kompove i prije, kako si onda uspil sje.. nešto tako banalno kao pinove na procesoru. {#}

CUJ , svakom se dogada, osobno mrzim iz dna duse proceve s pinivam, piganje ravnanje.,.... ludilo

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice