Pozdrav, već neko vrijeme tu pa i drugdje pišem o problemima sa z-fightingom koji se pojavljuje i igrama. Vezano za taj problem komp je i bio par puta na servisu u admu. Sve skupa 7, ali ne baš samo radi tog problema. Jedan put su mijenjali sve u kompu osim optike i kučišta. Grafičku su mijenjali modele različitih jačina i problem nije otklonjen. Imam AMD Sapphire Radeon HD7850 i matičnu ASRock Z77 Pro3 i frendov frend (serviser) mi je rekao da je možda nekompatibilnost sa matičnom. Što mi čak i ispada logično, obzirom da kada su mijenjali komponente u računalu kada su mijenjali matičnu, zamijenili su je sa istom, a ne nekim drugim modelom. Eto, čisto me zanima da li je zaista moguće da taj nedostatak "klika" između matične i grafičke stvara taj z fighting problem. Nitko živ mi nije odgovarao na z-fighting upite koje sam slao po forumima. Vjerovatno jer su neuki i laici. Ali zato vas zbilja molim da mi kažete da li je isplativo nositi računalo na servis da makar slože novu konfu. (Novu matičnu) i da uložim rađe nekoliko stotina kuna, nego da ulažem u skroz novi komp. Jer komp je još uvijek snažan. Eto, molio bi vaše mišljenje.
Hvala