Nemogućnost nadogradnje ram memorije

poruka: 10
|
čitano: 3.225
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav,

Imam stari komp (Dell OptiPlex GX620), a u njem je bilo instalirano samo 2GB radne memorije ( 2x1GB DDR2), eh sad, susjed mi ima isti takav komp i na njem također 2GB(isto 2x1GB DDR2)... Izvadio sam ram kartice iz njegovog kompa i ubacio u svoj, prvo sam ubacio jednu (znači 3x1GB u njem) i kad sam upalio komp samo zviždi nešto u njem i neće da se pokrene, sa 2GB radi sve ok, ali čim ubacim više, neće i gotovo... Uglavnom u kompu su 4 utora, moguća je nadogradnja do 4GB (možda čak i 8, neznam točno)... Ako bi mogli pomoći bio bih mnogo zahvalan :)

Ako vas zanima konfiguracija kompa ili bilo šta drugo samo napišite...

H3rc0
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 21:05 (H3rc0).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Napiši koju ti imaš memoriju, a koju susjed.

Npr. ti imaš 1GB DDR2 533MHz, a susjedova je 1GB DDR2 ???Mhz.

Probaj ispuhati dobro utor za RAM i obriši školskom gumicom zlatne pinove na memoriji. Možda jednostavno nije dobro sjela u utor.

Iz iskustva znam da je ponekad potrebna poprilična snaga da se ugura memorija u utor i štipaljke se dokraja zatvore oko nje. Naravno pazi da rupica na memoriji sjeda na zrez u utoru.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 21:51 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da su sve 533MHz, bar mi tako očita...

Sve su različite marke, čak su i izgledom drugačije, evo:

Kingston kvr800D2N5/1G (Duplo uža od ostalih)

TwinMOS 8D22KB-MK PC2-4200 1GB U-DIMM/CL4

NANYA 1GB 2RX8 PC2-4200U-444-12-B1

hynix 1gb 2rx8 pc2-4200u-444-12

H3rc0

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

vjerovatno se kolju pa zato nece upalit probaj stavit njegovu drugu sa svoje dvije

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koji OS imaš? Ja sam u jedan GX620 nadogradio RAM i imao problema sa XP-om. Instalirao sam 7-cu i radi stabilno. Čak radi i Aero jer ima 945 čipset. Nadogradi BIOS prije svega pa vidi šta će se desiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Auh, imam novi problem, u oba dva kompa imam po 1 hard disk od SATA 160GB (isti i u jednog i u drugog), prebacio sam svoju u drugi komp i kad upalim samo mi žmigće bijela crtica u lijevom gornjem kutu, vratio sam nazad u svoj komp opet isto, vratio i ovu susjedovu u njegov komp, isti problem i tu o.O, sad znači neće ni jedan, pomozite hitno 

edit: što se tiče ramova, sve sam kombinirao, nema šanse isti problem :S, ajd ok ako to neće samo da mi je fixat problem sa HD-ovima

H3rc0
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 18:05 (H3rc0).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

jesi mozda nesto u biosu mjenjo odakle da  boota

0 0 hvala 0
14 godina

nisam ništa mjenjao :S, samo sam prebacio u drugi komp pa opet vratio, inače kad palim komp dođe screen "Dell Optiplex GX620" i puni se dole bijelo, tu kliknem f2 i uđem u bios, a sad ne mogu ništa, čim upalim odma mi dođe crni screen i žmigće bijela crtica u lijevom kutu, tipkovnica ne reagira :/

H3rc0

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

HDD nije dobro spojen provjeri dobro kablove i ako imaš drugi podatkovni kabal zamjeni ga.

Izvadi bateriju sa matične ploče na minutu (reset BIOS-a) i vrati ju nazad.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 18:44 (Mile 74).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Reset BIOS-a. Ja sam kombinovao HDD iz SX280 u GX620 i obratno. Radilo je bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice