Pozdrav.
Ponajprije vam želim svima čestitati ove blagdane.
Sada da se bacim na moje pitanje (problem).
Imam prijenosni HDD (iomega eGo - Portable Hard Drive USB 3.0).
Navedeni HDD je kapaciteta 500GB.
Problem nastaje što sam na njega prebacio jednu datoteku (pjesme, fotke, glazba) sve ukupnog kapaciteta 125GB.
Kada mi one više nisu trebale, poželio sam obrisati pripadajuću datoteku s HDD-a na "Delet". No ona se donekle obrisala a donekle i nije.
Naime prikazao mi se prozor (slika 1), nakon toga sam pokušao preimenovati tu datoteku, no nije mi dopušteno (slika 2), a kada idem u properties stoji mi kako je datoteka veličine 0 bytes (slika 3).
Isto tako želim navesti kako sam pokušao ukloniti navedenu datoteku Unlocker alatom, no bezuspješno.
Inače, pripadajući HDD je u NTFS datotečnom sustavu
Hvala vam za pomoć, odnosno za svaki prijedlog, kako bi se ovaj problem mogao riješiti.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda taj vanjski disk nije ispravan(Bad Sectors),
ili je problem u USB-Sata kontroleru loše kvalitete(takvih slučajeva ima i previše), koji se nalazi u kučištu tog eksternog diska.Ako je u pitanju taj kontroler(disk gotovo sigurno ima klasičan Sata podaci+naponski priključak), onda tu može bi svakakvih problema, u tom slučaju ja na taj disk više ne bi stavljal nikakve bitne podatke.U situaciji kad krepa taj USB-Sata kontroler, onda jednostavno treba disk izvadit iz kučišta i spojit na Sata priključak u normalan komp.Nakon toga ne bi trebalo bit problema pod uvjetom da je disk ispravan, a vanjsko kučište moš slobodno bacit u smeče kaj drugo.
Provjeri šta kaže ovaj dole program, vezano za okvirno zdravstveno stanje tog diska.
Ako se nekaj ne da obrisat iz Windowsa, taj problem je vrlo lako rješit dakle Linux Live CD/DVD i nema frke.
Mislim da nije nista od toga, jer sve ostalo programe, datoteke, filmove, glazbu , pdf dokumene, postavljam i brišem sasvim normalno.
Makar ja mislim da nije problem.
Samo me ta jedna datoteka "kači", a ne znam kako da se nje riješim "izbrišem ju" 
Ako imaš instaliran Nero Burning ROM probaj kroz njegov browser pristupiti dotičnom fileu i izbrisati ga.
Digni Linux Ubuntu, uključi disk i izbriši sve što ti ne treba na disku.
Digni Linux Ubuntu, uključi disk i izbriši sve što ti ne treba na disku.
Dal daj Linux Ubuntu treba biti na CD-u odnosno treba li biti instaliran na računalo kao i Windowsi, ili mogu biti na CD/DVD te se od ondje "pokrenuti", kao bootabilni medij ?
Ne treba ga instalirati na računalo već možeš ga pokrenuti kao live opciju. Možeš ga podići i sa USB-a ili CD/DVD-a. Evo link , skini ISO pa ga sprži na disk. Postavi CD/DVD kao prvi boot device, i kad te bude pitao klik na "Try Ubuntu". Priključi eksterni disk i radi što te volja.