Nema slike na laptopu

poruka: 8
|
čitano: 1.091
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nema slike na laptopu

Pozdrav!

Riječ je o Dell Inspironu N5010. Nekada se znao zblesirati i kada bi ga se otklopilo iz sleepa, nije bilo slike, ali zvukova jest(dakle, samo je ekran bio crn). Ugasim ga, upalim i sve je u redu. Taj problem sam riješio updateom drivera.

Međutim, problem se ponovno pojavio i sada više ni gašenje ne pomaže. Upalim ga, ventilator se vrti, ekran je crn. Koliko god čekao, moram ga gasiti na tipku i uvijek se ugasi odmah, čim pritisnem(a inače je potrebno držati tipku(tako je na svakom računalu s kojm sam se susreo, nije samo ovaj laptop)). 

Probao sam ga paliti bez baterije, ali ista stvar.

Ništa se ne događa, nema zvukova, nema post-a, ništa.

Ima netko neku ideju?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nema slike na laptopu

Da nije model s AMD grafikom?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nema slike na laptopu

Je, HD5470.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nema slike na laptopu

A e.....

Eto, najizglednijeje u njoj problem. Vole krepat. Na tom modelu sam imao i često probleme s biosom. Ta dva problema su najčešća.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nema slike na laptopu

Ako je grafička, što mogu napraviti? 

Jer ona je zalemljena za matičnu, nemam baš širok spektar mogućnosti.

A bios ne mogu flashati kada nema posta..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nema slike na laptopu

ja sam prilično uvjeren da je problem u jednoj od RAM pločica. ako su dvije, izvadi jednu pa pokreni napravu. ako je samo jedna (ma nije. je?) onda je isprobaj u sličnom lapu negdje ili servisu. probleme koji si opisao uglavnom uzrokuje neispravan RAM (za koji je DELL jaaaaako emotivno vezan - mora biti baš poseban, s puno čipova pojedinačno malog kapaciteta). prije nego što se baciš sa savskog mosta, pokušaj prtljati s memorijom. javi ishod, pliz. 

usput, kad proradi, odaberi power option: full gas/maximum performance (s isključenim sleep i hibernate opcijama, neovisno o zatvaranju poklopca). 

e, da: svakako ga dobro očisti (propuši sve zrakom, osobito vent):

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2016 18:29 (Ajar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Nema slike na laptopu
chutac kaže...

Ako je grafička, što mogu napraviti? 

Jer ona je zalemljena za matičnu, nemam baš širok spektar mogućnosti.

A bios ne mogu flashati kada nema posta..

Zalemljena je na matičnu ploču. U tom slučaju se mijenja grafički čip ili se radi reball.

Flash biosa ide preko programatora.

Svakako probaj ove osnovne stvari, izbaci disk, probaj s memorijama kao što je kolega rekao, probaj spojiti na vanjski monitor.

Ali, nekako prema mom iskustvu najčešći kvar na tom modelu je upravo grafika, a mi ti ovdje nažalost ne možemo dati točnu dijagnostiku nego samo pretpostaviti prema iskustvu što bi eventualno mogao biti uzrok, onako, nagađamo.

15 godina
neaktivan
Nema slike na laptopu

Hvala, ali ništa.

Rastavio, resetirao BIOS, probao sve kombinacije memorije, probao bez(i onda pišti jer je nema, valjda utori valjaju onda), probao ga spojiti na TV-nema slike.

Budem sutra otišao u servis sa te dvije memorijske pločice da testiraju njih. Ako rade, ili je procesor ili grafička, što je previše za popravljati na starom laptopu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice