Ne znam dali zeza MBO ili napajanje?

poruka: 8
|
čitano: 1.378
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovde sam prvi put i nemojte mi zamjeriti ako nisam primjetio isti ili slican topic na forumu.

Dakle ovako, problem je u tome da mi se neki put kad idem upaliti PC nećuje onaj "beep" i ne dize se BIOS, ekran crn, a svi ventilatori rade. Onda ga moram "rucno" ugasiti pa opet upaliti, i onda nakon 3-4 pokusaja uspije se cuti "beep" i BIOS se uspije podici zatim i Windowsi. E sada, Kad se otvore Windows-i, PC radi savrseno, cijeli dan  bez ikakvih problema, uz igranje, surfanje itd. Nema nikakvih zamrzavanja, uglavnom, sve ok.

E sad.....po raznim savjetima. Isprobao sam konekcije na MBO-u, zatim sam mijenjao bateriju na MBO-u, vadio RAM-e, flesao BIOS, pa sve testirao. I opet se vracao isti problem.

Neki put mi upali isprve, sto me opet zbunjuje. Sad nisam vise pametan, sto bi moglo biti u pitanju.

Uglavnom, znam da sa tim neuspjelim paljenjima i "rucnim" gasenjima (dok se BIOS ne podigne) ne mogu ostetiti nijedan hardwer by the way, ali je poprilicno frustrirajuce kad se PC ne upali isprve.

Neki dan mi prijatelj jedan spominje da moze biti u pitanju napajanje, sto me je dodatno zbunilo. Jer ne znam kako moze biti to u pitanju. Ako ono radi.

Uglavnom, bio bi zahvalan ako mi netko dao strucni savjet po pitanju ovog problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni je isto tako bilo jednom. I nakon nekog vremena mi je crklo napajanje - promijenio ga i sad isti taj komp radi i dalje, ovaj put bez tih problema.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ne znam dali zeza MBO ili napajanje?

Hm......mogu ti reci da mi je to bila zadnja sumnja. Ali vidim da se kod tebe javljao taj problem.

Znaci, po tvom misljenju bi bilo najbolje kad bi prominio napajanje.

Jer odmah mi je bilo sumnjivo, jer vidim da mi MBO radi ko' sat, bez ikakvih simptoma da stvara probleme.

16 godina
neaktivan
jazebov kaže...

Hm......mogu ti reci da mi je to bila zadnja sumnja. Ali vidim da se kod tebe javljao taj problem.

Jer odmah mi je bilo sumnjivo, jer vidim da mi MBO radi ko' sat, bez ikakvih simptoma da stvara probleme.

Napajanje sigurno neispravna kada ne daje i tek djelomično daje napon na matičnu ploču, ali poželjno da  posudiš od nekoga da isprobaš drugi napajanje i da vidiš ako radi, onda kupiš na sigurno, onda je prvotni napajanje otišao, tako je i kod mene kada napajanje uštekan na matičnu ploču svjetle na matičnu ali nikako da upali pa sam probao drugi napajanje i ovaj radi bez greške. Osmijeh

Nenad
15 godina

Prije par godina imao sam sličan problem. Uzrok je bio izuzetno banalan, problem s ON/OFF prekidačem. Zamijenili ga u servisu i sve 5.

0 0 hvala 0
15 godina
Nello kaže...
jazebov kaže...

Napajanje sigurno neispravna kada ne daje i tek djelomično daje napon na matičnu ploču, ali poželjno da  posudiš od nekoga da isprobaš drugi napajanje i da vidiš ako radi, onda kupiš na sigurno, onda je prvotni napajanje otišao, tako je i kod mene kada napajanje uštekan na matičnu ploču svjetle na matičnu ali nikako da upali pa sam probao drugi napajanje i ovaj radi bez greške. Osmijeh

Kao što piše Nello posudi napajanje, priključi ga i mrcvari kompjuter!!! Imao sam i ja tih problema sve živo pokušao, mjenjao dio po dio i opet ništa. Probao sa drugim napajanjem čak je bilo i slabije od ovoga što je bilo u kućištu i komp se palio iz prve. Pozdrav

15 godina
neaktivan

Ej, ljudi, hvala vam na savjetima i misljenjima.

Mislim da cu uzeti novo napajanje bez dvoumljenja pa vam javim sto se dogodilo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Rijesen problem!!

Uzeo sam novo napajanje Corsair vx550w. I PC pali ko' beba.

Ljudi, imate moj naklon. Puno vam hvala i ovom genijalnom forumu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice