Napajanje hdmi-to-rca

poruka: 5
|
čitano: 1.190
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Napajanje hdmi-to-rca

Pozdrav.

Kupio sam s ebaya konverter iz hdmi u rca (ona 3 chincha) kako bih mogao povezati stariji tv s novim kompjuterom koji ima hdmi izlaz na grafičkoj. S konverterom je došao usb kablić koji je namjenjen za napajanje konvertera. Međutim konverter radi i u slučaju kad je taj usb kablić uštekan i kad je ištekan. Pogledao sam pinout hdmi porta i vidim da on isto daje 5V. Zanima me smijem li koristiti konverter bez tog usb kabla, tj. mogu li naštetiti grafičkoj ako preko nje napajam taj konverter umjesto iz nekog usb porta? Pretpostavljam da ne, ali onda ćemu taj usb kabel...?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Napajanje hdmi-to-rca

konverter je aktivna elektronika.

svaka elektronika traži struju za rad.

normalno je predviđeno da će struju dobijati kroz kabel (s uređaja na koji je spojen) ali ima i odvojenu mogućnost, slično kao ext.hdd.. slično kao USB-HUB.. jer neki video izlaz ne mora dati struju ili bi to bilo opterećenje.. npr mobitel-tablet..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Napajanje hdmi-to-rca

ok, zahvaljujem!

kužim ovaj dio da je konverter aktivna elektronika koja traži napajanje (i da je u tome osnovna razlika od adaptera), ali nisam te skroz skužio smijem li ja to napajati ovako direkt iz hdmi porta (bez korištenja usb kabla) ili to može npr. opteretiti grafičku karticu i uništiti je (nemam pojma... pričam napamet) pa je ipak bolje napajati preko usb kabla?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 19:11 (blab).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Napajanje hdmi-to-rca

to nitko ne zna.. ako radi bez, tako bi koristio, jer inače je dovoljno i statički napon za neke dijelove da ih ošteti, bolje bez.. a struja koju vuče ne može biti nešto što opterećuje VGA... + po logici, kabel je dodatak ako ne radi bez njega. ... ''možda'' :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 23:02 (ihush).
13 godina
neaktivan
Napajanje hdmi-to-rca

ok. tnx!

tako je i meni logično, da ne treba usb kabel ako radi i bez njega, ali ne bi bilo prvi puta da mi je nešto logično pa na kraju ispadne totalni promašaj... ;)

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice