Negdje sam pročitao da prije zamjene ili nadogradnje RAM-a treba izvaditi onu bateriju na matičnoj i maknuti onaj mali "jumper" kod baterije da se napravi "Clear CMOS" i da se onda na taj način izbjegnu neki problemi sa RAM-ima ali ja sam upravo zbog toga dobio probleme koje ne znam riješiti,naime šta sam napravio:
Ugasio sam komp,isključio ga iz struje,maknuo bateriju i taj mali "jumper" sa matične,izvadio sve RAM-e jer su bili krivo postavljeni i radili u "Single Chanel modu",vratio sam samo 2 keksa od po 1GB na prava mjesta ( u naranđaste utore na br.1 i br.4 ),vratio sam na mjesto bateriju i taj jumper,pokrenuo komp ali ne mogu u windowse!!!
Počne boot pa čak i onaj animirani logo od sedmice ali se ubrzo opet automatski restarta i opet boot ali mi sada ponudi "Start windows normaly ili da uđem u onaj "Repair mod" u kojem mi kasnije nudi svakakve opcije koje sam sve isprobao i uvijek neka greška ili mu nekaj fali ili kaj ti ja znam.
U tom repair modu u jednoj opciji uđem negdje gdje mi napiše umjesto C particije neku X particiju od nekih 30 MB i uopče ne vidim nigdje svoj OS niti svoj C:/ i ništa ne mogu!!!
Probavao sam mijenjati kekse,stavljati ih u različite utore,probao sam samo sa jednim keksom,otišao sam u BIOS i podesio ga kak je bio i ništa,ponovo sam ušao u BIOS i odabrao "Save Optimized Defoults" ali ništa,neće i neće!!!
Moja matična je ova: Giga 8IK110
HELP PLEASE