Nakon vađenja baterije sa matične windowsi ne rade

poruka: 13
|
čitano: 10.168
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Negdje sam pročitao da prije zamjene ili nadogradnje RAM-a treba izvaditi onu bateriju na matičnoj i maknuti onaj mali "jumper" kod baterije da se napravi "Clear CMOS" i da se onda na taj način izbjegnu neki problemi sa RAM-ima ali ja sam upravo zbog toga dobio probleme koje ne znam riješiti,naime šta sam napravio:

Ugasio sam komp,isključio ga iz struje,maknuo bateriju i taj mali "jumper" sa matične,izvadio sve RAM-e jer su bili krivo postavljeni i radili u "Single Chanel modu",vratio sam samo 2 keksa od po 1GB na prava mjesta ( u naranđaste utore na br.1 i br.4 ),vratio sam na mjesto bateriju i taj jumper,pokrenuo komp ali ne mogu u windowse!!!

Počne boot pa čak i onaj animirani logo od  sedmice ali se ubrzo opet automatski restarta i opet boot ali mi sada ponudi "Start windows normaly ili da uđem u onaj "Repair mod" u kojem mi kasnije nudi svakakve opcije koje sam sve isprobao i uvijek neka greška ili mu nekaj fali ili kaj ti ja znam.

U tom repair modu u jednoj opciji uđem negdje gdje mi napiše umjesto C particije neku X particiju od nekih 30 MB i uopče ne vidim nigdje svoj OS niti svoj C:/ i ništa ne mogu!!!

Probavao sam mijenjati kekse,stavljati ih u različite utore,probao sam samo sa jednim keksom,otišao sam u BIOS i podesio ga kak je bio i ništa,ponovo sam ušao u BIOS i odabrao "Save Optimized Defoults" ali ništa,neće i neće!!! 

Moja matična je ova: Giga 8IK110

HELP PLEASE {#}

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 0:22 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sugave gigabaytice... no iance en vadi se baterija biosa i onaj jumper to ej za clear cmos.

samo ugasi iz struje komp i drzis 5sec power on button na kucistu da isprazniš ostali napon i struju u kompu.

i umetneš kekse. pogledaj da nije neka opcija u biosu ti jer si vratio sada na tvorničke kada si izvuko bateriju. tako da pogledaj..

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Nakon vađenja baterije sa matične windowsi ne
andi.cro kaže...

U tom repair modu u jednoj opciji uđem negdje gdje mi napiše umjesto C particije neku X particiju od nekih 30 MB i uopče ne vidim nigdje svoj OS niti svoj C:/ i ništa ne mogu!!!

HELP PLEASE {#}

cudni simptomi.

kao da ti je BIOS malo pomiješao diskove (ako imas vise od jednog). Tesko mi je nagadjati, ali ako imas vise od jednog diska, probaj iskopcati sve osim sistemca pa rebootaj.

btw. ne skidaj bateriju iz maticne osim kad se potroši. Ne znam gdje si vidio taj čudan savjet.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 1:23 (Zura).
16 godina

Imam jedan HDD,u Biosu sam probao i sve po "Defu" i onako kak je bilo prije havarije ali neće{#}

Jel tako-tako je !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Imam jedan HDD,u Biosu sam probao i sve po "Defu" i onako kak je bilo prije havarije ali neće{#}

Provjeri u kom modu radi hard disk ( sata - ahci - IDE ). Mora biti u istom modu u kom su instalirani windowsi inače ništa od podizanja sistema.

15 godina
neaktivan

Čini mi se da će samo format HDDa i reinstalacija Windowsa pomoći,,,

17 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

na koju foru ideš u "repair mode", da li dižeš winse preko boot CD-a ili ti se nakon paljenja kompa to ponudi?

Gore je čovjek spomenuo: da li si windows instalirao s diskom u AHCI ili IDE modu?

- ako je ahci, moraš u BIOS-u definirati AHCI kao pristup disku, inače je IDE (ako ne znaš, onda je vjerojatno IDE jer je to default)

- pokušaj disk prekopčati na drugi port na matičnoj.

- ovo sa dizanjem 30MB particije mi zvuči kao neki RAMDRIVE; da li su windowsi jedini OS na tvom sustavu? Koliko inače imaš particija na disku?

- Da li si pokušao bootat s nekim "ultimativnim boot CD-om"? (mada bi pitanje bilo radije: imaš li išta od bootabilnih CD-ova koji služe popravcima raznoraznih sra*a)

16 godina

Evo,javljam vam se sa problematičnog kompa {#}

Riješio sam problem čačkanjem po BIOS-ovim postavkama{#}

Pod Standard CMOS Features 

1.Namjestio sam pravilan datum jer je bio neki iz 2003g

2.IDE Auto Detection [ ENTER ] i napravio je detekciju!

3.Extended IDE Drive [ AUTO ]

4.Acces mode [ AUTO ]

Pod Advanced BIOS Features

1.First boot device [ CD-ROM ]

2.Second boot device [ HDD ]

3.CPU Hyper-Threading [ DISABLE ]

4.Limit CPUID max to 3 [ DISABLE ]

Integrated Peripherals

1.Skoro sve je tu na [ENABLE i AUTO ] osim Sata Raid Function koji je bio [ Enable ] a ja sam ga podesio na [ Disable ]

Eto,u glavnom su to opcije koje sam primjenio,a sad koja je radila problem,ne znam!!! 

HVALA SVIMA{#}

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 0:03 (andi.cro).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hyper threading upali :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Lacko kaže...

U "User Manualu" piše:

Enables CPU Hyper Threading Feature. Please note that this feature is only working for operating system with multi processors mode supported.

(Default value)

Disabled Disables CPU Hyper Threading.

Procesor je stari Intel Pentium 4 (socket 478 koji radi na 2.8GHZ ) pa sam zaključio da mu ta opcija nije potrebna!

Da je unatoč tome ipak uključim? Može pojašnjenje!

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 13:34 (andi.cro).
17 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
Lacko kaže...

Procesor je stari Intel Pentium 4 (socket 478 koji radi na 2.8GHZ ) pa sam zaključio da mu ta opcija nije potrebna!

Mislim da se kod Pentiuma 4 Hyper-threading aktivirao s modelom od 3GHz. Taj je, mislim, i zadnji socket 478 Pentium 4.

Dakle.. ostavi isključeno.

16 godina
neaktivan

to nisam znao. znam ono za hyper da daje bolje performanse

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
andi.cro kaže...

Integrated Peripherals

1.Skoro sve je tu na [ENABLE i AUTO ] osim Sata Raid Function koji je bio [ Enable ] a ja sam ga podesio na [ Disable ]

Eto,u glavnom su to opcije koje sam primjenio,a sad koja je radila problem,ne znam!!! 

HVALA SVIMA{#}

95% da ti je ovo boldano bio problem...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice