Znaci,nakon sto normalno ugasim kompjuter,sve i dalje radi,znaci na monitoru nema slike i to je ok,ali svi ventilatori rade,u biosu sam na default probao sve vratiti i opet isto,mislio sam da je do windowsa pa sam live bootao ubuntu i preko njega probao,svaki puta isto,nekuzim koji vrag,sada sam raskopao komp,i samo spojio osnovne stvari,maticna,proc,grafa,rami,2-3 venta zbog tog problema da vidim i hard
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel ti se taj problem nedavno pojavio (nakon ugradnje neke komponente) ili oduvijek?
oduvijek,od kada sam si slozio i7 platformu
Ventovi ukopčani direkt u napajanje ili u matičnu? Vrti li se i od proca?
Svi su ventovi na maticnoj,znaci napajanje ih nonstop obskbljuje,imam H50 cooler i od njega nakon gasenja nastavlja raditi i pumpa i vent,dok hard diskovi se gase bez problema,nekuzim,kada gasim windows preko windowsa onda se javlja ovaj drek,a kada jednom stisnem na power tipku na kucistu,i on kada gasi windowse,onda gasi normalno,nekzuim jednostavno
Onda je ovo najvjerojatnije do ploče. Koji model?
Probaj s update-om BIOS-a. To će vrlo vjerojatno riješiti problem (ako ga ima (update-a)).
Pod moj PC imas koju maticnu imam,ali neznam kako da updatam bios...ako pomognes imas cevape od mene
neče tu pomoč ni 10 porcija čavapa jer ti je riknilo napajanje a ja bi reka prije ploča a da se bude siguro štoje triba bocnit drugo napajanje da se zna što je na stvari
Pod moj PC imas koju maticnu imam,ali neznam kako da updatam bios...ako pomognes imas cevape od mene
Mislim da netreba updatat bios i prilično sam siguran u čemu je problem kod tvoje ploče.
Uđi u BIOS pa u "Genie BIOS Setting" pa u "Voltage setting" i tu disable-aj "O.C. Shut Down Free". Sada bi trebalo biti sve OK.
neče tu pomoč ni 10 porcija čavapa jer ti je riknilo napajanje a ja bi reka prije ploča a da se bude siguro štoje triba bocnit drugo napajanje da se zna što je na stvari
Bilo bi jako smijesno da je novo Corsairovo napajanje hx520 odapelo...skoro pa nemoguce,niti godina nije prosla od kad je kupljeno lol
Bilo bi jako smijesno da je novo Corsairovo napajanje hx520 odapelo...skoro pa nemoguce,niti godina nije prosla od kad je kupljeno lol
Genijalan zaključak (giga)..-.-
Jesil pokusao diseblat opciju kao sto je kolega naveo,pa cak ti je i stavio slike...Jel pomoglo?
Sve je danas moguce i sve se kvari, probaj zamjenit napajanje posudi od nekog drugo pa ga imaj kod sebe dan dva i one bus rjesil dilemu jer je to uzrok problema.
idem probati ovu foru u biosu naci,ako ce funkcionirati,kao sto rekoh,dodi u zagorje i imas cevape i pivu
e moj siko ma da je najskuplje na svitu može crknit zato postoje garancije ali ja opet kažem to nema veze s biosom nešto s pločon neštima to ti je siguro mora se sve ugasit ako si stisa turn of ekran se ugasija a kašeta ne ako san te dobro razumija to je ploča 100 posto a ti kako oš lol
Jesil probo jel se pokrenuo vent na napajanju....
Ti giga bas mi moras sve nade ugusiti lol,antioptimist
Iliti pesimist..:P
Iskreno se nadam da kad to sve rastavis i ponovno sastavis da bi to trebalo proradit..... :)))))))))))
Decki,javim vam rezultate za 1-2h,obaveze...................
OK-...
Drizm ti fige :-)
NISAM SI DAO MIRA,isprobao sam savjet od DamageHigh,COVJETE TO RADI!!!!!!!!! IMAS VELIKE CEVAPE I PIVU OD MENE!
My personal Jesus =)
Covjece,najveci profici na PCE nisu znali rijesiti frku a ovaj majstor to odma odgonetnuo,HVALA TI!
Skidam ti kapu!
edit:
giga,CORSAIR me do sada nikada nije iznevjerio !!!!
Haha...hvala, hvala...
Hihi..majstor sa svojih 14 godina..lol..
Google i malo znanja čuda rade..=)
Haha...hvala, hvala...
Hihi..majstor sa svojih 14 godina..lol..
Google i malo znanja čuda rade..=)
ma googlo sam sve moguce solucije i nista mi nije normalnog izbacilo
NISAM SI DAO MIRA,isprobao sam savjet od DamageHigh,COVJETE TO RADI!!!!!!!!! IMAS VELIKE CEVAPE I PIVU OD MENE!
My personal Jesus =)
Covjece,najveci profici na PCE nisu znali rijesiti frku a ovaj majstor to odma odgonetnuo,HVALA TI!
Skidam ti kapu!
edit:
Jesi ti nekaj prckal po Biosu, ja bi rekel da jesi pa si nekaj zabrljal na pocetku i nisi znal vratit nazad sumnjam da je maticna bila tak po defoltu podesena.
Ovaj tekst sam pročitao..=)
Od tud mi i slike..
My personal Jesus =)
Skidam ti kapu!
edit:
Jesi ti nekaj prckal po Biosu, ja bi rekel da jesi pa si nekaj zabrljal na pocetku i nisi znal vratit nazad sumnjam da je maticna bila tak po defoltu podesena.
Mislim da je...to je nekakva zaštita od isključivanja pa ponovnog pokretanja računala pri startup-u kod intelovih chipseta.
Sry na duplom..
EDIT: The Man, ti si imao isti problem ili??
ma ja samo kažen što mislin nikako sama ploča ako je niko nije prčka nebi smila to radit sama od sebe ili je crkla ili je neko dira po bijosu ono što nezna moga je samo reset biosa na tvorničke postave i vratila bi se u normalu
ma ja samo kažen što mislin nikako sama ploča ako je niko nije prčka nebi smila to radit sama od sebe ili je crkla ili je neko dira po bijosu ono što nezna moga je samo reset biosa na tvorničke postave i vratila bi se u normalu
Kada resetiras na tvornicke postavke,onda se aktivira taj drekec koji je meni smetao...