Nakon čišćenja ne pali računalo

poruka: 25
|
čitano: 5.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

dakle čistio sam cijelo računalo,sve vratio nazad ali ne pali

na matičnoj gdje piše M-BIOS i B-BIOS dva čipa imaju čudne boje,zelena točka,crvena crtica i zlatna boja

pritiskom na start upale se na jako kratko led lampe(na matičnoj) u narančastoj boji i to je sve

M4X @ 3.14zda GHz
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Provjeri jos jednom sve kabele dal si ih dobro spojio.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Nakon čišćenja ne pali računalo
Haf932 kaže...

Provjeri jos jednom sve kabele dal si ih dobro spojio.

pojave se na kratko ledice,i mrvicu zavrti ventilator ovaj šta je spojen direktno na matičnu(3pin),inače potpuno mrtav nakon toga

čudne su mi te boje na tim čipovima na matičnoj,i napravio reset biosa ali ništa

M4X @ 3.14zda GHz
14 godina

Vjerojatno si skurio matičnu, bit ćeš sretan ako je samo to. Dosta ljudi ide čistit računalo na svoju ruku i to najčešće završava ovako nečim. Ako već oćete očistit računalo, mada je za to rijetka stvarna potreba, najbolje ga je odnest u neki servis i oni će ga tamo ispuhat sa kompresorom i sve isprobat, poslje platiš pivu i bez brige si.

EDIT:

Isprobaj RAM keks po keks, provjeri spojeve napajanja na matičnoj, pazi jesu ovi konektori sa prekidača na kućištu dobro spojeni na ploču, možeš vadit komponentu po komponentu i probavat (prvo grafičku, pa HDD i optički) pa vidiš jel radi.

Ako ti se da izvadi sve van i na stolu probaj spojit ponovo (sada bez DVDa, HDD i grafičke) tko zna možda matična negdje dira kućište, spoji taj jedan vent na ploču, spoji prekidače sa kućišta i probaj upalit, i vidit ćeš jel se gasi.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 21:21 (Valentin17).

0 3 hvala 0
17 godina
Valentin17 kaže...

Vjerojatno si skurio matičnu. Dosta ljudi ide čistit računalo na svoju ruku i to najčešće završava ovako nečim. Ako već oćete očistit računalo, mada je za to rijetka stvarna potreba, najbolje ga je odnest u neki servis i oni će ga tamo ispuhat sa kompresorom i sve isprobat, poslje platiš pivu i bez brige si.

A kako da čovjek nauči nešto sam ako ne proba, odnošenje u servis i ponovno podizanje odnese brdo vremena, neće ga očistiti tako detaljno, i još te košta.

16 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje vezano za čišćenje kompa, jel se smije s ovim brisat prašina s matične i ostalih komponenti?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

nije mi prvi put da sam sam čistio ili rastavljao,možda ju je znoj uništio

valjda se stvarno matična skurila,samo neznam gdje

M4X @ 3.14zda GHz
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Čiščenje kompa je najbolje propuhat s kompresorom...

nikad nikakvi problema nisam imao a to sam napravio do sad jedno 10-ak puta.

by the way držim Internet caffe. pozzzz

0 0 hvala 0
14 godina
Kristyans kaže...
Valentin17 kaže...

Vjerojatno si skurio matičnu. Dosta ljudi ide čistit računalo na svoju ruku i to najčešće završava ovako nečim. Ako već oćete očistit računalo, mada je za to rijetka stvarna potreba, najbolje ga je odnest u neki servis i oni će ga tamo ispuhat sa kompresorom i sve isprobat, poslje platiš pivu i bez brige si.

A kako da čovjek nauči nešto sam ako ne proba, odnošenje u servis i ponovno podizanje odnese brdo vremena, neće ga očistiti tako detaljno, i još te košta.

Da, ali sada će to nekoga i koštat, nemoguće da je bilo toliko prašine da to smeta.

EDIT: Da kompresorom je najbolje malo oko hladnjaka processora ili grafiče, nema potrebe sve vadit van, ali treba dobro pazit da viši pritisak zraka nešto ne ošteti.

Vidim da ima dosta tema o ovom čišćenju računala otkad su temp. skočile, redovito ima problema sa ispravnim radom poslije i onda dolaze ovdje tražit rješenje.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 21:27 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Imam jedno pitanje vezano za čišćenje kompa, jel se smije s ovim brisat prašina s matične i ostalih komponenti?

Molim vas jel mi može netko odgovorit?

F.C LIVERPOOL
17 godina
Valentin17 kaže...
Kristyans kaže...
Valentin17 kaže...

Da, ali sada će to nekoga i koštat, nemoguće da je bilo toliko prašine da to smeta.

Samo spominjem, čišćenje računala mi je osobno gubljenje vremena i nikada ga ne provodim, briga me za prašinu koju ni ne vidim.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 21:25 (Kristyans).
14 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...
Praetorian1 kaže...

Molim vas jel mi može netko odgovorit?

Možeš al to ti nevalja nema nekog efekta...

14 godina

Tako i ja, a i ovaj kolega nije trebal dirat dok je radilo, noramalo je da su temp. komponenti malo više sada, to ne znači da će odmah bit problema, e sada ih bome ima.

Probaj ovo kaj sam napisal par postova prije.

Valentin

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pomogne malo, još ja s kistom i štapićima za uši i bide dobro. Jbg najbolje je s kompresorom to znam, moraću ga kupit jedanput.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma možeš nema na matičnoj toliko baš prašine.....al evo kakko ja svoju matičnu čistim na kojoj se nakupi dosta prašiine jel nema bočne stranice: Uzmem usisavač i jednostavno to sve usisam ali pažljivo da nebi nešto usisao ili negdje udario pa da nešto ne otpadne. 

edit: kad sam u skoli popravljo računala (naravno računala stara puna prašine i gluposti ) fino izvadim sve s matične stavim pod špinu i operem .... ta nakon toga dobro osušim s fenom ) nikad nije bilo problema ali ovo nikad nebi pokušao kući raditi jel ipak školski komp nisam ja kupio

I.Č.
14 godina

Ma ne pomogne ništa samo napraviš ovakvo sranje.

EDIT: Zašto skidaš bočnu stranicu, na taj način imaš samo slabije strujanje zraka unutar kućišta, bolje stavit par ventova i bez brige si.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 21:35 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Pomogne malo, još ja s kistom i štapićima za uši i bide dobro. Jbg najbolje je s kompresorom to znam, moraću ga kupit jedanput.

Ako ti se benziska pumpa nalazi u blizini ponesi kučište ispuši na kompresor, 2 min.posla...

ne moraš kupovat...snađi se

16 godina
neaktivan

Nisam se toga ni sjetio, je dosta sam blizu benzinske onda ću komp u auto pa do benzinske. Još nije potrebno, ali kad se nakupi više prašine, znam šta mi je činit:)

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 21:36 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BOND_017 kaže...

ma možeš nema na matičnoj toliko baš prašine.....al evo kakko ja svoju matičnu čistim na kojoj se nakupi dosta prašiine jel nema bočne stranice: Uzmem usisavač i jednostavno to sve usisam ali pažljivo da nebi nešto usisao ili negdje udario pa da nešto ne otpadne. 

edit: kad sam u skoli popravljo računala (naravno računala stara puna prašine i gluposti ) fino izvadim sve s matične stavim pod špinu i operem .... ta nakon toga dobro osušim s fenom ) nikad nije bilo problema ali ovo nikad nebi pokušao kući raditi jel ipak školski komp nisam ja kupio

NE usisivačem ni slučajno....!!!!

15 godina

da nisi spalio komp statičkim elektricitetom? znam, znam.. rijetko ali događa se..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Malo ga propuhnem sa kompresorom (imam onaj nastavak - odvlaživač), nakon toga što je ostalo usisam usisavačem. Ne mrdam niti jednu komponentu. Za sada temperature normalne, svi kompovi rade.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
shadow vs light kaže...
BOND_017 kaže...

NE usisivačem ni slučajno....!!!!

Zašto ne usisavač , ja tri godine usisavam komp i nikad problema.....

I.Č.
14 godina
kratos091 kaže...

da nisi spalio komp statičkim elektricitetom? znam, znam.. rijetko ali događa se..

I bi moglo bit.

Valentin
15 godina
neaktivan

Najbolje je čistiti komp sa zrakom u boci.

Za najprvo čišćenje u kompu koristim običan kist za pituranje od širine 2 cm.

Onaj šareni štapić sa PVC nitima što čisti prašinu sa namjeptaja ti je malo pregrub za računalo...

Probaj privremeno nabaviti novu napojnu - meni je bila crkla napojna na jednom kompu, a uzrok joj je bio crknut disk, koji je vjerojatno povukao i napojnu...

Naravno, kao što su prije napisali probaj sa odspajanjem i spajanjem komponente po komponentu ... vjerojatno je neki krivi spoj, ili je otišla matična, ali svakako probaj i sa novom napojnom ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

može lokot

nije matična,napajanje

M4X @ 3.14zda GHz
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka