Nagli prestanak svih funkcija

poruka: 8
|
čitano: 2.683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav! Kompjuter mi se svakih par dana bez pravila zamrzne. Uglavnom kad se nalazi na desktopu, dakle bez ikakvog opterećenja. Ne reagira ni na jednu tipku i miš se ne miče. Ništa mi drugo ne preostaje osim restarta na gumb nakon čega je sve u redu do sljedećeg ovakvog ekscesa.

Dakle, koji put se to dogodi nakon izlaska iz igre, koji put nakon samog paljenja, a ponekad iz čista mira dok je na desktopu (kao da izgubi vezu sa hard diskom). Pogledajte slike.

Temperature su u redu i komp je čist od malware-a.

Što bi to moglo biti?

Hvala!!!

SLIKA 1 SLIKA 1
SLIKA 2 SLIKA 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nagli prestanak svih funkcija
Instaliraj HD Tune, mozda ti je kabel od diska ostecen (12kn u linksa). To mozes vidjeti pod health, ako je [c7] warning, tako nesto. Meni je isto tako blokavao ili bi se sam od sebe gasio.
16 godina
neaktivan

Ako bude sa diskom sve u redu, uradi memtest.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

u zadnje vrijeme stalno čitam za rješenje problema :promijeni kabel! {#}..  takvo nešto se u praksi rijetko događa,većinom je nažalost problem dublji i ozbiljniji, i ne mora uvijek bit do hardware_a pogotovo kad je riječ o disku(smrzavanje i slično)..

možda sam u krivu ovaj put ali za početak :optimiziraj malo OS;očisti smeće itd(TuneUp,ccleaner) pa ćemo dalje{#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav! Evo me natrag nakon par mjeseci. Ovaj problem mi se sada češće događa nego prije, i to uglavnom nakon što PC bude dulje vrijeme ugašen. Evo pogledajte slike rezultata testova. Sve je u redu sa HDD-om i memorijom. PC je čist i od smeća i od malwarea (redovno ga čistim).

Može li to biti i do ovog mog škarta od napajanja (da u datom trenutku padne napon ili da ne pošalje dovoljno struje)? Pročitajte i moj prvi post u temi da znate kakav je problem u pitanju.

Hvala!!!

HDTune Benchmark HDTune Benchmark
Error scan Error scan
Health Health
MemTest MemTest
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 22:45 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Nagli prestanak svih funkcija
diskDEfragmenter kaže...

Pozdrav! Evo me natrag nakon par mjeseci. Ovaj problem mi se sada češće događa nego prije, i to uglavnom nakon što PC bude dulje vrijeme ugašen. Evo pogledajte slike rezultata testova. Sve je u redu sa HDD-om i memorijom. PC je čist i od smeća i od malwarea (redovno ga čistim).

Može li to biti i do ovog mog škarta od napajanja (da u datom trenutku padne napon ili da ne pošalje dovoljno struje)? Pročitajte i moj prvi post u temi da znate kakav je problem u pitanju.

Hvala!!!

to ti je 99% do skarta od napajanja...nemoze isporucit dovoljno struje...meni se to dogadalo...posudi u nekoga napajanje pa vidi..al mislim da si nasa rijesenje {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
15 godina
neaktivan
frendu isto se događalo...ali kad pokrene igru nakon 2 min štekenzi, restart, vadio grafičku, clear cmos bios-a pa je sve radilo pa tako iznova...a kupio novi hdd od 1tb

nakraju se ispostavilo derivat napajanje...nakraju mu oštetilo i hdd i moro uzet novo napajanje...
samo krupno, ništa sitniš
16 godina
neaktivan
oly570 kaže...
frendu isto se događalo...ali kad pokrene igru nakon 2 min štekenzi, restart, vadio grafičku, clear cmos bios-a pa je sve radilo pa tako iznova...a kupio novi hdd od 1tb

nakraju se ispostavilo derivat napajanje...nakraju mu oštetilo i hdd i moro uzet novo napajanje...

Užas je to s tim kompovima, al eto, ne možemo živit bez njih...

Meni je u igrama sve OK, jedino je znao zamrzavati na početku igre za vrijeme lodanja, a koji put i na izlasku iz igre. A najgore je to što se zamrzavao iz čista mira na samom desktopu.

U svakom slučaju, prije dva dana sam otvorio PC, ispuhao i očistio prašinu (iako je nije baš previše ni bilo, ali bilo je zato paučine) i imao sam što vidjeti: SATA kabel od HDD-a nije bio do kraja utisnut u ploču (a prošao je sve testove). Otkad sam ga sklopio natrag, više se nije javio nijedan problem.

E, sad, je li SATA kabel bio problem ili nije, ne znam; ali novo napajanje kupujem prvom prilikom (ne bi bilo loše ni novu grafičku).

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 14:38 (diskDEfragmenter).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice