Monitor treperi nakon kupnje novih komponenti

poruka: 7
|
čitano: 1.393
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Bok. Moj problem je ovakav: nakon sto sam u principu kupio cijelo novo kuciste monitor mi treperi nesto kao ovako 

Nova graficka je radeon r7 370 4gb a novo napajanje zalman 500w. Monitor mi je trenutno spojen na gpu preko VGA kabela i DVI to VGA konvertera kojeg sam dobio s grafickom. 

Do sad samo probao dosta toga ukljucujuci reinstalaciju drivera, zamjenu VGA kabela, postavljanje refresh ratea na 59 hz, iskljucivanje HDMI kabela koji je povezan s TVom, no problem je jos uvijek tu.

Treperenje je najocitije u igrama iako se primjeti i u windowsima na tamnijim dijelovima slike. 

Da li je tko imao slican problem ili ima kakvu ideju jer me problem izluđuje. Hvala.

edit: zaboravio sam dodati da sam probao i ukljucivanje monitora u zasebnu uticnicu kao na videu ali ni to nije pomoglo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 20:39 (MrNiceGuy).

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Re: Monitor treperi nakon kupnje novih komponenti

Odmakni VGA kabel čim dalje od naponskih kabela i od kompjutera. Vjerojatno ti novo kućište nije napravljeno od dovoljno debelog lima ili je lošije konstrukcije pa, uključujući s vjerujem jačim komponentama, iz njega izlazi više elektromagnetskog zračenja nego bi trebalo. A i DVI->VGA adapter sigurno ne pridonosi ničem dobrom - probaj drugi adapter.

Uglavnom, ako ne riješiš problem s tim monitorom, problem kao takav ćeš riješiti kupovinom monitora s DVI ili HDMI ulazom. Digitalno je digitalno. 

11 godina
neaktivan
Kakav jos adapter postoji s obzirom da monitor ima samo vga izlaz, a graficka dvi-i dvi-d i hdmi. Nazalost kupnja monitora je trenutno nemoguca :(
14 godina
neaktivan

drugi DVI to VGA adapter.

U biti prvi korak nek ti bude pritezanje svih spojeva.

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
MrNiceGuy kaže...
Kakav jos adapter postoji s obzirom da monitor ima samo vga izlaz,

Misliš ulaz, a ne izlaz.

Ciljao sam na to da, kad si već probao drugi kable, da probaš i drugi adapter. To što koristiš je pasivni adapter, znači samo prespaja kontakte.

Postoje i aktivni adapteri, koji baš konvertiraju digitalni DVI signal u analogni VGA, poput ovog. Bi li ti to što pomoglo, ne znam. Ako ništa drugo, to bi ti uz korištenje produžnog DVI kabela omogućilo da VGA kabel, odnosno taj adapter, dalje odmakneš od kompjutera.

Bilo bi dobro da monitor spojiš i u neko drugo računalo, tek toliko da se uvjeriš da ni sad na drugom računalu nema "treperenja".

11 godina
neaktivan
Ne preostaje mi nego da probam frendov monitor jos pa vidim rezultate. Taj aktivni konverter je ipak malo preskup.

0 0 hvala 0
11 godina

Imao sam isti problem kad sam kupio komp, a ostavio si stari samsun 23" samo s VGA opcijom spajanja. Jednostavno nije ništa pomoglo osim kupovine monitora koji podržava DVI. Kreni štedit pare 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice