Nikako da se upali monitor. Grafička nije, probao sam ubaciti zamjensku. Memoriju sam isprebacivao po slotovima i probao sa više pločica. Uredno se zavrte ventilatori na procesoru i na grafičkoj, ali slika se ne pojavljuje na monitoru. Spojen je još samo HDD a monitor je ispravan. Koji još razlog može biti da se ne pali komp?
možda neki driveri za grafiku....
mogu biti rami. to mi se dešavalo kad sam experimentirao s njima
Kabel do monitora?
Memorija ili procesor...
jel se čuje BIP kad se podiže BIOS?
jel se čuje BIP kad se podiže BIOS?
mogu biti rami. to mi se dešavalo kad sam experimentirao s njima
a gle, prčako sam po tome dok se ne riješi. stavim jedan modul pa probam pa drugi i tak. jesi probao staviti drugu grafičku???
a sorry, nisam vidio da si probao drugu.
a gle, prčako sam po tome dok se ne riješi. stavim jedan modul pa probam pa drugi i tak. jesi probao staviti drugu grafičku???
a sorry, nisam vidio da si probao drugu.
Da li ti ovo što pomaže?
No beep - power supply or system board error!
Zašto forum neće uploadat slike?
Koje?
Pokušavam uploadat sliku sa svim beepovima, ali ne ide, sad sam napisao samo ovu poruku
koja se odnosi na "no beep" jer si rekao da se nema "beep" kod paljenja.
Aha ok. Hvala svima, idem sad probat neke kombinacije sa memorijom i grafičkom, pa valjda će nešto uspjet.
A da nije do monitora?
Meni je bilo crklo pozadinsko osvjetljenje.
Jel se monitor prebacuje u stand by ili samo nema slike?
maticna je 100% zamjeni maticnu i sve ce radit, i probaj mem na drugom kompu pa ces vidjet da mem radi.
Nikako da se upali monitor. Grafička nije, probao sam ubaciti zamjensku. Memoriju sam isprebacivao po slotovima i probao sa više pločica. Uredno se zavrte ventilatori na procesoru i na grafičkoj, ali slika se ne pojavljuje na monitoru. Spojen je još samo HDD a monitor je ispravan. Koji još razlog može biti da se ne pali komp?
Evo iskustva mene i mog prijatelja.
On ima maticnu koja podrzava ddr 400mhz, te je dobio 2x512 ddr 333mhz i 2x1gb ddr 400.
Ova od 400mhz je vec bila sumnjiva (kasnije smo ustanovili da neradi) ali je imao iste simptome kao ti. Kompjuter se upali, sve radi, nema beep, ali monitor vec na pocetku ode u stand by, i nema sanse da se upali. Probao je mjenjati slotove, nije pomoglo. Ubacio ove od 333 mhz i sve radi te je nekako uspio upariti ove od 2x512 ddr 333mhz i jednu od 512 ddr 400mhz (njegovu staru memoriju).
Odnesem te od 2x1gb 400mhz sto kod njega nisu radile na svoj komp da provjerim (moja maticna podrzava ddr i ddr2) i isti simptomi, sve radi, nema beep, ali monitor nece iz stand by.
Ovo su vec dva ista slucaja koja pokazuju da s memorijom nesto nije u redu.
A evo i treci,
Tu memoriju koju je dobio, poslao mu je jedan nas poznanik iz Holandije (igramo zajedno CoD2 u timu), naime odnekle dobavlja te stare memorije badava, i nije mu bilo tesko poslati postom. Naravno, ni kod njega te rame nisu radile i imo je iste simptome. Htio je provjeriti dali rade ili ne, da nesalje neispravne, ali ovaj prijatelj je inzistirao da ipak posalje, kao mozda kod njega budu radile.
Tako da bi se kladio na memoriju, ali nemoram biti upravu. Probaj odnijeti negdje i provjeriti dali rade i da eliminises memoriju iz problema.
Rješeno. Zaboravio sam ukopčati onaj mali 4pinski kabel od napajanja u matičnu. goddamit. Ispričavam se na lažnoj uzbuni (i vlastitoj gluposti).
Rješeno. Zaboravio sam ukopčati onaj mali 4pinski kabel od napajanja u matičnu. goddamit. Ispričavam se na lažnoj uzbuni (i vlastitoj gluposti).
POST.....
imam problema s kompom, taman sam kupio nove kompomente i sve slozio i instaliro windowse, i taman kad sam poceo instaliravat drivere za maticnu poceo mi se komp prebacivat sam od sebe na stand by i zaledi se a na kucistu se upali crvena lampica, i ponovo ga upalim i nakon minute se oped desi ista stvar, i 3 put ga upalim i vise se ne mice s stand by, i sad ako ga ocu upalit barem na 1 minutu moram cekat nekih sat vremena da se ohladi!!! dali mi moze neko pomoc????????
ajmo po redu..prvo provjeri dali je sve uštekano kako treba na ploči...cpu kabel...kabel od matične...diskovi...memorija...grafička...napajanje...nisi jasan s tim stand by i zamrzne se...ili je jedno ili drugo...ili nešto treće...dalje...ima li kakva oznaka kod te crvene lampice...trebala bi biti od harda...a neznam gsje živiš...jer evo kod mene je nevrijeme..pa je možda i kod tebe...a onda obično bude pad napona...pa ti komp ne dobiva dovoljno struje...
ajmo po redu..prvo provjeri dali je sve uštekano kako treba na ploči...cpu kabel...kabel od matične...diskovi...memorija...grafička...napajanje...nisi jasan s tim stand by i zamrzne se...ili je jedno ili drugo...ili nešto treće...dalje...ima li kakva oznaka kod te crvene lampice...trebala bi biti od harda...a neznam gsje živiš...jer evo kod mene je nevrijeme..pa je možda i kod tebe...a onda obično bude pad napona...pa ti komp ne dobiva dovoljno struje...
ajd ako nije problem...napiši cijeli postupak toga...koje lampe svijetle na kučištu...kako svijetle...isto tako na monitoru...ima li kakvih zvukova...kad se pojave...idt
ajd ako nije problem...napiši cijeli postupak toga...koje lampe svijetle na kučištu...kako svijetle...isto tako na monitoru...ima li kakvih zvukova...kad se pojave...idt
ev ovak ljudi.. vidim da ste super i da pomazete rlly ljudima sam ja nisam naso rijesenje svog problema.. juce sam kupio kingmaksovu 1gb 400mgz ddr i stavio u svoj comp u drugi slot koji je imao kingmaksovu 512mb 400mgz ddr (isti proizvodjac,ista frekvencija).. nije dual channel (maticna mi je asrock K8Upgrade-NF3 odrzava do 2gb ddra)... i upalio comp i nis.. sam laufa nis ne radi nit dize sustav na ekranu jedno veeeeliko nis... i da bi bilo jos bolje ni kad vratim sa svoju staru karticu od 512mb nece da digne sustav.. nis nece.. probao sam izvadit obje (onda pisti naravno) probam vratit nece da digne.. probam stavit sam 1gb nece.. probam stavit 512 u prvi slot a 1gb u drugi i nece.. probam obrnuto nece.. ja cu stvarno poludit.. oko malih i jednostavnih stvari ja uvjek imam problema.. pregledavao sam sve postove ukljucujuci i ovaj i 4pinski kablo mi je ukljucen,.. neam pojma sto da radim.. molim vas pomozite da ga neoram nosit na popravak.. hvala unaprijed!
koliko sam skontao nakon pritiska na taster power kompjuter se pali ali ne boota i ne pali monitor.
Ako je tako onda si sam rekao prvo treba malko izmjesati memoriju, naravno prethodno odspojiti komp iz struje, ako to ne pomogne pootkopcavati visak potrosace u kucistu opticke uredjaje Hdd i ostalo te pokusati dobiti post na monitoru bez njih, ako ne ide ni to onda ukljuciti komp bez memorije, izvaditi sve plocice i ukljuciti komp da malko zapisti onako jer skonta da ima gresku, ako ni to ne pomaze onda je najvjerovatnije ploca pustila dusu i treba je zamjeniti.