Saveti, sta bi moglo biti?
Probaj izvadit grafičku i spoji na integriranu ako imaš...
Jel se čuje kakav BIP dok se pali? Jel svijetle kakve ledice na matičnoj? Jelo se vrti ventialtor od proca?
Daje li računalo znakove života? Disk radi, čuješ ulazak u Windowse?
Jesi siguran da ti je grafička kartica sjela do kraja? Jesi siguran da si uštekao sve kablove (uključujući i na grafičku)?
-ponovi. (ventilatori ne znače baš ništa.. stisni, mora sjesti), spoji kablove, ponovi, još jednom, ponovi..
slika je u skladu s naslovom teme :)
-ne treba slika nama, nego tebi.
-ponovi (rastavi, npr CPU nije dobro sjeo, oštećen-svinuti pinovi, pogrešan vga izlaz, svaki kontakt kao disk, usb...) ili je crklo nešto, a tad normalno da sliku nećeš dobiti.
Jel imaš integriranu grafiku? Jesi probao bez diskretne grafičke?
Jel ti dobro sjeo konektor od napajanja matične i procesora?
Probaj resetirat BIOS...
.. ili idi redom, odspoji sve, potrebno je samo MBO+CPU, upališ: ima-nema beepa, dodaš RAM, beep, nastaviš.. (ili je tu kraj), VGA, na kraju ostatak kao disk.
Bio sam kod majstora i graficka nije sigurno, sve je provjereno i 99posto je maticna ali nemogu je isprobat zato sto nmaju taj soket.
ima li jos neko rjesenje?
Ti nisi bio kod majstora nego si bio kod "majstora"
BIOS resetiraš tako da prespojiš jumper na matičnoj gdje piše CLEAR CMOS... ili bolje ako nisi siguran nađi malu plosnatu bateriju na matičnoj, izvadi ju, broji do 15 i stavi ju nazad
EDIT: Daj napiši koji hardver imaš...
Jel nam možeš slikati procesor i socket?
Msi p55m- gd45
Ati radeon 5670
4gb ddr3
I sad cu da instaliram kingston v400 240gb..
mozete li mi objasniti sta je jumper za bios?
a jesi li uključio monitor i spojio ga s grafičkom u računalu? često ne prikazuje sliku kad je isključen ...
p.s. znam da će ti sad krenuti para na uši no jedno istraživanje hp-a u sad pokazalo je kako je 67% "kvarova" u pisačima bilo uzrokovano time što nisu bili priključeni na struju.
Izvadio sam jumper i bateriju i premrstio,vrstio posle par minuta i maticna se pali pa se ugasi posle 2 sek pa se opet upali i gori bez problema. A kad jumper stavim na ono mjesto gdje nije bio prije, onda se maticna pali i ne gadi se vise, s tim da je ekran jos crn. Sta mislite sta bi moglo biti?
Da vidim da kupim novu bateriju?
Čudna je situacija to što ti pališ kompjuter dok ti je jumper na Clear CMOS, tj. pinu dva i tri, iako izričito piše u uputstvima da se to ne radi:
"You can clear CMOS by shorting 2-3 pin while the system is off. Then return to 1-2 pin position. Avoid clearing the CMOS while the system is on; it will damage the mainboard."
No nebitno, računajmo da to piše samo kao pretjerani "safety measure". :D Jesi ti sigurno sve natrag vratio kako treba, sve kablove provjerio da su dobro uključeni i nisi ništa oštetio dok si čistio?
Baterija vjerojatno nije. Ona služi samo tome da čuva BIOS postavke dok kompjuter ne radi, sat itd. 10-15 kn je pa je mijenjaj ako hoćeš, ali nije to do nje. Meni je nedavno otišla i osim što mi je sat krivo radio i kad sam ga ugasio na duže vrijeme izgubio postavke BIOS-a, nije bilo nikakvih problema s PC-em.
Čudna je situacija to što ti pališ kompjuter dok ti je jumper na Clear CMOS, tj. pinu dva i tri, iako izričito piše u uputstvima da se to ne radi:
"You can clear CMOS by shorting 2-3 pin while the system is off. Then return to 1-2 pin position. Avoid clearing the CMOS while the system is on; it will damage the mainboard."
No nebitno, računajmo da to piše samo kao pretjerani "safety measure". :D Jesi ti sigurno sve natrag vratio kako treba, sve kablove provjerio da su dobro uključeni i nisi ništa oštetio dok si čistio?
Baterija vjerojatno nije. Ona služi samo tome da čuva BIOS postavke dok kompjuter ne radi, sat itd. 10-15 kn je pa je mijenjaj ako hoćeš, ali nije to do nje. Meni je nedavno otišla i osim što mi je sat krivo radio i kad sam ga ugasio na duže vrijeme izgubio postavke BIOS-a, nije bilo nikakvih problema s PC-em.
A što čovjeka bunite s jumperima
Za reset biosa mozes koristit i foru da izvadis bateriju na neko kratko vrijeme (kada je izgasen pc) vratis natrag i vojla.
A što čovjeka bunite s jumperima
Za reset biosa mozes koristit i foru da izvadis bateriju na neko kratko vrijeme (kada je izgasen pc) vratis natrag i vojla.
Pa rekao mu je čovjek odmah ovo:
BIOS resetiraš tako da prespojiš jumper na matičnoj gdje piše CLEAR CMOS... ili bolje ako nisi siguran nađi malu plosnatu bateriju na matičnoj, izvadi ju, broji do 15 i stavi ju nazad
Svejedno mislim da prije nego radi čovjek tako nešto valjda je logično pročitati šta piše u uputstvima, ali nebitno.
Pazite shemu koja se meni događa od kada sam nabavio 144hz freesync monitor.
Već u par navrata prilikom paljenja jednostavno monitor ne daje sliku.
Sve ok nema beepova .. u par navrata pomoglo kada sam vadio grafu van no sada zadnji puta nije niti to pomoglo.
Stavim HDMI kabel pojavi se slika i bude raspadnuta slika reko wtf... kada sam bolje razmislio znao sam da se to dogodilo iz razlgoa sto je na dp kabelu 144hz a hdmi ne moze podrzat 144hz..
izvadio dp kabel vratio hdmi i radi. opet izvadio hdmi i vratio dp i radi.
Kasnije sam na netu našao da često 144hz i više monitori znaju imati problem s dp povezivanjem na grafičku karticu pa se pojavljuje ova anegdota.
Jednostavno riješenje je da izvadim kabel napajanja iz monitora pricekam par trenutaka vratim kabel i radi ...
Ne mogu vjerovati koja banalna greška i retardacija..
Izvadio sam jumper i bateriju i premrstio,vrstio posle par minuta i maticna se pali pa se ugasi posle 2 sek pa se opet upali i gori bez problema. A kad jumper stavim na ono mjesto gdje nije bio prije, onda se maticna pali i ne gadi se vise, s tim da je ekran jos crn. Sta mislite sta bi moglo biti?
Da vidim da kupim novu bateriju?
nazivcirao sam se dok sam citao sto i kako pises.
koliko ti godina imas? gutas slova, gramatika ravna nuli
majko mila
majko mila
Kao i tvoja...
majko mila
Kao i tvoja...
On bar piše velika slova na početku rečenice. Ali ajmo ne u offtopic i prvo pomoći čovjeku, pa ćemo onda o njegovoj gramatici i pravopisanju.
Pazite shemu koja se meni događa od kada sam nabavio 144hz freesync monitor.
(...)
Zato ja nemam viška para za čuda i zaje*anciju poput 144 Hz monitora pa nemam problema. Radi li ti probleme i kad se budi sa standbyja? Čisto pitam, možda bi tako mogao prorijediti problem. Ionako nema smisla gasiti komp.
Video sam foru da je ispecem u rerni, sta mislite o tome?
Neka ti to bude skroz zadnja opcija. Prije toga probaj s drugom matičnom da budeš siguran da je u njoj problem.
Probaj ovo sa pinom riješit pa javi. I budi jako pažljiv. Provjeri i ostale pinove jesu li svi isti.
Video sam foru da je ispecem u rerni, sta mislite o tome?
-zaključak ti je laički pogrešan.. sve radiš pogrešno. Što se pali, ventilatori nemaju veze s time jeli MBO crkla odnosno po tome baš ništa ne možeš znati, osim da se ventilatori vrte-dobijaju struju.
-ispeci burek, pozovi majstora.. pečenje MBO je za loš lem, jedini podatak kojeg do sad imamo je svinuti pin.. kako bi se to popravilo pečenjem (koje je 90% ubijanje MBO jer postoji daleko veća šansa, kao na lotu..).
bilo je ispravno, 'sređivao' si, sad ne radi. Ili kontakt-pin.. ili je crklo. Rastavi, sastavi, ponovi.. ili se pomiri da je crklo i da se to može desiti ako napraviš grešku (pin).