Mala pomoc pri identifikaciji kvara

poruka: 3
|
čitano: 736
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Problem je u tome što na laptopu nemam osvjetljenja. Ponekad se pojavi pa kada ugasim laptop opet nestane na neko vrijeme pa se kod nekog narednog paljenja pojavi. Radi se o Acer Aspire 5735Z. U pozadini pri jakom spoljašnjem svjetlu se vidi slika. Kada se uspije pojaviti osvjetljenje slika je čista i nema promjena u bojama na ekranu. Nekim svojim znanjem sam dosao do zaključka da je u pitanju ili inverter ili CCFL lampa.

Može li neko iz iskustva da mi kaže šta je siguran kvar jer bih dio morao naručiti preko eBay-a, a serviseri uzimaju keš za dijagnostiku?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

u principu, ako se u pozadini vidi slika, onda si dobro zakljucia, inverter ili lampa, a sad sto? - pa da moram pogadjat, reka bi inverter... 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Mala pomoc pri identifikaciji kvara

Nakon mjesec dana zezanja sa serviserima ustanovljeno je da je kvar kabal koji povezuje ekran i inverter sa pločom (što bi kod nas rekli flat kabal).

Elem, ja sam našao par primjeraka na eBay i na domaćim sajtovima za trgovinu ali im se "part number" razlikuje od mog ali piše da su za isti laptop.

Zna li neko da li je svejedno koji da naručim ili par zadnjih cifara ima značajnu ulogu? :/

Moj part number je 50.4K801.021, a sve koje nalazim su 50.4K801.002, 50.4K801.003, 50.4K801.022, 50.4K801.032 i slicni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 14:30 (casper.link).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice