M4A785TD-V EVO/U3S6 BIOS ne prepoznaje ssd

poruka: 8
|
čitano: 2.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Pomoć!
Matična mi iz naslova, Asus M4A785TD-V EVO/U3S6. Poželjeh ubrzati sustav pa kupio SSD Intel.
Windows7 normalno prepoznaju disk koji sam spojio na SATA3 koji je na U3S6 PCI kartici koja je original na matičnoj ploči.
BIOS ne prepoznaje ni SATA ulaze koje su na kartici pa tako ni SSD koji sam spojio. Znači li to da ne mogu instalirati sustav na tako spojen disk?-dakle, moram ga spojiti na SATA2 konektor koji je izravno na matičnoj?
Hvala!
Karlo

0 0 hvala 0
15 godina
Re: M4A785TD-V EVO/U3S6 BIOS ne prepoznaje ssd
karlo_tt kaže...
Pomoć!
Matična mi iz naslova, Asus M4A785TD-V EVO/U3S6. Poželjeh ubrzati sustav pa kupio SSD Intel.
Windows7 normalno prepoznaju disk koji sam spojio na SATA3 koji je na U3S6 PCI kartici koja je original na matičnoj ploči.
BIOS ne prepoznaje ni SATA ulaze koje su na kartici pa tako ni SSD koji sam spojio. Znači li to da ne mogu instalirati sustav na tako spojen disk?-dakle, moram ga spojiti na SATA2 konektor koji je izravno na matičnoj?
Hvala!

U BIOS postavkama, stavi UEFI, ako ti je u AHCI modu.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
12 godina

?

nicky.sl
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 22:51 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ispričavam se radi svoje neznalosti, ali gdje se to postavlja? {#}

Karlo
18 godina
neaktivan
Ne razumijem, pitanje nije jasno?
Karlo
16 godina
neaktivan
karlo_tt kaže...

Jednostavno, niste se razumijeli. Kartica o kojoj ti pišeš je USB 3.0, a ne SATA3 (Google). Na specifikaciji tvoje matične to i piše. A kako ti je Windows prepoznao disk koji si uštekao u karticu( po tvome SATA, a po mome USB) nije mi jasno, osim ako nije vanjski iliti externi disk. Možeš i to, ubaci ga u ladicu, daj mu napajanje i gotovo, ali to nije poanta. Nisam čitao specifikaciju matične, ali na onom linku nađi koji tije sata3 i tamo ubodi SSD. Bilo bi dobro da flešaš bios radi SSDa. Nadam se da nisam pogriješio ništa od ovoga napisanog

Matična Matična
USB USB
SATA SATA
I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
12 godina
TONYA_ kaže...
karlo_tt kaže...

Jednostavno, niste se razumijeli. Kartica o kojoj ti pišeš je USB 3.0, a ne SATA3 (Google). Na specifikaciji tvoje matične to i piše. A kako ti je Windows prepoznao disk koji si uštekao u karticu( po tvome SATA, a po mome USB) nije mi jasno, osim ako nije vanjski iliti externi disk. Možeš i to, ubaci ga u ladicu, daj mu napajanje i gotovo, ali to nije poanta. Nisam čitao specifikaciju matične, ali na onom linku nađi koji tije sata3 i tamo ubodi SSD. Bilo bi dobro da flešaš bios radi SSDa. Nadam se da nisam pogriješio ništa od ovoga napisanog

Pročitaj ti malo tu svoju specifikaciju pa češ vidit i ovo

a ne pamet prosipat bez veze

nicky.sl
18 godina
neaktivan
M4A785TD-V EVO/U3S6 BIOS ssd:: riješeno

Evo da reknem-možda nekome pomogne u budućnosti...

Riješio sam problem, instalirao sustav na SSD, Win7 radi brzo, savršeno... :-)

Uglavnom, u BIOSu pod redosljedom za BOOT je disk bio vidljiv (iako među SATA uređajima nije naveden u BIOSu). Tamo sam stavio izbor diska sa starog na SSD i sve je dalje teklo kako instalacija i mora. Nije ništa utjecalo na prethodni instalacijski disk ili što slično.

Hvala!

Karlo

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice