Nope.
Haj, dal imam pravo vratiti monitor, pretpostavljam da je sve u redu s njim ali ima previse "mušica" koje ne mogu progutati.
Znaci jos nije proslo tih 7-8 dana, nisam niti folije skidao sa njega. Zvao sam i rekli su mi da monitore ne primaju nazad osim ako nesto ne valja pa onda ide na servis.
Teško. Monitori su ti traljava roba koja se razlikuje od primjerka do primjerka i koja je po defaultu puna nedostataka. Osim eventualno zbog mrtvih/zakočenih piksela (a i to ovisi od proizvođača do proizvođača). Hm, teško da će ga uzeti natrag. Zato ja npr. monitore nikad, ali baš nikad ne kupujem bez paljenja i pregleda konkretnog primjerka kojeg želim nositi doma (mrtvi/zakočeni pikseli, uniformnost slike, ravno postavljen okvir, zujanje...).
nisam nigdje nasao da to kuciste moze imati neprozirnu stranicu...,pa da sam znao da nema prozirnu stranicu ne bi ga ni kupovao..to mi je osnovni uvjet za kupovinu kucista,da ima prozirnu stranicu...i oni sad prave budalu od mene...kao da postoji 5 verzija tog kucista,..a ne samo jedna i to s prozirnom stranicom...
molim za savjet...
@ Scrin,
njihov disclaimer je nevažeći, tj mada navode ''bla-bla'' oni su odgovorni, npr za cijenu i točnost navoda.
osnovni kriterij kod designea je upravo designe, npr boja.. tad takav njihov odgovor jednostavno ne važi. To nije RAM-CPU-HDD... pa da je generička slika OK.
njihova roba, stranica, njihova odgovornost za točnost navoda. Slika može biti ilustrativna, ali ne u ovom slučaju, tj ne može slika jednog kućišta biti ilustracija za drugo kućište.
tebi savijet, kad ti je neka sitnica bitna, provjeri, provjeri dali je navedeno.. kao npr PS, trebalo bi biti navedeno i prozirna stranica. Pošto oni taj podatak nemaju naveden, tad je slika jedini kriterij (to ti ide u prilog).
naravno, šanse su nikakve.. njihova dobra volja jer dali će istko prijavljivati-tužiti se zbog (ne)prozirne stranice?
nisam nigdje nasao da to kuciste moze imati neprozirnu stranicu...,pa da sam znao da nema prozirnu stranicu ne bi ga ni kupovao..to mi je osnovni uvjet za kupovinu kucista,da ima prozirnu stranicu...i oni sad prave budalu od mene...kao da postoji 5 verzija tog kucista,..a ne samo jedna i to s prozirnom stranicom...
molim za savjet...
Ti si u pravu!
Ima 2 modela:
CM 912 HAF ADVANCED (sa plexy stranicom)
i
CM 912 HAF bez plexy stranice (vidi na slikama u prilogu).
Za kupnju na daljinu imaš pravo na povrat u roku od 14 dana, vrati im sve komponente osim procesora (jer njega zbog paste ne možeš vratiti jer je korišten) i traži povrat novca.
CM 912 HAF ADVANCED (sa plexy stranicom)
i
CM 912 HAF bez plexy stranice (vidi na slikama u prilogu).
Sudeći prema Cooler Masterovim stranicama, ovo desno je HAF 912 Plus jer Standard nema eSATA port na prednjem panelu. Ovdje je link na Advanced. U ovom videu su razlike između Standard i Advanced.
Advanced bi svakako trebao imati prozinu bočnu stranicu i eSATA port. HAF 912 Combat postoji u verziji s prozorom i bez njega (ni jedna od njih nema eSATA port), dok "Standard" nema ni eSATA port ni prozirnu bočnu stranicu.
A sad ako je Cooler Master nešto kemijao s modelima...
@Scrin - imaš eSATA port na prednjem panelu? Imaš 20 cm ventilator s crvenom ledicom u prednjem dijelu kućišta?
Vrati ti kućište fino u LINKS.HR i uzmi si zalman z3 plus, po meni i bolje kućište i još je jeftnije 200 kn.
Pozdrav svima, evo da uzdignem temu iz mrtvih.
U četvrtak sam u LINKS-ovoj poslovnici u Rijeci preuzeo i platio laptop koji sam naručio preko njihove web-stranice, laptop je imao neispravan punjač ili bateriju (nije se punio), i njegov ekran mi je štetio očima do te razine da sam imao glavobolje i mrlju na oko. Sljedeći dan sam zamijenio laptop i uzeo drugi model od drugog proizvođača, u njihovoj poslovnici, ekran nisam mogao pogledat jer imaju takvu politiku. Nakon što sam počeo koristiti laptop shvatio sam da i ovaj na neki način šteti mojim očima, uzrokuje laganu glavobolju i muti mi vid. Zvao sam njihovu službu, ali su rekli da na zamjenu ne ide zamjena.
Pomislio sam da sam lud jer imam takav problem na već drugom laptopu ili da trebam naočale, ali sam na službenoj stranici procesora koji je u oba laptopa naišao na članak u kojem se dosta ljudi žali da taj procesor prouzrokuje sliku na ekranu koja mnogima šteti i izaziva zdravstvene posljedice:
https://communities.intel.com/thread/53309?start=30&tstart=0
Također, na ostalim uređajima i laptopima, nemam nikakvih problema, samo sa ta dva laptopa koji koriste određeni procesor.
Poslao sam upit proizvođaču procesora (Intel) i laptopa (ASUS), te čekam njihove odgovore, možete li me savjetovati kako da dobijem povrat novca iako sam već jednom zamijenio uređaj jer se osjećam prevareno i kupio sam proizvod koji šteti mojem zdravlju. Pošto u ponedjeljak počinjem sa poslom za koji sam kupio taj laptop, imat ću ozbiljnih posljedica jer ću morat gledat u takav ekran i po šest sati dnevno. Imam originalno pakiranje, i sve je kako je kupljeno, i još uvijek sam roku od 14 dana za povrat proizvoda.
miješaš pravo povrata (bez objašnjenja, razloga) i reklamaciju-garanciju, otklanjanje problema.
-vrati ako nisi zadovoljan, bez razloga, povrat.
ako reklamiraš tad ide popravak-otklanjanje kvara... i to nema veze s trgovcem (on je samo posrednik, osim što je možda i distributer-serviser..).