Konfiguriranje rutera-Optima TD-w8961N

poruka: 5
|
čitano: 1.031
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Konfiguriranje rutera-Optima TD-w8961N

Pozdrav moze li mi neko pomoci kako da konfiguriram ovaj ruter da bi pojacao wi-fi...na slici su trenutne postavke

spaja se uglavnom samo jedan kineski mobitel iz drugog dijela kuce :D

da dodam, iz drugog dijela kuce sam povukao lan kabel iz rutera direkt u pc pa neznam mozda i tu ima neko rijesnje?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 23:13 (dasan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Konfiguriranje rutera-Optima TD-w8961N

Najbolje ti je rijesenje Access point. Ja isto imam neki kinesko govno od rutera i nezz nije mi pokrivao cijelu kucu. Uzeo sam ac point i radi sve ko podmazano.

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
12 godina

Konfiguriranje rutera počneš tako da ga izmjestiš negdje u sredini kuće a spliter i tel. ostaviš gdje jesu. Kod rutera onaj lan-kabal presječeš i spojiš na ruter a po ostatku tog kabla spojiš DSL od splitera do rutera (dvi žičice ).

U postavkama rutera odeš na "wireless" i provjeriš "power" da bude na 100% tj. max i fiksno odabereš kanal (CH) na kojem ima najmanje smetnji od drugih korisnika wi-fi ...(npr. to možeš vidjeti malim free softwerom koji skineš sa neta "inSSIDer home").

11 godina
neaktivan
keki kaže...

Najbolje ti je rijesenje Access point. Ja isto imam neki kinesko govno od rutera i nezz nije mi pokrivao cijelu kucu. Uzeo sam ac point i radi sve ko podmazano.

Znaci iz ovog rutera optiminog sa dvi antene lan kabel u AC i onda iz njega odasilja wifi i moze lan u drugi Pc ? Jel moze to biti neki stari ruter od druge firme mozda imam koji kuci ako ih nisam sve bacio ?

11 godina
neaktivan
AF139 kaže...

Konfiguriranje rutera počneš tako da ga izmjestiš negdje u sredini kuće a spliter i tel. ostaviš gdje jesu. Kod rutera onaj lan-kabal presječeš i spojiš na ruter a po ostatku tog kabla spojiš DSL od splitera do rutera (dvi žičice ).

U postavkama rutera odeš na "wireless" i provjeriš "power" da bude na 100% tj. max i fiksno odabereš kanal (CH) na kojem ima najmanje smetnji od drugih korisnika wi-fi ...(npr. to možeš vidjeti malim free softwerom koji skineš sa neta "inSSIDer home").

U postavkama jeste cini mi se max prilozio sam sliku gore u postu. A znaci trebao bi odabrati kanal na kojem ima najmanje smetnji mogu li mjenjati kanal po kanal pa gledati na mobu da li ima vise signala ?

Znaci da skinem inSSIDER na mob posto samo on ima i koristi wifi ovi ostali PC su spojeni svi zicano i onda nekako u njemu viditi koji je kanal najotvoreniji?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 15:18 (dasan).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice