pozz ljudi...dakle imam jedan problem...jucer sam kupio novi procesor Intel core 2 duo 3.06ghz ... Ja sam ga ugradio u komp sve kako treba i upalim pc...Prvo mi se pojavilo nesto u vezi CPU-a da rjesim u SoftMenu...ja to sredim i sad ucitava windows...dode do welcome...i odjednom izbaci error koji nemogu ni procitat jer se kompjutor automatski u sekundi izgasi...pokusao sam reinstall windows ni to nece dode mi do onog da izaberem na koji disk da install windows izaberem stavim next i opet restart...ako ste vi imali takav problem i rijesili molim vas pomozite...hvala unaprijed :S
Da se ne grije? Da li si ravnomjerno pastu namazao po procu?
Pozdrav,
Izvadi procesor ponovno, pregledaj kako je stavljena pasta te ponovno
montiraj hladanjak.
Kad već to radiš provjeri malo sve ostale kabele (SATA za hardove i dr.), ištekaj pa uštekaj
memoriju i grafu ako treba.
Možda je neka sitnica jer kažeš da se ovo počelo dešavati nakon ugradnje novog procesora !?!
Potom se ponovno javi na forum pa ako forumaši mogu pomoći pomoći će.
EDIT: koju imaš matičnu ploču ? proc je kompatibilan sa istom jel ???
pasta je bila odma namazana na procesoru...nisam ja nista mazao
da to se pocelo desavati kad sam stavio procesor... proces je kompatibilan s matičnom jer je procesor koji sam prije imao isti samo slabiji...prije sam imao intel core 2 duo 1.6ghz sad imam intel core 2 duo 3.06hgz to nije problem...
Možda bi pomogla reinstalacija windowsa.
Pozz..
Kako misliš da je pasta bila odmah namazana na procu.
Ili ja griješim ili bi trebala biti odmah namazana na npr. novom hladnjaku,
ili je problem u tome što sam oduvijek na AMD-u pa ne znam da INTELOVI
dolaze sa namazanom pastom ???
Jesi provjerio sve kabele, memoriju i hard disk.
Dakle, nisi ništa dirao nego jednostavno promijenio procesor ??
Jesi dobro montirao hladnjak?
napisao sam vec gore da nece reinstall jer se restartava...
eh...sad nisam siguran dali je pasta vec bila razmazana po procesoru ili hladnjaku...nisam provjerio nemogu bez brata on se u to bolje kuzi...ali ni on nije siguran koji je problem...ništa nisam dirao sam sam promjenio procesor...ali i kad smo stavili procesor i prvi put upalili pc bio je nekakav error da rjesim u soft menu poslje toga vise nis...sad samo dode do welcome i fast shut down
A da provjeriš frequency multiplier?
Preletio sam temu nabrzaka, jesi resetirao BIOS?
Ako nisi, uradi to.
Smrdi mi nešto ta tvoja pasta, nešto tu ne štima.
A isto tako ti matična ne mora podržavati taj procesor.
edit: vidim sada da si napisao da je kompatibilan, ali vidi je li tako 100% na stranici proizvođača.
Pretpostavljam da možeš ući u bios. Uđi u bios i pogledaj vidi li comp sve komponente koje imaš u compu i zatim pogledaj tempeaturu procesora (isto u biosu). Zatim napiši što vidiš.
EDIT: Napiši koja ploča
je sve se poklapa...sve sam provjerio na kutiji matične i na kutiji procesora...
Nisi nam očitao temperaturu. Također bi možda trebalo ubaciti noviju verziju biosa. Vidim da ima 8 izdanja biosa, a neki nose i pdršku za nove CPU
eh...sad nisam siguran dali je pasta vec bila razmazana po procesoru ili hladnjaku...nisam provjerio nemogu bez brata on se u to bolje kuzi...ali ni on nije siguran koji je problem...ništa nisam dirao sam sam promjenio procesor...ali i kad smo stavili procesor i prvi put upalili pc bio je nekakav error da rjesim u soft menu poslje toga vise nis...sad samo dode do welcome i fast shut down
Probaj pritisnut na hladnjak sa prstom dok ga palis. Ako sve dobro prodje, onda nisi dobro stavio hladnjak.
I čuvaj prste
vjerojatno si uz procesor dobia i najeftiniji hladnjak(ima nosice koje pritiskom prolaze kroz rupu od matične?)..ako je takav, onda kad se stavlja moraš pritisnuti dvije suprotne strane po dijagonali( imas upute u knjizici od procesora..)
btw .. pasta je bila na hladnjaku!
Da,,,
bilo bi najbolje da više ništa ne diraš nego čekaj brata
(kažeš da je iskusniji) pa neka on lijepo krene polako
od RESETIRANJA BIOSA (gumbić na ploči ili vađenje baterije) pa
nadalje do dijagnoze koja komponenta radi probleme.
I nemoj pritiskati hladnjak prilikom paljenja kompjutera da ne bi bilo
nismo znali...Nikad se ne za.
resetirali smo BIOSe i opet sve istekali i zastekali...isti pbolem...i pokusali smo reinstall windows ali se isto restarta....jeli moguce da je napajanje preslabo?
Nadogradite BIOS na zadnju verziju, nakon toga ga resetirajte na defaultne postavke. Kod podizanja sustava u BIOSu mora točno pisati koji je procesor u pitanju i na koliko gigahertza radi, ne smije pisati ništa čudno.
da to se pocelo desavati kad sam stavio procesor... proces je kompatibilan s matičnom jer je procesor koji sam prije imao isti samo slabiji...prije sam imao intel core 2 duo 1.6ghz sad imam intel core 2 duo 3.06hgz to nije problem...
Čini se 2 generacije, na dva različita procesa .... to bez updejta BIOSa neide.
Koji je točno u oznaku bio prvi proc, a koji drugi? I bilo bi također dobro znati koji je BIOS na ploči.
Nisi nam očitao temperaturu. Također bi možda trebalo ubaciti noviju verziju biosa. Vidim da ima 8 izdanja biosa, a neki nose i pdršku za nove CPU
Temperatura je ovak...
Mislim da je ipak problem pasta...
Pise mi temperatura procesora °98
Najvise dozvoljena temperatura je °90
Kad sam provjerio pasta je suha i malo ga je...
Sutra cu kupit pastu pa cu vidjet...
Jer sad sam vratio ovaj stari procesor i temp. procesora je manja od najvise dozvoljene temperature...
najvise dozvoljena je isto °90 , a temp. starog procesora je °50
Kada već trošiš novac onda umjesto paste kupi ovako nešto:
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05090303&id_artikl=050.903.193
Ima već nanesenu pastu pa se nećeš s tim gnjaviti, a nije skupo. I obavezno stavi novi bios.
Temperatura je ovak...
Mislim da je ipak problem pasta...
Pise mi temperatura procesora °98
Najvise dozvoljena temperatura je °90
Kad sam provjerio pasta je suha i malo ga je...
Sutra cu kupit pastu pa cu vidjet...
Jer sad sam vratio ovaj stari procesor i temp. procesora je manja od najvise dozvoljene temperature...
najvise dozvoljena je isto °90 , a temp. starog procesora je °50
možeš ti stavljat paste koliko hoćeš;ali ako hladnjak nije dobro legao nema pomoći..
ipak nije...pasta je stavljena nova...hladnjak je dobro legao...več sam zvao za popravak...ali tek u pon...jer vise neznam koji problem bi bio :S
a eto bar smo eliminirale sve ostalo.. moli boga da je do hladnjaka..
Koliko je snažno napajanje?
Ne razumijem zašto ste zapeli za flashiranje BIOS-a ako proc nije podržan u BIOS-u neće se računalo uopće upaliti.
Iako prema temperaturama hladnjak nije dobro stavljen, kad se stavi ploča mora biti malo ulegnuta i to se radi izvan kućišta.
možda glupost,ali oba imaju istu voltažu za napajanje,mislim procesora...??
Jesi probao ponovno staviti stari procesor da vidis kako se tada racunalo ponasa?