Kompjuter se gasi, problem

poruka: 106
|
čitano: 63.687
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Koje su temperature i koliko vrti ventilator?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovo je u stanju mirovanja, kako izgleda oke temperature, al bojim se kad bi nest pokrenio zahtjevnije da bi opet temperature u nebo otisle

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 12:45 (razer1911).

0 0 hvala 0
16 godina

Ovo su normalne temperature, ostavi uključen Speedfan i prati temperaturu, kad naglo počne rasti, task manager i provjeri što je na 100%. Da li su sad uključeni svi uređaji u biosu, misli ono što smo prije isključili?

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Kakva ti je ono vrijednost "-5.xx"   <-> "-8.xx" ..

Ajd ti lijepo drugo napajanje probaj..

ja
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 12:48 (bender_007).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

sad sam uključio sve u biosu, i to je ta temperatura koja je na slici u stanju mirovanja. Budemo pratili pa ćemo vidjeti.

Zašto napajanje?? 

0 0 hvala 0
13 godina

A gledaj, neispravno napajanje, tj naponi znaju uzrokovati porast temperatura pojedinih komponenti.

Vidjeno vec.

Probaj samo neko napajanje, od susjeda, prijatelja ili gdje god imas prilike.

Ne kosta te nista probati.

ja

1 0 hvala 2
16 godina

Moguće je i napajanje i procesor i matična, ako možeš nešto od nekog uzeti pa probati, nije na odmet.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

morat ću, ne preostaje mi drugo. Ili ga odnest na dijagnostiku u servis i nek se oni pozabave sa njime

0 0 hvala 0
16 godina

Prati neko vrijeme, ovo kako sam rekao, mora biti da se nešto uključi što podigne temperaturu. Ipak bi najprije mogao biti hladnjak, koji nije dobro "priljubio" uz procesor. Ako nije cijelo površinom procesora "priljubio", onda on u mirovanju odvlači višak temperature, dok kod većeg operećenja nije u mogućnosti odvući sav višak temperature. stotinku milimetra, ako hladnjak nije "nalegao" na procesor , može stvoriti problem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 13:19 (ivo454).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Kompjuter se gasi, problem
razer1911 kaže...

morat ću, ne preostaje mi drugo. Ili ga odnest na dijagnostiku u servis i nek se oni pozabave sa njime

sinko,odbijaš skidat cooler i mijenjat termalnu,a nosiš pc na servis u kojem će oni prvo to pogledat {#}

Spale su nam gaće,zagrizli smo udice,glave nam u pijesku,nezaštićene guzice....
13 godina

A i to. Samo ti sve pregledaj. Ako je skart napajanje a i pri kraju onda je vjerojatno da imas i koji napuhani kondenzator (kao sto je netko vec predlozio..). Dobro pregledaj, vjerojatno si kojeg promasio..

Ocisti pastu s proca, s hladnjaka (kazes da je 1 mjesec stara..nema veze, ako je pogresno stavljeno moze se vrlo brzo skoriti.

Napajanje mi izgleda kao krivac #1, mozda je maticna, mozda...

Probaj prvo stvari koje su ljudi stavili a onda ga nosi na servis :)

ja

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

sutra dopodne ću se zabaviti sa njime, na svjetlu sve cjelovito pogledati, zamjeniti pastu koju sam kupio danas i vidjeti sve. :) hvala vam ljudi na pomoći i trudu.

EDIT: Pastu sam prije stavljao tako da sam istisnio na sredinu procesora i onda na nju stavio hladnjak, ili mi je bolje pastu razmazati po procesoru? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 20:11 (razer1911).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

sutra dopodne ću se zabaviti sa njime, na svjetlu sve cjelovito pogledati, zamjeniti pastu koju sam kupio danas i vidjeti sve. :) hvala vam ljudi na pomoći i trudu.

EDIT: Pastu sam prije stavljao tako da sam istisnio na sredinu procesora i onda na nju stavio hladnjak, ili mi je bolje pastu razmazati po procesoru? 

bolje je stavit hladnjak,jer je sam procesorski čip na sredini IHS-a,te u rubovima IHS-a se ne nalazi ništa tako da je najbolje stavit pastu na sredinu i stavit hladnjak

17 godina
razer1911 kaže...

malo paste u sredinu i onda razmazati u tankom sloju malim kartončićem (kao onim što otkineš na pakiranju lijekova)

ostatak to cooler utisne kako spada.... bitno je ne staviti previše da ne se razmaže nepotrebno

12 godina
neaktivan
Ziga kaže...
razer1911 kaže...

malo paste u sredinu i onda razmazati u tankom sloju malim kartončićem (kao onim što otkineš na pakiranju lijekova)

ostatak to cooler utisne kako spada.... bitno je ne staviti previše da ne se razmaže nepotrebno

nepotrebno i bacanje paste bezveze...jer u rubovima ispod IHS-a nema ničeg...

16 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu za istu stvar.

Evo unazad par dana i meni se dešava stalno resetitanje ili gašenje pa podizanje kompa.Intervali su od par minuta do sat- dva između reseta.

Mislim da nije do OS-a jer imam dual boot W7 i Linux i to se dešava i na jednom i drugom a probao sam i sa Live CD-a i stvar je manje više ista.Resetira se i dok sam u BIOS-u i kontroliram temperature.Inače, temperature su u trenutku reseta od 27-35°C (system i procesor) a tako pokazuje i Specy u W7 pa pretpostavljam da nije ni zbog temperatura.

Sad me zanima da li je to problem ploče i proca ili napajanja?Računalo je čisto i nema začepljenja od prašine!

11 godina
neaktivan

plz pomoć .ima 7 dana komp se usred igranja igrice samo ugasi i ne želi upaliti,nego tek kad uključim i isključim napajanje.ali svaki put usred igre

proc:intel celeron dual core 2.5ghz

grafa:radeon 6670 hd

napajanje:cx430

2gb rama

napajanje i grafa kupljeni prije 2 mjeseca.temperature grafe su 30 stupnjeva a procesora dok igram 76 dali je temperatura proca kriva za gašenje i zašto se odmah ne ugasi nego tek nakon nekog vremena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vladitor kaže...

plz pomoć .ima 7 dana komp se usred igranja igrice samo ugasi i ne želi upaliti,nego tek kad uključim i isključim napajanje.ali svaki put usred igre

proc:intel celeron dual core 2.5ghz

grafa:radeon 6670 hd

napajanje:cx430

2gb rama

napajanje i grafa kupljeni prije 2 mjeseca.temperature grafe su 30 stupnjeva a procesora dok igram 76 dali je temperatura proca kriva za gašenje i zašto se odmah ne ugasi nego tek nakon nekog vremena.

Da, kriva je temperatura. Ugasi se kad se pregrije.

Očisti hladnjak procesora, zamijeni termalnu pastu.

Twitter: @191x7
11 godina
neaktivan

pasta stavljena prije 30 min nisam ništa igrica palio hladnjak je na 1100rpm  a  sada temperatura je 60 stupnjeva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vladitor kaže...

pasta stavljena prije 30 min nisam ništa igrica palio hladnjak je na 1100rpm  a  sada temperatura je 60 stupnjeva

Ako si pastu dobro nanio onda ti ili hladnjak dobro ne leži (jer u idle ne bi smjelo biti toliko puno već otprilike barem 20-30 stupnjeva manje) ili ne valja.

11 godina
neaktivan

cooler je stock od intela imam 2 idem stavit drugi pa ću javit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vladitor kaže...

cooler je stock od intela imam 2 idem stavit drugi pa ću javit

Ne zaboravi na pastu. :)

11 godina
neaktivan

evo stavia sam drugi cooler sad je na 42 stupnja dali da pokrenem neku igricu i pratim temperature?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vladitor kaže...

evo stavia sam drugi cooler sad je na 42 stupnja dali da pokrenem neku igricu i pratim temperature?

Slobodno. AKo baš želiš pravo testiranje, Prime95 ili OCCT i ožeži.

11 godina
neaktivan

isto sranje igram i gledam ode na 74 stupnja znači moram novi cooler kupit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vladitor kaže...

isto sranje igram i gledam ode na 74 stupnja znači moram novi cooler kupit?

Recimo da u tom slučaju da, trebaš bolji hladnjak.

11 godina
neaktivan

zašto se to baš sad događa imam ovaj proc već 3-4 godine i sad je počeao zezat i zašto ne pomaže drugi hladnjak.i zašto ja komp ne mogu upalit nakon što se ugasi nego moram napajanje isključivat to mi nije jasno.može li bit problem u matičnoj neki kondenzator .ima li načina ispitat kondenzator na matičnoj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kondenzatore provjeriš tako što pregledaš ima li koji napuhan (nabrekao/nabubrio). Svaki napuhan je neispravan i treba ga zamijeniti kondenzatorom istih karakteristika.

11 godina
neaktivan

može li se prije nego što se komp ugasi namistit da mi windows kaže zašto se gasi.da mi dođe poruka prije nego šta će se ugasit.mislim da procesor se nebi triba gasit na 75 stupnjeva tribalo bi i dalje radit.i kad se procesor pregrije i kad se komp ugasi tribalo bi se jednostavno opet upalit uz pomoć tipke ali meni triba namistit napajanje. stvarno je u ku*cu živit ovako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

izgleda da sam naša problem zaminija sam napajanje  cx430w  sa svojim starim 350w izgleda da je problem bia u tome što bi se napajanje previše ugrijalo pa izgasilo.najžalosnije je to što sam ga kupio prije 2 mjeseca.može li se to jeftino popravit?a prije je cpu bia 75 stupnjeva a sad je oko 55

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice