Kompjuter ne reagira na ništa

poruka: 18
|
čitano: 10.580
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Danas ujutro oko osam sam koristio kompjuter, vratim se kući da bi upalio monitor i vidio samo kako titra lampica za paljenje.

Kompjuter sam resetirao, ista stvar, ne očitava ni tipkovnicu ni miša. Izvadio sam grafičku, uključio u integriranu ne radi. Probao sam drugi monitor ne radi. Probao sam drugo napajanje opet isto. I na kraju, igrao sam se malo sa RAMom, izmještao iz jednog u drugi, pa sam probao drugi keks, i dalje ništa. Izvadim oba dva keksa RAMa, upalim kompjuter i ne pišti uopće. Znači li ovo da je matična otišla ili je nešto drugo što mi promiče? Nemam drugu matičnu da probam...

Kakve sam sreće traktor će mi udarit u kuću i ubit me {#}

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kompjuter ne reagira na ništa
Wicked_Sick87 kaže...

... Izvadim oba dva keksa RAMa, upalim kompjuter i ne pišti uopće. Znači li ovo da je matična otišla ili je nešto drugo što mi promiče? Nemam drugu matičnu da probam...

..

-izvadi/odspoji sve (sve, znači sve), CLR-CMOS, samo CPU (+hladnjak) i napajanje, upali.. = Ako ne beepa, crkla je MBO (ili napajanje). Probaj s drugim napajanjem ako si siguran da je ispravno.

btw, moraš imati spojen PC-speaker na kućištu ili minijaturni da bi čuo beepove. Uobičajeno kod paljenja je jedan beep.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 14:59 (ihush).
15 godina
neaktivan

Da, upaljeno je, i probao sam to što si naveo i radi za čudo.
Onako puno beepova za redom i onda stane na sekundu i onda opet. Da sad probam spojiti opet sve komponente ili što?

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 15:11 (Wicked_Sick87).
15 godina
neaktivan

Hm, zanimljivo. Uključivao sam komponente jednu po jednu i kada uključim grafičku ne želi, a kada uključim u integriranu hoće. Isto tako ako mi je uključen 6pin molex u graficku iako nisam spojio monitor na nju neće bootat.

Grafička ili napajanje?

EDIT: Napajanje je. Probao sam grafičku na slabijem napajanju od mojeg i radi znači da je napajanje otišlo.

Bilo mu je i vrijeme realno gledano.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 16:04 (Wicked_Sick87).

1 0 hvala 0
16 godina
Wicked_Sick87 kaže...

Da, upaljeno je, i probao sam to što si naveo i radi za čudo.
Onako puno beepova za redom i onda stane na sekundu i onda opet. Da sad probam spojiti opet sve komponente ili što?

-već si otkrio (napajanje), ali za ostale..

- tad se krene dodavanje prvo RAM, beep se mora promijeniti, jer bez RAMa naravno da ne radi, ali tako testiramo MBO istovremeno i RAM. Čak ako ne radi monitor, možemo čuti jedan beep koji je OK.

(napomena: novije MBO i opcije BIOSa, beep može biti isključen, može bit i quick boot i sl.. pa to treba primijeniti, te opcije je bolje držati 'na starim postavkama' jer u ovakvim slučajevima štede živce ponekad i pomažu, brzina boota ne smije biti najvažnija).

-nakon dodavanja RAMa, ako se slika pojavi postupno se spaja dio po dio (ne HDD, ne dizati OS dok se ne eliminira uzrok, hDD je zadnji).

-ako se pali neki alarm-beep, tad se može potražiti beep-code za konkretnu MBO ili logički zaključiti (CPU-RAM-napajanje-VGA... i svaka dodatno priključena komponenta) između svakog koraka, gašenje i spajanje npr USBa, front audia, power-reset.. itd. Tad nam beep kodovi nisu potrebni (jer ako PC ne radi ni ne možemo na net.. pa je ovo 'na žganjce').

Poželjno je na kraju bootati npr linux-hirens i sl., Memtest par minuta i provjera HDDa (može i chkdsk) prije nego pustimo OS u boot... ili za nestrpljive odmah paljenje i online gaming (koji imaju sreće, ili ih zgazi traktor). {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
... nisam riješio :(
stavio sam napajanje na kojemu je radilo u svoj kompjuter, i pogodi što, ne radi ...
Pa ja ne znam da toliko nemam sreće sa tehnologijom više mi je neugodno.
15 godina
neaktivan

Pa ja ću se objesit...

Napravio sam isto sto sam napravio i sa starim napajanjem, znači uključio sam na integriranu grafičku monitor i počelo je pokretati, čuo sam beep i zatim se ugasilo. Nakon 3 sekudne se opet počeo paliti i samo je zavrtio ventilatore i opet se ugasio. I onda se opet upali, na monitoru se vidi ono sve press delete to enter setup i to sve, brzo nestane i zatim se ugasi kompjuter, pa opet počne paliti...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dajte ljudi pomažite, išao bi kupiti to što mi ne valja, a ne znam što mi ne valja, već 4 dana nemam kompjuter. :/

Evo što sam sve probao:

Izvadio sam sve iz matične, ostavio samo procesor i napajanje, bipkalo je.

Kada stavim jedan stick RAMa napravi beep, kada stavim drugi ne napravi više beep. Probao sam prvi u prvi slot, prvi u drugi slot, drugi u prvi slot, drugi u drugi slot, i dalje samo radi beep kada je samo JEDNA pločica unutra.

Nakon što stavim grafičku uopće ne napravi beep. Nema veze jesu li dvije ili jedna pločica stavljene, beepa nema. Probao sam grafičku u drugom kompjuteru i radi. RAM nisam probao, ne znam nikoga tko još ima DDR2 :/

Uzeo sam napajanje iz drugog kompjutera (LC Powerovo, 420W mislim), prištekao ga na kompjuter i opet nije radilo. Više stvarno nemam ideja nikakvih što bi moglo biti...

EDIT: Probao sam napajanje iz prvog kompjutera u kojem ne radi u drugi, i tamo radi. A kada probam iz drugog kompjutera u prvi napajanje staviti samo mi se ventilatori pokrenu na sekundu, onda stanu na sekundu, onda opet se pokreću...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.3.2013 14:55 (Wicked_Sick87).

0 0 hvala 0
14 godina

Probaj posudit matičnu ili procesor ili sve zajedno, jedno od toga ti ne radi.

Valentin

0 0 hvala 1
15 godina

He mož crkla baterija na MBO probaj zamjenit dođe oko 10 kn ja imao istu stvar komp osto mrtav ošo majstoru on kaže ošla je MB kvragu ja mu reko de probaj novu bateriju on ubacio i gle čuda PC proradio sav kvar me došo tih 10.kn i manje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Probaj posudit matičnu ili procesor ili sve zajedno, jedno od toga ti ne radi.

Ako je procesor objesit ću se za jaja, jer je procesor star možda 3 mjeseca uvrh glave.

Master Infirmiy kaže...

He mož crkla baterija na MBO probaj zamjenit dođe oko 10 kn ja imao istu stvar komp osto mrtav ošo majstoru on kaže ošla je MB kvragu ja mu reko de probaj novu bateriju on ubacio i gle čuda PC proradio sav kvar me došo tih 10.kn i manje.

Probao, ništa :/ Kada stavim oba dva keksa RAMa samo zavrti ventilatore i ugasi, a kad stavim jedan keks i graficku pokrene kompletno ali nema beepa nema ništa.

15 godina

He ma siguran sam da bi procesor trebao bit ok u najgorem slučaju krepala ti je ili MBO ili napajanje ja sam imao takav problem sve ošlo al procesor prebacio na drugu MBO i radi ko lud.Procesor ti rijetko kad krepa jer nem šta izgorit u njemu barem ja tak mislim ak je šta ošlo to je ili matična ili rami ili napajanje.

17 godina
neaktivan

Prije neki dan mi se dogodilo slično na Asus MBO. Jednostavno "pošašavila". Ovako sam je sredio: isključio sam iz struje, izvadio bateriju na minutu i vratio je, izvadio grafičku i monitor spojio na internu grafičku, izvadio sav RAM i vratio samo jedan keks u slot, izvadio sam ili odspojio sve dodatne uređaje (PCI kard, USB i sl.).

Uključio u struju i pokrenuo. Dobio sam BIOS u kojem sam učitao default postavke. Računalo se normalno pokrenulo, učitalo win 7 i sve OK. Potom sam ga isključio, vratio sav RAM i ponovno pokrenuo i tako redom dok sve nije bilo spojeno.

Tek kada je sve bilo spojeno kao i prije, napravio sam overclock kao i prije i za sada je sve OK. {#}

Kakva Vlada, takav rejting...
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 9:55 (Jura iz druge galaksije).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Master Infirmiy kaže...

He ma siguran sam da bi procesor trebao bit ok u najgorem slučaju krepala ti je ili MBO ili napajanje ja sam imao takav problem sve ošlo al procesor prebacio na drugu MBO i radi ko lud.Procesor ti rijetko kad krepa jer nem šta izgorit u njemu barem ja tak mislim ak je šta ošlo to je ili matična ili rami ili napajanje.

Probao sam napajanje na drugom kompjuteru i tamo je dobro. Znači napajanje nije.

Jura iz druge galaksije kaže...

Prije neki dan mi se dogodilo slično na Asus MBO. Jednostavno "pošašavila". Ovako sam je sredio: isključio sam iz struje, izvadio bateriju na minutu i vratio je, izvadio grafičku i monitor spojio na internu grafičku, izvadio sav RAM i vratio samo jedan keks u slot, izvadio sam ili odspojio sve dodatne uređaje (PCI kard, USB i sl.).

Uključio u struju i pokrenuo. Dobio sam BIOS u kojem sam učitao default postavke. Računalo se normalno pokrenulo, učitalo win 7 i sve OK. Potom sam ga isključio, vratio sav RAM i ponovno pokrenuo i tako redom dok sve nije bilo spojeno.

Tek kada je sve bilo spojeno kao i prije, napravio sam overclock kao i prije i za sada je sve OK. {#}

Probao sam i ja to, sa integriranom i jednim keksom RAMa sam ušao u BIOS, vratio default postavke, isključio, stavio drugi RAM i vergla vergla nikako da pokrene, samo mi ventove zavrti na 2 3 sekunde i onda stane, pa opet vrti, pa stane...

Kada ostavim jedan keks RAMa i stavim grafičku unutra, vrti ventilatore kao da ništa nije bilo ali ne boota. Nema ni beepa. I ne, nisu RAMi, probao sam sa drugima isto mi se događa {#}

12 godina
protjeran
Wicked_Sick87 kaže...

Probao sam i ja to, sa integriranom i jednim keksom RAMa sam ušao u BIOS, vratio default postavke, isključio, stavio drugi RAM i vergla vergla nikako da pokrene, samo mi ventove zavrti na 2 3 sekunde i onda stane, pa opet vrti, pa stane...

Kada ostavim jedan keks RAMa i stavim grafičku unutra, vrti ventilatore kao da ništa nije bilo ali ne boota. Nema ni beepa. I ne, nisu RAMi, probao sam sa drugima isto mi se događa {#}

A dali si probao izvadit matičnu iz kučišta? Stavi ju na stol (podloga ne smije biti el.vodljiva) i tamo popikaj sve komponente u nju(ili jednu po jednu) pa vidi ak će proradit.

15 godina
neaktivan
Tako sam i radio, stavio sam onu spužvicu ispod što daju sa matičnom.
12 godina
protjeran
Wicked_Sick87 kaže...
Tako sam i radio, stavio sam onu spužvicu ispod što daju sa matičnom.

A onda se polako pribojavam da stvrno ploča nije prdnila u fenjer. Ajd još pastu promjeni na procu (premda mi to glupo zvuči što sam reko,al ajd..) pa vidi ako će....

Također povadi sve signal kabliće osim zvučnika.

15 godina
neaktivan
Been there done that :/
Izgleda da je matična, probao sam procesor u prijateljevom kompjuteru i radi.
A dobro, bilo joj je i vrijeme.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice