Komp mi se smrzne i graficka prestane radit...

poruka: 82
|
čitano: 13.934
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Neće ti se komp rušit ako je slab za igru. Može samo ne moći je pokrenut ili trzat. To kao što je već netko spominjao može biti do napajanja. Možda čak i može isporučiti dovoljno snage, ali uz pregrijavanje napajanja. Ako tebi dolazi topliji zrak u napajanje, nego prijašnjem vlasniku, onda se može pregrijati. Ako nakon blokiranja trebaš pričekati neko vrijeme, onda je gotovo sigurno problem s temperaturom. Ponekad programi i senzori lažu. Isto tako može biti grafička, ali i matična ploča. Čak se zna dogoditi da novija verzija BIOS-a riješi problem s grafičkom.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja mislim da je problem u napajanju dok graficka ne radi nista crpi manje struje pa kada pokrenes igru graficka vise struje vuce pa napajanje preslabo i nemoze dati vise tako da se graficka gasi zbog nestanka struje.

Moras sve pokusat pa cemo doci do rjesenja.

mp14
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 17:38 (lamborghini murcelago lp640).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa kad ljudi vele da je napajanje pa probaj od nekog frenda uzet kvalitetnije napajanje pa isprobaj pa ćeš znat je li to to a ako nije pa će se nešto drugo predložit.

Oglas: kvalitetno i uvjerljivo lažem na sudu.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moram vas razocarat i reci da ovo napajanje koje imam CODEGEN 400W i kupio od frendaa njemu je pogonilo dual core 2.4 i dvije Nvidijine graficke 2x512Mb.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 17:48 (black beast).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Komp mi se smrzne i graficka prestane radit...
black beast kaže...

moram vas razocarat i reci da ovo napajanje koje imam CODEGEN 400W i kupio od frendaa njemu je pogonilo dual core 2.4 i dvije Nvidijine graficke 2x512Mb.

sumnjam da je to njemu islo tako dual core + 2 graficke od nvidie 512mb na samo 400W codegen kako je to uspio neznam i mislim da to nemoze,ako mozda uspio to pogonit nekako moguce je da ti je nesto u  napajanju crklo u svakom slucaju vrijedi pitat prijatelja da ti posudi svoje napajanje na 10 minuta valjda mu nije to problem ako neces ali trebao bi pokusat da mozemo iskljucit tu cinjenicu sa napajanjem.

mp14
16 godina
neaktivan

to je nazalost nemoguce jer dao sam danas grafu na servis u vemil i ako kazu da je sve u redu onda cu probat to sa napajanjem. :)

0 0 hvala 0
16 godina

Neznam kaj bi ti reko probaj probat kod prijatelja

16 godina
neaktivan

ovak imam i ja jedan problem isto tako kao kod ovog čovjeka kad upalim komp radi sve 5 ali kad pokrenem neku igru uđe mi u igru i nakon nekoliko minuta mi zablokira tj. smrzne

a sto je jos zanimljivije to  mi se samo preko dana dešava a preko noci ne evo sinoc sam igrao igru i danas u jutro mi je zastekao,vidim da pisete da je greska u grafickoj ili napajanju

ukratko sastav  mog  kompa (iam oko 2 godine)

procesor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2,66GHz 2,67GHZ,

2 gige RAM-a

matična- Giga P35DS3R,sck775,GLAN,Core2Duo,SATA2

grafička- giga GF 8800Gt,PCI-E,256Mb GDDR, 256bit

a napajanje je od kučišta 400W (delux)

Pa bih vas molio da mi nekako pomognete i kazete sta ne valja

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2009 11:41 (mikosik).

0 0 hvala 0
17 godina

Moguće da se radi o pregrijavanju provjeri temperature sa hw monitorom.

Dali je računalo čisto iznutra, možda ti je komp pun prašine pa je to

uzrok pregrijavanju.

Proud Member Of :: | RevTT | TL | IPT | Waffles.fm | TVT.ro | THR | YUWABits | ::
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2009 11:49 (BORG).
16 godina
neaktivan

...a jesi provjerio ram...

krpelj - larva*
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

komp mi je cist uvjek nema prašine

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@ mikosik :Ovo napajanje koje si naveo zvuči kao neko noname sranje, Delux mu je puno ime ili ima još nešto drugo u imenu?

Imaš već duže vrijeme konfiguraciju pa je lako moguće da je došlo do: "Electrolytic capacitor aging - when used heavily or over an extended period of time (1+ years) a PSU will slowly lose some of its initial wattage capacity". Tj. budući da je kvaliteta napajanja vjerojatno bila jako loše u početku korištenja možda je došlo do ovoga još brže nego se to obično događa, pa je snaga napajanja jako pala i napajanje više nije u stanju ispunjavati zahtjeve ostatka komponenti.

U tom slučaju neki Fortron 400W za cca 300kn bi trebao riješiti problem. Naravno prije kupovine bilo čega novoga provjeri kod nekog frenda i ostale komponente da budeš siguran što ne valja.

There are 10 types of people in the world... those who understand binary and those who don't.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2009 19:52 (ZC_Someone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

CodeGen napajanja imaju ili 10 A na 12 V ili 12 A na 12 V, kako koji model.

To je premalo za ijednu moderniju karticu koja traži dodatno napajanje.

Npr HD 3870 od autora teme traži specificiranih 18 A na 12V. S manjim od toga će radit dok se ne optereti, nakon toga gašenje.

I da je 16A radilo bi, ali nema šanse s 10 ili 12 A.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ime napajanja je Switching Power Supply Model:KY-400ATX

a da nije mozda u pitanju driver na grafičkoj ili mozda ventilator

0 0 hvala 0
17 godina
mikosik kaže...

Ne, sigurno je u napajanju.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
mikosik kaže...

Ne, sigurno je u napajanju.

Pa ništa u životu nije sigurno. Ali driveri bi vjerojatno davali Blue Screen of Death (probaj isključiti Automatically restart pod My Computer->Properties->Advance->Settings pod Startup and Recovery i tu isključi navedenu opciju), a ventilator tj. pregrijavanje bi prije urokovalo probleme sa slikom (titranju, zamrzavanjem), a ne odmah restart

There are 10 types of people in the world... those who understand binary and those who don't.
16 godina
neaktivan

meni je problem u ovom drugom da mi se zamrzne nakon nekog vremena igranja igre, ali sto me zabrinjava da mi se to dogodi i kad igram ne zahtjevnu igru bas čudno

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to ti se zna dogadat s memorijom (pogotovo ako imas od razlicitih proizvodaca).i nju provjeri....

16 godina
neaktivan

kako mislis da je provjerim a i jesu od istog su proizvođača

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moras redom sve iskljucivat,komponentu po komponentu.ako su od istog proizvodaca,onda ne bi trebalo bit problema.

17 godina
mikosik kaže...

kako mislis da je provjerim a i jesu od istog su proizvođača

Skini memtest:

Varijanta sa ISO image-om - snimiš CD sa opcijom "Burn Image" i bootaš sa tog CD-a: http://www.memtest.org/

Ili varijanta direktno iz Windowsa:

http://hcidesign.com/memtest/

16 godina
neaktivan

javlja da ima 0 grešaka

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ok,si probao sa novim driverima za graficku?ako jesi,onda je gotovo sigurno uzrok u napajanju....

16 godina
neaktivan

eh sad za drivere nisam sigurn jesu li novi ako znas di se to moze skinut bio bih ti zahvalan, a i ja misli mda je napajanje a i graficka mi bude malo vise nego topla da nije mozda ventilator  ne ispravan na njoj

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sto ti to tocno znaci vise nego topla?da li se ventilator vrti na grafi?za drivere ti je najlakse googlat...samo ukucaj ime kartice

16 godina
neaktivan

pa da nije hladna a ni vruca a ni topla nego između topla i vruča, naravno da se vrti ali mozda ne Hladi dovoljno??

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 20:33 (mikosik).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pokusao sam naci ali bezuspješnoMršti se

16 godina
neaktivan

evo sad sam i probao igrati igru koju sam dobio uz grafičku i opet STEKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako bas hoces to rjesis kupovinom novog ventilatora (bas nesto malo gledam po netu,kaze da je referentna temperatura sa origanlnim haldnjakom 83 stupnja.to se stvarno dobro grije!), no gledajuci sve ovo tebi treba jace napajanje....

17 godina
neaktivan

Da ti nije grafička Club 3D, kod njih ventilator vrlo često ne radi (pokvaren) imao sam par slučajeva, po meni to je to.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice