Komp se gasi svako malo

poruka: 26
|
čitano: 3.849
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Komp se gasi svako malo

Imam problem koji me vec duze vrijeme muci ali mi se nije dalo oko toga zamarati previse a sada je preslo sve granice.

Uglavnom komp mi se ugasi sam od sebe,nekad se restarta a nekad se pojavi nekakav plavi ekran i pise nesto"collecting dump"i blokira,nekad se sve ugasi ali kuciste i dalje kao da radi,mislio sam da je to od visokih temperatura ovo ljeto ali sada sumljam na hard disk,ako i je hard disk bili se daljnim korištenjem mogao totalno pokvariti?

ponekad se pojavi problem slican ovome i comp se restarta ponekad se pojavi problem slican ovome i comp se restarta
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 23:23 (NameNick).

0 0 hvala 0
15 godina
Komp se gasi svako malo

Testiraj RAM memoriju, provjeri da li je ispravna.

iclock2much

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Komp se gasi svako malo

Na googleu ovaj " SPCMDCON.sys " prikazuje kao problem sa virusima, scan sa mbam-om:

http://www.malwarebytes.org/  

btw ako tebi prikazuje ovaj bsod, a nije slika sa googlea.

De gustibus non est disputandum.
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 23:29 (mario1990).
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Testiraj RAM memoriju, provjeri da li je ispravna.

kako da je testiram?

BTW:i imam problema sa videima na youtubeu dok ih gledam slika se zamrzne i sve blokira ali zvuk nastavi,imam opsjecaj da je povezano s ovim

16 godina
neaktivan
Komp se gasi svako malo

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Evo skeniram pa cu vidjeti jeli sto.

a ako je hard pokvaren jeli se daljnim koristenjem moze jos vise pokvariti

15 godina
Komp se gasi svako malo

Nije hard nego ram.

iclock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Nije hard nego ram.

Za sada sam rame samo preko everesta pogledao a posli cu probati ono drugo,pise da je sve u redu tamo.

a malware nije nasao nista posebno osim 3 trojanca xD

14 godina
neaktivan

nece mi testira s tim Memtest86+

16 godina
neaktivan
Komp se gasi svako malo

Gdje je točno problem?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Gdje je točno problem?

evo ga uspio sam napraviti i nije pronasao niti jedan problem s ramima

16 godina
neaktivan
Komp se gasi svako malo

Onda disk provjeri. Uradi full error scan, i pogledaj stanje pod health

free verziju skini:

http://www.hdtune.com/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Onda disk provjeri. Uradi full error scan, i pogledaj stanje pod health

free verziju skini:

http://www.hdtune.com/

sve je u redu i stim ali ja i dalje sumljam na hard ili napajanje cak mozda

14 godina
neaktivan
Komp se gasi svako malo

da nisu windowsi mozda?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se gasi svako malo

Kakve su ti temperature u loadu?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

evo slika

17 godina
neaktivan
Komp se sam ugasi

Pozdrav,

Komp mi se nekoliko puta kad sam na internetu sam ugasio pa se odmah sam restarta.  I to ne kad sam na stranici nego kad npr. kliknem da otvorim novu(npr. pregledavam 24 sata i kliknem na Dnevnik on se ugasi i odmah počinje restart.

Poslije radi normalno. Ponekad ga ostavim upaljenog cijelo popodne i ništa , da je u pitanju napajanje valjda bi se i onda isključio.

Što bi moglo biti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Komp se sam ugasi
stiv kaže...

Pozdrav,

Komp mi se nekoliko puta kad sam na internetu sam ugasio pa se odmah sam restarta.  I to ne kad sam na stranici nego kad npr. kliknem da otvorim novu(npr. pregledavam 24 sata i kliknem na Dnevnik on se ugasi i odmah počinje restart.

Poslije radi normalno. Ponekad ga ostavim upaljenog cijelo popodne i ništa , da je u pitanju napajanje valjda bi se i onda isključio.

Što bi moglo biti?

jeli ti se ikako gasi dok radis bilo sto osim interneta?

Ja sam sada stavio rame u druga 2 utora pa da vidimo oce li se ugasiti sada

18 godina
neaktivan
stiv kaže...

Pozdrav,

Što bi moglo biti?

Pokušaj testirati s kojim browserom ti se to događa.

Sve bi ja to rođo, šmajserom!
18 godina
moderator
NameNick kaže...
mario1990 kaže...

evo slika

Dobre su. Nego, jesi li ti preskočio poruku u kojoj ti je kolega rekao da bi to mogao biti problem s virusom? Jesi što učinio po tom pitanju? Instaliraj neki antivirusni softver - možeš MBAM kako ti je on predložio, možeš probati i neki drugi poput Kaspersky. Pa dok si siguran da nemaš virus, onda se možeš opterećivati s tim je li neka komponenta u pitanju, odnosno je li u pitanju hardverski problem.

Ovdje imaš i upute korak-po-korak kako ukloniti taj maliciozni program: http://www.ehow.com/how_8569154_rid-spcmdcomsys.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 8:38 (mbaksa).
17 godina
neaktivan

Google Chrome, skenirao sam sa  Malwarebytes Anti-Malware i on pronašao Affiliate.Downl. Da li je to možda uzrok?

18 godina
moderator
stiv kaže...

Google Chrome, skenirao sam sa  Malwarebytes Anti-Malware i on pronašao Affiliate.Downl. Da li je to možda uzrok?

Može bit. Bilo kakav maliciozan program može biti uzrok, jer ako brlja po sistemski datotekama, to može uzrokovati plave ekrane i rušenje računala. Jesi ga uklonio? Događa li ti se i dalje plavi ekran?

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
stiv kaže...

Može bit. Bilo kakav maliciozan program može biti uzrok, jer ako brlja po sistemski datotekama, to može uzrokovati plave ekrane i rušenje računala. Jesi ga uklonio? Događa li ti se i dalje plavi ekran?

Jesam, uklonio sam ga. Ali to mi se dogodi jednom, dva puta u tjednu .Vidjet ćemo da li će se ponoviti.

18 godina
moderator
stiv kaže...
mbaksa kaže...
stiv kaže...

Jesam, uklonio sam ga. Ali to mi se dogodi jednom, dva puta u tjednu .Vidjet ćemo da li će se ponoviti.

Ako ti se ponovi jednostavno napravi popravak instalacije Windowsa s instalacijskog CD/DVD-a (ako ti se ponovi, moguće je razlog tome što ti je maliciozni program oštetio neke sistemske datoteke, pa ćeš popravkom instalacije prebrisati te oštećene cijelima).

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Taj problem meni vec dugo traje i pokusavao sam skenirati i sve ali se jednostavno gasio,mislio sam da je to zbog velikih vrucina ali sada kad je zahladilo jos je vise pocelo.

Prebacio sam rame u druga 2 utora i za sada se nije gasio a posli cemo vidjeti

14 godina
neaktivan

Sve je u redu sad

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice