Komp se gasi (ne gasi) u Win 7??

poruka: 7
|
čitano: 4.351
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam MB ASUS P5KC i instalirao sam win 7 ultimate.  Prije sam ima Vistu ali nisam ima ovaj problem. Naime, kad kliknem na SHUT DOWN u Start meniju, komp se normalno ugasi ali ventilatori na CPU se i dalje vrte????.  To se dešava   7  od 10 puta.  sve je  ostalo   ok.

Kad se to desi onda pritisnem RESTART, pa se sistem podigne, pojavi log on strana, na kojoj se nalazi crveno dugme SHUT DOWN, te onda tu ugasim komp normalno. (Zašto se ona tri puta normalno ugasi?)

Da li neko ima takav problem i da li ga je riješio?  Ako jeste neka podjeli to riješenje  sa svima.

Hvala unprijed  {#}

bit će bolje, neko viče, na papiru mrtvo slovo....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Evo jedna iz neba pa u rebra, provjeri da li ti je funkcija shut down gumba mozda promjenjena na standby. Makar bi i onda se ventovi trebali ugasiti, bar mislim da bi nisam standby koristio ne pamtim otkad.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Komp se gasi (ne gasi) u Win 7??

hvala ti na sugestiji, ali sam to proverio i to je setovano baš kako treba SHUT DOWN za gašenje, SLEEP za "spavanje kompa".   Mislim da to možda ima veze neke sa pločom, jer je stara, pa je neki kondenzator ili nešta drugo u pitanju. A možda nisam u pravu???  ne znam ni sam.  Guglao sam svugde, ali nisam naišao na sličan problem.

17 godina

- server MBO se tako ponašaju... (rade ventilatori).

- vjerojatnije neki driver ili aplikacija ostane visiti... pokušaj u CMD-u: ''shutdown -s -t 5 -f (enter)'' -kako se ponaša?

- na staijem HW je bolje isključiti hibernate ''powercgf -h off (enter)'' (pa i sleep) jer nisu svi uređaji-driveri unutar potrebnih specifikacija, pa rade probleme npr kod restarta nakon sys.updatea. Ovo je dovoljno slično da se može isprobati.

Naravno updateati drivere (prepusti to windowsima), VGA instaliraj sam (kompletan driver, +DirecX june-2010, ne kroz update). Pogasi programe kao skype i sl ako su aktrivni. ... nešto od tog, ili dalje tražiti...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

HVALA TO JE TO!!!!!! URA!!!!!

17 godina
emlook kaže...

HVALA TO JE TO!!!!!! URA!!!!!

-što? jer nabrojeno je više stvari... tako da neki drugi forumaš vidi konkretno rješenje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

....."na staijem HW je bolje isključiti hibernate ''powercgf -h off (enter)'' (pa i sleep) jer nisu svi uređaji-driveri unutar potrebnih specifikacija, pa rade probleme npr kod restarta nakon sys.updatea. Ovo je dovoljno slično da se može isprobati."....

ovo je upalilo!!!!!!!!!!

Thanks

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice