Komp ne ucitava ram

poruka: 44
|
čitano: 12.905
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Komp ne ucitava ram
Softwer kaže...

Ljudi pomagajte,Danas sam kupio ram Kingston 512 MB i komp ga uopce ne prepoznaje,molim vas pomozite'?

Stvarno si dao si pregršt informacija... DDR, DDR2 ili DDR3?

Softwer kaže...

Ram je 100% ispravan.

Na maticnoj ima 2 utora za ram,jedan je dosao u kompu a jedan sam ja danas kupio,KINGSTON 512 MB

Nastavak na moje prethodno... Matična ti podržava DDR/DDR2/DDR3? A ti si kupio kompatibilni RAM?

Softwer kaže...

Ma radio je 2 h nakon sto sam ga kupio ram je NOV uopce nije rabljen,samo ga nakon 2 sata nece da prepoznaje!,i smijem li probat zamjenit mjesta,da vidim hoceli onda radit...

Da li je radio ili ga uopće ne prepoznaje? Odlučite se i ti i tvoje računalo Cool

Softwer kaže...

Npr.Ram 2 enabled-disablled i tako neke postavke koje su vazne da komp prepoznaje ram..

Da, imaš i postavke da se modul RAM-a sam izvadi iz jednog utora i potom prebaci u drugi utor Smijeh (sori, morao sam)

Ne postoje takve postavke, barem ne na matičnim pločama u kućnim računalima.

Softwer kaže...

Ljudi molim vas pomozite kako god znate i umijete.Samo da ovyj qurac proradi-----!!!!!!!!!1

Takvom nestrpljivošću/izričajem bi mogao zaraditi i još koji karton...

Softwer kaže...

Ljudi nema teoretske sanse upalit komp s ovim novim ramom...Sto dalje cinit?

RAM je neispravan ako se računalo ne može pokrenuti dok je utaknut u memorijski utor. Nadalje, bilo bi preporučljivo da navedeš da li se čuje kakvo pištanje iz računala kada se ono ne želi pokrenuti sa tim memorijskim modulom.

Softwer kaže...

Ljudi 10 puta sam odvrtio MemTest i nista,probao sam zamjenit mjesta ram-ovima,i nisam mogao upalit komp,nema sto nisam poguso i pravio sam reinstall windowsa..NECE I NECEViče

MEMtest provjereno laže, i može služiti samo kao neka vrst smjernice. Ako si pokrenuo Everest-ov test memorije, naravno da neće javit grešku jer ne testira memoriju koju su alocirali Windows-i. Ako si MEMtest odvrtio u svih 8 prolaza koje nudi, i nije javilo grešku, a računalo se ipak ne pokreće sa tim modulom ili ne prepoznaje taj modul, onda je ipak greška u modulu/matičnoj ploči/(korisniku koji je ugrađivao modul?).

Molio bih te da gramatički ispravno i smirenim jezikom, što preciznije izneseš u čemu je problem i koji su mu simptomi, te kako je do problema uopće došlo i vjerujem da ćemo ti uspjet pomoć.

16 godina
Komp ne ucitava ram

Gledajte ljudi,kad stavim ovaj ram sto mi ga komp ne prepoznaje..Kada njega stavim na mjesto gdje stoji ram koji radi e racunalo se pokrene i pisti i nista se na monitoru ne prikazuje samo pistajuci zvuk!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Softwer kaže...

Gledajte ljudi,kad stavim ovaj ram sto mi ga komp ne prepoznaje..Kada njega stavim na mjesto gdje stoji ram koji radi e racunalo se pokrene i pisti i nista se na monitoru ne prikazuje samo pistajuci zvuk!

Hajde se ti odluči da li ti je računalo uopće moglo raditi sa ugrađenim starim i (problematičnim) novim memorijskim modulom, a onda se ovdje obrati za pomoć. Jer, ako ti se to dešava kada je ugrađen samo taj memorijski modul, onda bi ti pištalo i kada je bio ugrađen zajedno sa starim memorijskim modulom, i isto ne bi mogao upaliti računalo. Ako ti je ipak nekim čudom radio zajedno sa starim modulom, onda to znači da si pogrešno ugradio modul i da je zbog toga (novi) memorijski modul pregorio. Zahvali sebi (pretpostavljam da si ti ugrađivao taj modul) što ti računalo ne prepoznaje dodatnih 512 MB RAM-a.

Iskreno mislim da trkeljaš kaj se tiče situacije da si uspješno ušao u Windows-e sa ugrađenim tim memorijskim modulom, tako da... Knjige o hardware-u u ruke, i uči osnove jer ovakva pitanja nisu problem kojeg rješavaš sa upućenijim korisnicima.

16 godina
Komp ne ucitava ram

Racunalo mi pisti kad stavim samo ovaj novi modul koji sam danas kupio,A kad vratim stari sve radi normalno,i komp se normalno pali.Samo je pitanje zasto ovaj novi ne prepoznaje??

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 20:06 (Softwer).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Softwer kaže...

Racunalo mi pisti kad stavim samo ovaj novi modul koji sam danas kupio,A kad vratim stari sve radi normalno,i komp se normalno pali.Samo je pitanje zasto ovaj novi ne prepoznaje??

a izgleda da je neispravan, ili ti za to treba potvrda od nekog doktora znanosti?

ajde probaj taj ram kod nekoga drugoga, u nekom drugom pc-ju.

16 godina
Komp ne ucitava ram

Ljudi rikno ram,sad sam probo u sestrinom kompu i nece opet,,Hvala vam na savjetima i trudu!..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp ne ucitava ram

RAM ti je očito oštećen tj. neispravan zbog toga ti 'pišti' računara i ne očitava windows uopšte. Plač Minus za tebe, nisi dao podatke o RAM-u, koja vrsta i sl. Mršti se Da je računar radio 2 sata i zatim se, ajmo reći pokvario (tvojom krivljom tj. onoga ko je ugrađiv'o RAM)...malo je čudno. Iznenađen Iz par razloga: prvo RAM moraš ugradit pravilno da bi se OS pokren'o, u suprotnom...pišti kako si ti rek'o. A da bi RAM pravilno ugradio prvo moraš imat' RAM odgovarajući za svoj računar (DDR, DDR 2, DDR 3...ima još vrsta RAM-a ali se sa njima susrećemo ne tako često) Kod mene je DDR 2.A ovaj web sajt što testira rad RAM-a...nisam testir'o tako da nemogu ništa reći.

- Testiraj RAM kod nekog prijatelja ili prijateljice (bolje kod nje Cool) i vidi kako RAM radi odnosno da li uopšte radi. Ako ne radi....

- Probaj izvršit' reklamaciju kod prodavača (pošto je nov, kako ti kažeš), reci da ti je RAM ugrađivan u registovanom servisu (obližni servis, po mogućnosti 'zvučnog' imena) i da su ti oni pomalo začuđeni rekli da je RAM iako nov neispravan. Možda upali, iskreno nadam se. Ali postoji i ona druga strana ovog'...vjerovatno ćeš morat' čekati više od 15 dana da dobiješ bilo kakve informacije tj. eventualne zamjene tvog neispravnog RAM.a.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp ne ucitava ram

Sorry..vidim da si prob'o na sestrinom računari...probaj uradit reklamaciju (kako sam rek'o u prijašnjem komentaru)!

Nadam se da ćeš to sredit. Pozzdraw

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Komp ne ucitava ram

imam jedan problem koji me nervira a to je,,,na pc u imam jedan ddr 512 i jedan ddr1gb,,,kupio sam još jedan ddr 512 i gdje god i kako god ga ubacim pc se samo upali i prodje test memorije ,,poslije toga samo jednom zapisit i opet se restartuje

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp ne ucitava ram

Ja imam problem isto sa ramom. Prva 3 utora rade normalno dok kad u 4.-ti stavim memoriju (koja je ispravna jer sam ju pustio da sama radi) ne očitava tj. računalo se resetira dugo zapišti i nakon toga se resetira u nedogled. Sve 4 pločice su različitog proizvođača frekvencije 800 mhz ddr 2.

1.Buffalo

2.Mushkin

3.GoodRam

4.utor koji ne radi Transcend  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp ne ucitava ram

meni se ovo dogadja... znaci komp se upali i dode mi poruka "ram memory caped at its lowest timing" jel to znaci da mi ram rikno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

U koji utor si stavio samo taj modul Transcend? jesi provao ostale module stavljat u taj 4-ti utor?

mislin da je sve jasno!

14 godina
ljiljan bosna kaže...

imam jedan problem koji me nervira a to je,,,na pc u imam jedan ddr 512 i jedan ddr1gb,,,kupio sam još jedan ddr 512 i gdje god i kako god ga ubacim pc se samo upali i prodje test memorije ,,poslije toga samo jednom zapisit i opet se restartuje

vrati se STRANICU UNAZAD!

15 godina
neaktivan
Komp ne ucitava ram

buggie el znas mozd dal je moj ram drapio ak se dogadja ono u postu  iznad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice