Koje rame mogu piknut u ovu matičnu? zaključana tema

poruka: 50
|
čitano: 11.889
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Koje rame mogu piknut u ovu matičnu?

Zanima me koje rame od koliko mhz-a trenutno imam 800 jel mogu 1066 il jaći? mogu piknut u ovu matićnu LINK

Ne psujem,Ne pušim,Ne pijem: e jebemti upade mi cigara u pivu! steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

vidim da imaš 4 gb, što će ti više..

bolje bi bilo grafu ili napajanje promijeniti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Koje rame mogu piknut u ovu matičnu?
stipica_zd kaže...

vidim da imaš 4 gb, što će ti više..

bolje bi bilo grafu ili napajanje promijeniti...

Ma te rame bi mjenjo ima jedan koji ima ogranićenu matičnu do 800 mhz ddr2 a ja nezz može li kod mene jaće a i on je slućajno pogrešne rame uzeo DDR2 1066 2x2gb a on bi se mjenjo samnom javio mi preko moba sad

Ne psujem,Ne pušim,Ne pijem: e jebemti upade mi cigara u pivu! steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
17 godina
neaktivan
Mato_Ivanovac kaže...

Zanima me koje rame od koliko mhz-a trenutno imam 800 jel mogu 1066 il jaći? mogu piknut u ovu matićnu LINK

Tvoja matična podržava DDR2 800/667/533 memoriju. Ako staviš RAM od 1066 MHz na tu ploču oni bi trebali raditi na 800 MHz.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 7:32 (Razer_Copperhead).
16 godina
protjeran
Razer_Copperhead kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

Tvoja matična podržava DDR2 800/667/533 memoriju. Ako staviš RAM od 1066 MHz na tu ploču oni bi trebali raditi na 800 MHz.

A kada bih ih clocko na 1066 da rade jel bi ih uništio ili? jel kod mene su ovi moji od 800 radili na 900

17 godina
neaktivan

Ako ih overklokiraš na 1066 MHz onda ih možeš držati na toj frekvenciji. Samo provjeri stabilnost s Memtest86. Također mislim da ti stvarno nema potrebe za 1066 MHz. Ja sam prošle RAM-e stavio s 800 na 1066 MHz i nisam primijetio nikakvo ubrzanje.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 10:24 (Razer_Copperhead).

2 0 hvala 2
16 godina
protjeran
Razer_Copperhead kaže...

Ako ih overklokiraš na 1066 MHz onda ih možeš držati na toj frekvenciji. Samo provjeri stabilnost s Memtest86. Također mislim da ti stvarno nema potrebe za 1066 MHz. Ja sam prošle RAM-e stavio s 800 na 1066 MHz i nisam primijetio nikakvo ubrzanje.

Ma pitam zato što kad stavim voltažu rama na 2.00 onda rade na 800 kad je fsb na 400 a kad stavim npr na 450 onda radi na nekih 1000 tak neš pa me zanima hoće li biti što mojim ramima ako ih strpam na 1066 s 800 na 1066 oče se pregrijavat i to? hoće li krepat sve mi reci razeru! HVALA UNAPRIJED!

17 godina
neaktivan

Prouči malo Overclocking podforum tamo imaš odličnih tema. Npr. ova.

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Evo sad sam stavio u everestu da mi da izvještaj sustava i za matićnu kaže ovo kaže tu dolje evektivna frkvencija 1066 jel to znaći da će rami ako stavim od 1066 radit na 1066?

Informacije o FSB-u: Tip sabirnice   Intel AGTL+ Širina sabirnice   64 bit Osnovna frekvencija   267 MHz (QDR) Efektivna frekvencija   1066 MHz Propusnost   8532 MB/s   Informacije o memorijskoj sabirnici: Tip sabirnice   Dual DDR2 SDRAM Širina sabirnice   128 bit DRAM:FSB omjer   12:8 Osnovna frekvencija   400 MHz (DDR) Efektivna frekvencija   800 MHz Propusnost   12798 MB/s
Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 7:03 (Mato_Ivanovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

FSB, je Front Side Bus, paralelna sabirnica kod intela koja služi komunikacij između chipseta i procesora. Podržana brzina sabirnice nema nikakve veze sa memorijom.

Ako ciljaš na FSB:DRAM 1:1 onda moras imati 533Mhz FSB i 533Mhz memoriju (1066 efektivno). Tada računalo najbolje radi, tj. komunikacija se odvija najbolje i najbrze.

Ja sam srpsko dete od glave do pete. Srpsku slavu volim i bogu se molim.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 8:22 (Dobra vecer).
16 godina
protjeran

Evo ovako sad mi je pod rukom kutija od matićne i ono piđe 1366 i 775 jel to idu procovi koji traže socket 1366 i 775 jel to ide? npr kao I5 koji traži 1366 cocket jel bi mogao na tu matićnu piknut? nenamjeravam proc kupovat ali me zanima!

Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mato_Ivanovac kaže...

Evo ovako sad mi je pod rukom kutija od matićne i ono piđe 1366 i 775 jel to idu procovi koji traže socket 1366 i 775 jel to ide? npr kao I5 koji traži 1366 cocket jel bi mogao na tu matićnu piknut? nenamjeravam proc kupovat ali me zanima!

i5 ti ide na socket 1156, ne na taj socket...

ako je matična sa socketom 775, samo procesori koji rade na tom socketu mogu na nju, procesori na 1366 socketu ne mogu sigurno...

16 godina
protjeran
stipica_zd kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

i5 ti ide na socket 1156, ne na taj socket...

ako je matična sa socketom 775, samo procesori koji rade na tom socketu mogu na nju, procesori na 1366 socketu ne mogu sigurno...

A šta joj onda to 1366 znaći?????????

17 godina
neaktivan

slikaj to sto ti pise i stavi da vidimo

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ne 1336 nego 1333 pardon

Slika 1. Slika 1.
Slika 2. Slika 2.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Jel to što piše 1333 znaći da ide ovaj proc LINK piše neš 1333mhz ko i kod mene na matićnoj

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mato_Ivanovac kaže...

Jel to što piše 1333 znaći da ide ovaj proc LINK piše neš 1333mhz ko i kod mene na matićnoj

Neznam tocno kakvu ulogu taj FSB speed ima sa procesorima ali prvo i osnovno gledas koji socket je maticna a koji procesor, ako se ne poklapaju onda ih ne mozes upariti.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
protjeran
AA-d00d kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

Neznam tocno kakvu ulogu taj FSB speed ima sa procesorima ali prvo i osnovno gledas koji socket je maticna a koji procesor, ako se ne poklapaju onda ih ne mozes upariti.

I sad me taj 1333 naj više pati muči me više od svega da mi je znat čemu on služi! jel to možda da ako uzmem npr Q6600 da če FSB mu ić do 1333mhz?

16 godina
neaktivan

to je obična matična za socket 775..mogu ići quadovi i dual core inteli.

za listu podržanih procesora, proguglaj, odmah ćeš naći..

za fsb isto proguglaj....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje! 

Koja je razlika između rama koji rade na 1066MHz, na 800 MHz i na 667 Mhz???

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
titan kaže...

Imam jedno pitanje! 

Razlika je u radnom taktu Smijeh, tj. u brzini kojom prenose podatke.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

E sad koji da uzmem??? Znači da je ovaj s 1066 MHz najbrži od navedenih?

0 0 hvala 0
16 godina
titan kaže...

Imam jedno pitanje! 

Razlika je kao što i same brojke kažu, u frekvenciji na kojoj te memorije rade...to ti je kao da pitaš koja je razlika između procesora koji rade na 3.0, 2.8 ili 2.6 GHz ;)

Određene matične ploče podržavaju različite taktove memorija a to sve piše u samim specifikacijama koje možeš vidjeti prije same kupovine.

http://www.youtube.com/user/zgd2006
16 godina
protjeran

Aj da pitam nešta šta može bit ramima ako ih clocknem s 800 na 1066 oče se pregrijavat ili? ili čak ako ja prodam ove 4 gige rama od 800mhz i uzmem 3 ploćice po 2 gige rama ddr2 od 1366 mhz il kolko već i oni rade na 800 i clockam proc do te mjere da rami moraju radit na 1366 i hoće li im biti a ako moraju raditi na 1366? nadam se da ste me skontali!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
titan kaže...

Da, al to ti ovisi o ostatku konfe, najviše o procu.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
titan kaže...

ako ti matična podržava uzmi te a ako ne, matična ih automatski spušta na drugi takt koji može podržati.

16 godina
Mato_Ivanovac kaže...

Aj da pitam nešta šta može bit ramima ako ih clocknem s 800 na 1066 oče se pregrijavat ili? ili čak ako ja prodam ove 4 gige rama od 800mhz i uzmem 3 ploćice po 2 gige rama ddr2 od 1366 mhz il kolko već i oni rade na 800 i clockam proc do te mjere da rami moraju radit na 1366 i hoće li im biti a ako moraju raditi na 1366? nadam se da ste me skontali!

Kod clockanja rama (bar kolko ja znam) jedna od bitnijih stavki jest sam napon koji daješ ramima...ukoliko dižeš takt, trebaš dizat i napon ali ne nasilno, najbolje je malo po malo. ipak, rađe malo proguglaj pa vidi kako se tvoj ploča ponaša prilikom clockanja i koji napon bi pasao ramima. po mom mišljenju, nije bitno da moraš clockati i proc ukoliko dižeš rame. pogotovo ako nemaš adekvatan hladnjak za cpu...

16 godina
protjeran
mrxa1 kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

Kod clockanja rama (bar kolko ja znam) jedna od bitnijih stavki jest sam napon koji daješ ramima...ukoliko dižeš takt, trebaš dizat i napon ali ne nasilno, najbolje je malo po malo. ipak, rađe malo proguglaj pa vidi kako se tvoj ploča ponaša prilikom clockanja i koji napon bi pasao ramima. po mom mišljenju, nije bitno da moraš clockati i proc ukoliko dižeš rame. pogotovo ako nemaš adekvatan hladnjak za cpu...

Ma clocko ja proc nego me to zanima jer kad uzmem intel core 2 quad q8300 planiram ga clockat s time ako diram fsb onda diram i rame pa bi onda moro se napatit s ramima pa bi neš izmudrovo da uzmem rame s više mhz!

16 godina
Mato_Ivanovac kaže...

Ma clocko ja proc nego me to zanima jer kad uzmem intel core 2 quad q8300 planiram ga clockat s time ako diram fsb onda diram i rame pa bi onda moro se napatit s ramima pa bi neš izmudrovo da uzmem rame s više mhz!

Ukoliko imaš dovoljno love, bolje je kupiti nešto jače ali tvornički jače nego riskirat pa da se sve skuri...tek onda si na ničem ;)

kao što su neki gore rekli, iako zvuči puno, razlika od par-sto MHz ne čini neku ogromnu razliku u samoj brzini..više je bitno da rami rade u dual channelu (znači ili 2 iste kartice ili 2 para istih kartica) i to če raditi punoo veću razliku nego clockanje takta.

16 godina
neaktivan

Pa matična mi podržava 677/800/1066 MHz! Koji onda preporučite da uzmem?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice