Klikovi u hdd-u i restart kod učitavanja windowsa

poruka: 7
|
čitano: 1.127
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Ovako.

Neki dan mi frend donese računalo da mu ga popravim, kaže on ne pali.

Reko mi je da je malo čistio prašinu i tako. Idem ja to vidjeti i vidim da procesor nije na mjestu. On ga je išćupao skupa s hladnjakom kad je skidao hladnjak i onda ga nabio na zatvoreni socket i savio nožice. E sad, ja poravnam nožice i stavim procesor i komp upali, dođe do windows xp loga i onda se čuju 2 klika u hdd-u i komp se restarta. I mislim ja da je to hdd pa probam s drugim na kojem je win7 friško instaliran(bez drivera) i opet klikovi i na istom mjestu restart. Probam s jednom ram pločicom, pa sa drugom i opet isto. odštekam cijeli front panel, izvadim grafičku i stavim na integriranu i opet isto. Probam s drugim napajanjem , opet isto. Odštekam sve osim hdd-a i s drugim napajanjem i opet isto. Sad ostali su mi samo procesor i matična , a to ne mogu probat. 

Jel bi netko možda znao što je problem i dal je moguće da je to zbog procesora(da ga je strgao kad ga je išćupao)?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 20:00 (Blade_kr).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Klikovi u hdd-u i restart kod učitavanja windo
Blade_kr kaže...
Sad ostali su mi samo procesor i matična , a to ne mogu probat. 

Jel bi netko možda znao što je problem i dal je moguće da je to zbog procesora(da ga je strgao kad ga je išćupao)?

- Vjerojatno, sve ostalo si isprobao.

16 godina

A probaj još sa drugim ispravnim procesorom , pa će onda ostati samo ploča.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ok to si probao,ali iz iskustva znam da klikovi hdd-a upucuju na lose napajanje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Ok to si probao,ali iz iskustva znam da klikovi hdd-a upucuju na lose napajanje!

Sad sam probao ponovo s drugim hdd-om  i on ne clicka. Probao sam za svaki slučaj s drugim sata kabelom i pata hdd-om i opet isto, al malo mi je glupo da bi se tako ponašao pokvareni procesor, no ipak ću i njega pokušat zamjenit kada ga uspijem nabaviti.

Hvala na odgovorima!!

14 godina
Blade_kr kaže...

Sad sam probao ponovo s drugim hdd-om  i on ne clicka. Probao sam za svaki slučaj s drugim sata kabelom i pata hdd-om i opet isto, al malo mi je glupo da bi se tako ponašao pokvareni procesor, no ipak ću i njega pokušat zamjenit kada ga uspijem nabaviti.

Hvala na odgovorima!!

Ma mislim da ti procesor nema veze sa klikovima,jesi mozda probao ustekati drugi kabal(recimo koji koristis za przilicu) napajanja u hard?

ili probati molex kablom 4 pin u sata-ili obratno!

Velika vjerovatnost je da je kabal napajanja ili jos vjerovatnije samo napajanje u banani,ne salje dovoljno stuje u hard,pa zato klika!

11 godina
neaktivan
Milka30 kaže...
Blade_kr kaže...

Hvala na odgovorima!!

Ma mislim da ti procesor nema veze sa klikovima,jesi mozda probao ustekati drugi kabal(recimo koji koristis za przilicu) napajanja u hard?

ili probati molex kablom 4 pin u sata-ili obratno!

Velika vjerovatnost je da je kabal napajanja ili jos vjerovatnije samo napajanje u banani,ne salje dovoljno stuje u hard,pa zato klika!

Kao sto sam gore napisao probao sam i s drugim napajanjem koje imam u svom kompu(vx 450) i opet isto

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice