Kako spržiti laptop

poruka: 61
|
čitano: 13.467
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kako spržiti laptop

Mislim da intelove procesore ne mozes skuriti jer oni samo smanjuju takt ako se ne hlade adekvatno, u krajnjem slucaju komp se samo smrzne, a AMD-ovi rade na 100+ °C pod normalno pa se i za njih treba namučit :D

(Mozda je sa novijim generacijama situacija drugačija, ali ovako je bilo dok sam ja bio mlad). Mislim da postoji više razina zaštite procesora i da ne možeš sve isključiti iz biosa, tj. možda možeš isključiti opciju smanjivanja takta ali će se proc ipak izštekati ako dosegne određenu kritičnu temperaturu.

Za postupak prženja mozda najbolje da cijeli laptop staviš u rernu na 80°C. To će mu totalno zeznuti hladjenje a svi laptopi će imati iste uvjete nehlađenja pa ćeš moći napraviti neke usporedbe.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kako spržiti laptop

Nisi ti cist. A-a

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kako spržiti laptop
Glamdring kaže...

Za postupak prženja mozda najbolje da cijeli laptop staviš u rernu na 80°C. To će mu totalno zeznuti hladjenje a svi laptopi će imati iste uvjete nehlađenja pa ćeš moći napraviti neke usporedbe.

LIKE A KING

Đuro#2155
12 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Zašto uništavati laptop koji radi, kakvih sve ljudi ima, nevjerojatno.{#}

Da znate samo koji portal je naručitelj ovoga bilo bi vam zanimljivije :D ali eto mi odrađujemo testove za sve koji to traže i recenzije, sada smo dobili zahtjev ovakav, mislim detaljno neću ići ali uglavno ugrubo traže da se sprže laptopi, dokumentira i pri dostavi dokumentacije i materijala mi budemo plaćeni :D

12 godina
protjeran
Gadgeti kaže...
Valentin17 kaže...

Da znate samo koji portal je naručitelj ovoga bilo bi vam zanimljivije :D ali eto mi odrađujemo testove za sve koji to traže i recenzije, sada smo dobili zahtjev ovakav, mislim detaljno neću ići ali uglavno ugrubo traže da se sprže laptopi, dokumentira i pri dostavi dokumentacije i materijala mi budemo plaćeni :D

iss kud vas uzmu koji se ne razumijete u to

12 godina
protjeran
Kako spržiti laptop

Hm ajde mi reci tko je još radio ovakvu vrstu "testiranja"? :) Bit je u tome što smo mi jedini prihvatili {#}

1 7 hvala 0
14 godina
Kako spržiti laptop

Može li se znati koji ste to Vi i mogu li se negdje pogledati Vaše prijašnje recenzije? Koji je ustvari smisao tog testa koji imate namjeru raditi? Dokazati da se laptop može spržiti i ništa drugo? 

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kako spržiti laptop

Hey Ovo je forum za pomoć da se nekome vam pomogne a ne da se nešto radi suprotno.Zbog toga očekujem da modovi reagraju te na primjernen način kazne autora teme zbog trolanja te nepotrebnog otvaranja teme na bug forumu, a istu temu da odamh zaključaju

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 15:50 (Master Infirmiy).
Moj PC  
6 9 hvala 0
13 godina
Kako spržiti laptop
Pofajtaj benzinom ko u Zikinoj dinastiji i da vidis kako gori!
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Kako spržiti laptop

aj molim te prepusti posao meni,ionako mi hitno trebao posao :S

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Kako spržiti laptop

Haha stvarno vidim imate vremena za svakakve komentare :D pitanje je bilo jednostavno i tiče se foruma definitivno, e sad što ću ja s time i zašto pitam to je moja stvar :D ne vidim razloga da bi mod reagirao išta u ovoj temi jer ne krši niti jedna pravila, svi vi s "pametnim" komentarima samo produžite dalje, ima ovdje koji su korisni i neka se oni i dalje uključe u temu a ja ću nakon određenih testova kada dobijem dozvolu za objavom, objaviti sav materijal ;)

1 1 hvala 0
14 godina
Gadgeti kaže...

Haha stvarno vidim imate vremena za svakakve komentare :D pitanje je bilo jednostavno i tiče se foruma definitivno, e sad što ću ja s time i zašto pitam to je moja stvar :D ne vidim razloga da bi mod reagirao išta u ovoj temi jer ne krši niti jedna pravila, svi vi s "pametnim" komentarima samo produžite dalje, ima ovdje koji su korisni i neka se oni i dalje uključe u temu a ja ću nakon određenih testova kada dobijem dozvolu za objavom, objaviti sav materijal ;)

Ne tribaju modovi zatvarati temu, ali isto tako čisto sumnjam (a vjerujem i većina ostalih) da ti radiš ikakve testove. Kako sam već rekao nigdje ne vidim ikakav smisao u tom testu sve i da ga radiš. Ne kužim šta bi ti time trebao dokazati? Da se nešto može uništiti na silu? Pa normalno da može! Zar to uopće treba dokazivati?

Otvorio si temu uz kratku poruku ''kako spržiti laptop'' i čudiš se posprdnim komentarima? Pa šta si drugo očekivao?

Priča o tome kako je Vas (i dalje nitko nezna tko ste to Vi) netko kontaktirao da mu za testiranje uništite par laptopa mi ne drži vodu niti malo... Da su to testovi u kojem ti testiraš hlađenje određenog laptopa i kako se isti ponaša u raznim vremenskim uvjetima ili sl.  možda bi ti i povjerovao. Ali ne, ti testiraš to hoćeš li sje.bati laptop ako proliješ litru vode po njemu ili ako mu izvadiš bateriju prilikom flashanja drugog biosa? Ko tu koga j... Kad te već netko plaća za takve testove probaj ga kasnije bacit s 15. kata, baš me zanima šta bi se moglo dogodit.

Uglavnom prilično sam siguran, kako je kolega na prethodnoj stranici već rekao, da samo pokušaješ uništiti laptop koji je pod garancijom da bi kasnije dobio novi...

16 godina
Gadgeti kaže...

Nema veze s garancijom tudume

Tudum te napravio {#}

Tigar Krezumica
12 godina
protjeran
Kako spržiti laptop

And i'm out! {#}

0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako spržiti laptop

ajde ajde, ne budite bahati, mene baš zanima ovo, nadam se da će biti i koji windows, da vidimo jel se može prisilno zapravo uništiti laptop, paljenjem matične, preko proca grafe ili što već. 

:)

Jer uvijek gamad krepaje sama od sebe, treba vidjeti jel ih se može s namjerom uništiti.

Ali opet, to ovisi od puno vrsta lapotpa do laptopa. Ako imaš samo HP modele, njah, daj nešto bolje.

U to doba prije cca 6 godina, super su bili thinkpad serija, asus je radio dobre modele, dell također s latitude serijom.

A i Hp s ponekim modelima, ne one šrot.

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Kako spržiti laptop

Samo pripazite da vas mame i tate ne vide,inače bude promptno po guzi šibom..{#}{#}

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako spržiti laptop

Mislim da je jedan od najbrzih i najefektivnijih nacina - mikrovalna! vec dvi-tri sekunde najslabije bi tribalo bit dovoljno da unisti elektroniku... 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
wifi kaže...

Mislim da je jedan od najbrzih i najefektivnijih nacina - mikrovalna! vec dvi-tri sekunde najslabije bi tribalo bit dovoljno da unisti elektroniku...

Minuta na najjače.

Što je sigurno, sigurno je!

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
16 godina
Valentin17 kaže...

Možda hoće novi, a starci ne žele kupiti dok stari funkcionira {#}

14 godina
neaktivan
Kako spržiti laptop

Sad ozbiljno...Neznam u kakvom si financijskom stanju i kojem sloju pripadaš ali ako su ti tvoji uzeli taj laptop znaš li čega su se tvoji roditelji morali odreć da ti priušte računalo....zato sam ovaj naslov zvuči malo maloumno...bolje učini dobro djelo i iznenadi nekog tko nije u financijskoj mogućnosti da priušti sebi računalo pa kakvo god ono bilo njemu će poslužit.....nemaš ništa od toga što ga uništiš...ispadaš ...... {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Kako spržiti laptop

Čisto informativno, 30 godina, radim kao IT Manager, s kolegama napravio www.gadgeti.eu (ovo na što sad izgleda to su neki klinci preuredili, to nije moj stari izgled, ovo je sad sr...) od toga gadgeti i starih portala (da ne spominjem na kojima sam radio) većinom sam radio testove i recenzije uređaja, te sam staroj ekipi ostao pod kontaktima te sam tako došao do ovoga, gdje me jedan stari kolega sa portala jednog nazvao da im treba jedno testiranje obaviti te dali sam/smo zainteresirani, naravno plaćeno, rekoh ne radim više to jer sam trenutno zaposlen u velikoj firmi ali kada mi je rekao o čemu se radi, rekoh zvuči zanimljivo pa eto uzet ćemo a ionako imam par starijih laptopa na kojima šljaka još windows pa me i ne košta baš ništa. Nisam pitao zašto niti išta, već ću biti plaćen po procjeni uništenog laptopa te dobiti i plaćene "ruke", naravno ako im sve bude odgovarala, eto, detaljnije neidem od ovoga :)

0 0 hvala 0
14 godina
Kako spržiti laptop

Okupaj ga prije spavanja... Pošalji upit, možda ti naprave tut https://www.youtube.com/user/HowToDoAnythingTV?feature=watch :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gadgeti kaže...

Čisto informativno sam trenutno zaposlen u velikoj firmi, eto, detaljnije neidem od ovoga :)

Hebemu miša, da nisi napomenuo da je velika firma, natjerao bi me na razmišljanje.

No, uz ovakav zgodan epitet, jasan mi je kalibar lika koji stoji iza tipkovnice.

OT:

-overclock bilo putem BIOS-a, 3rd party aplikacije unutar winsa.. bilo kakav safety isključiti ukoliko se da.

OCCT, P95.. Eventualno u kombinaciji sa Furmarkom no onda će najvjerojatnije samo nastati freeze ili BSOD.

Začepiti otvore nije show program a izgleda da na to ciljaš.

Možda ga otvoriti i skinuti cpu cooler te pri tom snimati dok se u pozadini vrti Quake.. Ring any bells?

Uz to naravno ide i 'ištekavanje' pri flashanju BIOS-a ili slične gluparije.

Anyhow, retardirano je sve to kako god okreneš.

{#}

Something witty.
14 godina
neaktivan
Kako spržiti laptop

Daj malo specifičnije šta smiješ šta nesmiješ. Smije li biti fizičkog oštečivanja?

Kratko spojiti + i - na USB-ovima

Negdje na ploči odvojenim napajanjem dati još napona

Ovo s BIOS-om je više brickanje, ne prženje

Pogasiti sve zaštite

Furmark

Vista {#}

Grafitna prašina

Lemilica

Overvolt kroz neki 3rd party program (trixx ako može)...

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Kako spržiti laptop

Laptopi R.I.P. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Kako spržiti laptop

Testiranje završeno :D svim "hejterima" mogu Vam reći da je bilo jakoooo zabavno i zanimljivo, te je bilo par neočekivanih stvari. Neću objaviti ovdje sigurno, portalu se svidjelo testiranje, mi plaćeno, sad kad oni objave znat ćete o kome se radi i tko je testiranje obavio. {#}

1 1 hvala 0
14 godina
Gadgeti kaže...

Testiranje završeno :D svim "hejterima" mogu Vam reći da je bilo jakoooo zabavno i zanimljivo, te je bilo par neočekivanih stvari. Neću objaviti ovdje sigurno, portalu se svidjelo testiranje, mi plaćeno, sad kad oni objave znat ćete o kome se radi i tko je testiranje obavio. {#}

Dugo vam je trebalo da ga spržite.{#}

Generic XOR2 70 ccm, Motorforce Sport 70 ccm kit ,Tec racing radilica,Malossi Multivar, Dell'orto 19mm,LeoVince ZX,Malossi red sponge,Žute opruge, Kevlar remen, vrištećih 12500 rpm ,max.brzina:105km/h
12 godina
neaktivan
Kako spržiti laptop

Aj sad te pokvarene laptope posalji meni :)

01001010011001010110001001100101011011010010000001101111011011100110111101100111001000000111010001101011011011110010000001110000011100100110010101110110011011110110010001101001
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kivic15 kaže...

Aj sad te pokvarene laptope posalji meni :)

Dobro kažeš, lagano na pečenje i laptop opet u funkciji.{#}

Generic XOR2 70 ccm, Motorforce Sport 70 ccm kit ,Tec racing radilica,Malossi Multivar, Dell'orto 19mm,LeoVince ZX,Malossi red sponge,Žute opruge, Kevlar remen, vrištećih 12500 rpm ,max.brzina:105km/h
16 godina
neaktivan
Kako spržiti laptop

ajde kad negdje izađe testiranje, sponzoriraj se ovdje. 

Da vidimo kako je to sve završilo 

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice