Kako riješiti ovaj problem?

poruka: 31
|
čitano: 8.652
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovako.. Matična:alivesata2glan

Proc:Athlon 4200+ (2.2x2)

grafička: XFX nvidia 7600gt 256 ddr3

Ram 4gb ddr 2

Ovako komp bi blokira nakon nekih 10ak min rada.. i to nikakovg zahtjevnog. tj. na internetu sam i zabloka. A kad zablokira cuje se bip u kučištu i nemogu ništa.. Miš kada pomaknem reagira nakon 30 sec. i to ide 2 centimetra samo i opet bip.. Grafička je isporbana u drugom kompu, radi bez problema.. rami su novi.. kupljeni jučer.. sa starima isto radi to.. Miolim vas da mi pomognete. bio sam i u servisu ali kažu da ne mogu slati matičnu jer je s njom sve ok.. ne mogu prijaviti kvar kad ga nema..

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Kako riješiti ovaj problem?
Kruno_21 kaže...

Ovako.. Matična:alivesata2glan

Proc:Athlon 4200+ (2.2x2)

grafička: XFX nvidia 7600gt 256 ddr3

Ram 4gb ddr 2

Ovako komp bi blokira nakon nekih 10ak min rada.. i to nikakovg zahtjevnog. tj. na internetu sam i zabloka. A kad zablokira cuje se bip u kučištu i nemogu ništa.. Miš kada pomaknem reagira nakon 30 sec. i to ide 2 centimetra samo i opet bip.. Grafička je isporbana u drugom kompu, radi bez problema.. rami su novi.. kupljeni jučer.. sa starima isto radi to.. Miolim vas da mi pomognete. bio sam i u servisu ali kažu da ne mogu slati matičnu jer je s njom sve ok.. ne mogu prijaviti kvar kad ga nema..

Provjeri napajanje.
Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz, 2MB Cache, MBO BIOSTAR G31-M7 TE, 2GB RAM Kingmax 800Mhz, Club3D Radeon HD4550 512DDR3, HDD 320GB Hitachi
16 godina
neaktivan

Istina

koje napajanje imaš?

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni miriše na pregrijavanje procesora. A može biti i napajanje.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me... I'm floatin free on the highway, formulatin plans...

0 0 hvala 0
16 godina

Može biti sve i svašta, pogotovo ako je komp satariji jer možda ti je u njemu prašine ili ko zna što sve ne. Ako ti se već neda ići kod servisera probaj nešto doma sam probaj s nekim lagano mjenjati djelove pa ćeš vidjet, a ako ne komp u auto k najbližem serviseru pa će oni vidjet. To ti je najlakše bez muke i bit ćeš najsigurniji  i nečeš ze doma zezat s tim.

17 godina
neaktivan

E napajanje je neko ms 400w imam jedan hdd i jednu dvd przilicu, jesam jesam ocistio sam sve, caki graficku su mi rastavljali i cistili.. I probao sam sa drugom grafickom ati radeon 3800 kojoj je potrebno napajanje.. i radila je bez problema..

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kruno_21 kaže...

E napajanje je neko ms 400w imam jedan hdd i jednu dvd przilicu, jesam jesam ocistio sam sve, caki graficku su mi rastavljali i cistili.. I probao sam sa drugom grafickom ati radeon 3800 kojoj je potrebno napajanje.. i radila je bez problema..

Ajd skini odavde program pa očitaj temperature. Samo vidi kolike su.
Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me... I'm floatin free on the highway, formulatin plans...
16 godina
neaktivan

čudno.....

trebalo bi bit napajanje

odi ovdje pa reci kolko kaže da treba napajanje...

http://www.links.hr/index.php?option=calculator

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E ovako pise da mi je potrebno 268w, a sto se tice temp.. gpu 54c,temp1 30c, temp2 31, ambient -1c, remote1 32c,remote 2 2c, HD0 24c, core 27c, core 55c

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ma speedfan nevalja ništa, nek si skine everest, ja ti dam key ili hardware monitor(najpregledniji).

32 bit

64bit

ima 1MB samo

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2009 10:59 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sa HM mi pokazuje istu temp gpu-a 57c, jel to nije malo previse?? pogotovo što nije pod opterečenjem..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kruno_21 kaže...

Sa HM mi pokazuje istu temp gpu-a 57c, jel to nije malo previse?? pogotovo što nije pod opterečenjem..

temperatura gpu i dioda ti je normalna oko 60c
I can't remember anything Can't tell if this is true or dream
17 godina
neaktivan

Aha aha.. ok.. komp sada radi oko pola sata-45 min i bez problema.. nije mi se zblokao jos..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bilo je i slučajeva gdje ja RAM ovakve stvari radio

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A koji je RAM? Da nije Kingmax?

I jesi probao napraviti update BIOS-a?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2009 11:47 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

je je kingmax je.. ddr2 800.. 2x2.. al to su novi ram ne bi smjelo biti problema, ali kao sto sam naveo imao sam i stare neke no name 2 gb i isto je bilo.. Sada mi se događa osim što bipa u kučištu počen mi kao osvježavati monitor.. onak svakih 10 sec zatreperi..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

RAM vjerojatno...

jednom nisam dobro prikopčao ram

i baš tad upalim komp, rade vent ali ne daje sliku!

Pogotovo ako je novi i ako si ga sam spajao

možda ga nisi ukopčao do kraja...

pritisni jako jer ti se bravice zatvore same od sebe...

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2009 21:28 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma neeee.. Rami su ok.. serviser ih je stavljao.. da nisu utaknuti ne bi mogao uci u windowse, ne?  al i ja sam ih vadio pa sam razmjestao ih na sve moguce nacine.. ali nista...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

napravi virtualni pc ubaci u njega novi os i vidi jeli onda radi ako je sa hardverom sve u redu

frenki
16 godina
neaktivan
frenkki kaže...

napravi virtualni pc ubaci u njega novi os i vidi jeli onda radi ako je sa hardverom sve u redu

nece to ic ,dok to napravi opet ce blokat
skini ubuntu pa ga bootaj sa cd-a i vidi oce li blokat
ili pokreni stress test sa hirens-a i vidi oce li blokat...
ako ne bloka u oba slucaja
mozda su windowsi
ako bloka
Napajanje ili ram (takodje mozes testirat preko hirens boot cd-a) 
17 godina
neaktivan

Ako imas slusajno ventilator u kucistu,stavi ga ispod HDD-a da ti puse po njemu,meni je to rijesilo problem restarta(makar si ti naveo da ti se sve uspori),mozda virusi,antivirus pa skenirat?

Edit:Skroz sam zaboravio da si naveo da ti se javlja "bip" iz kucistaSramim se

Nesto tu nestima..

Kad ti se taj problem poceo javljati,jeli prije bilo problema?

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2009 22:27 (Lion King).

0 0 hvala 0
16 godina

Prilikom paljenja i resetiranja kompa mora se čuti samo jedan "bip"sve drugo ukazuje na nekakav kvar ili neispravnost dijela hardvera npr 2 bipa memorija 5 bip proc itd. ako je to slučaj možeš isključiti os kao uzrok.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hm, iako su rami novi, ipak je moguče, da imajo greške (znam to ja :). Pretestiraj sa memtestom (bootcd). Isto tako možeš pretestirati diskove (ako jih več niso u servisu).
17 godina
neaktivan

To ti se događa jer ti u određenim intervalima dolazi do opterečenja kompjutera pa se ne stigne sve obraditi.E sad možda je problem u driverima od grafičke ili chipseta pa probaj to reinstalirati,uz to pogledaj kolko ti je zauzeće procesora kad se to počne događati i pogledaj koji proces treba tolko procesorske snage,pod uvjetom da je to problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Korištenost procesora ne ide iznad 10 posto, ne razumijem zasto se nekad smrzne nakon 2 min kad ga upalim a nekada nakon pola sata, a isto sve radim.. probat cu to sve napraviti ak ne opet na servis i nek salje sve na garanciju.. Prije mi nije bilo problema, kada sam imao staru graficku ati radeon, ali ova graficka je ispravna u drugom kompu radi 3 sata bez problema i to na gta 4, jest da to nije igra za testiranje al eto...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2009 15:04 (Kruno_21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isprobao sam sve testove sa hirens-a i sve je proslo.. nema niti jedan dio da nije passed..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Molim pomoć, dakle danas sam stavio 512 mb rama. Kad sam upalio komp sve je radilo odlično i brzo. Međutim kad sam igrao GTA 4 komp se odjedamput resetirao i kada se počeo učitavati stao je na početku na slici pokraj koje piše ima matične ploče. Zatim sam izvadio ram i komp se upalio normalno. Što mislite dali je ram crknuo?? Već sam prije igrao gta i fallout al mi se nikad to nije dogodilo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kero kaže...

Molim pomoć, dakle danas sam stavio 512 mb rama. Kad sam upalio komp sve je radilo odlično i brzo. Međutim kad sam igrao GTA 4 komp se odjedamput resetirao i kada se počeo učitavati stao je na početku na slici pokraj koje piše ima matične ploče. Zatim sam izvadio ram i komp se upalio normalno. Što mislite dali je ram crknuo?? Već sam prije igrao gta i fallout al mi se nikad to nije dogodilo..

Ako je radija onda nije do rama, jel ram il radi il ne radi, a ko zna koji si tu bućkuriš napravija.........
E8500 3,16 GHz, Asus Hd 4870 512 gddr 5, 4 GB Ram HDD 600GB
16 godina
neaktivan
Kruno_21 kaže...

Aha aha.. ok.. komp sada radi oko pola sata-45 min i bez problema.. nije mi se zblokao jos..

Mali dodatak: otvori kućište i pogledaj da ti nisu na istom vodu grafička kartica i hdd. Ako jesu, odvoji ih. Ako grafulja nema napajanje, dobro provjeri priključke na ostale dodatke. Dobro pogledaj kontakte. Ne bi bilo zgorega da sve ištekaš, pincetom malo priklještiš utore i ponovno vratiš sve na svoje mjesto. Normalno, prije toga isključi konfu iz napona (izvuci kabal za napajanje). I bilo bi dobro da za to vrijeme nemaš ništa sintetičko na sebi, naročitao ako misliš dirkati sitnice po unutrašnjosti. Druga stvar, koja me muči, je da ti ram moduli nisu upareni. Ne bi bilo loše provjeriti ih sa MemTestom. Jer koliko sam vidio, temperature su ti dobre. GPU je uvijek tu negdje od 50 pa nadalje. Uglavnom, naglasak bi bio na vodovima unutar kućišta. Meni se resetiral komp svaki čas iz čistog mira, dok nisam napravio ovo što sam tebi naveo da bi možda trebalo.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 0:10 (Kalea).
16 godina
neaktivan
kero kaže...

Nije ti ram crkao, nego ti ram moduli nisu upareni. Provjeri ram MemTestom v2.11+. Ako je ram u redu, pogledaj zadnju verziju BIOS-a tvoje mbo na netu, pa vidi koji ti imaš. Možda je potrebno flešanje bios-a. Na mojoj nije radio četvrti slot ram modula sve do verzije BIOS-a 11. Kad kupuješ ram, bilo bi dobro da konfu odneseš u dućan, pa da ti tamo na licu mjesta provjere kompatibilnost modula. I nemoj ispsti bedast pa im dozvoliti da ti memoriju provjeravaju sa programom Prime95. To nije test ispravnosti memorije, već benchmark koji kolje proc.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice