Kad upalim kompjuter ne cuje se beep...

poruka: 9
|
čitano: 8.218
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

E ovako sad imam problem sa svojim kompjuterom :)

u zadnje vrijeme me zeza kompjuter kad hocu da ga upalim nema onog stardardnog beep zvuka i nece komp da se upali... dakle na monitoru nista nema i kad skinem Hard Disk (dje windows instaliran) i dalje nista ne reaguje... ventilator radi ok na napajanju i na procesoru i takodje vidim da ima struje na Hard Disku i na rezacu dakle napajanje je OK barem mislim da je uredu :D onda sam probao da skinem i Ram memoriju 2 slota obje sam skinuo onda je samo poceo kuciste da pisti non stop onda ubacih samo 1 (2 GB) opet nista... nece da se upali onda taj skinuh i ubacih ovaj drugi od 1 GB a ovaj od 2 skinuh i kompjuter se upali normalno :/

Dakle jel ovo do rama ili je nesto drugo?

0 1 hvala 0
15 godina
Re: Kad upalim kompjuter ne cuje se beep...
djshima kaže...

ubacih ovaj drugi od 1 GB a ovaj od 2 skinuh i kompjuter se upali normalno :/

Vjerojatno neispravan RAM.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
djshima kaže...

ubacih ovaj drugi od 1 GB a ovaj od 2 skinuh i kompjuter se upali normalno :/

Vjerojatno neispravan RAM.

Ovaj problem mi se pojavio prije 2-3 dana... prvi put kad mi se pojavi ovaj problem skinuo sam HDD i Rezac da vidim sta ce javit i kad upalih pojavise maticna kao da nema na sta da butuje i onda povezah HDD i Rezac onda se komp upali normalno... probah nekoliko puta da ga ugasim i upalim da vidim hoce li opet biti problema i nije se vise pojavilo taj problem i palio je normalno... onda juce da upalim komp opet isti problem i ja da probam isto to sto sam probao prvi put da skinem HDD i Rezac al ovaj put nista nije javljalo, Mrtvo samo sto se cuo ventilator od napajanja i procesora... i onda probah ovo oko ram memorije i onda proradi mada jos nisam ubacio ovaj sto sam skinuo da provjerim jer ram problematican :/ probacu danas pa cu javit sta ce se desit

12 godina

pozz forumaši trebam hitnu pomoć!Ova tema nije baš za moj problem ali je slična!Ovako kad upalim komp on dođe do određene provjere i stane ili se nekad ali vrlo rijetko zaledi!U prilogu su slike!!Dođe do neke provjere kao nekog kontrolera hard diska i stane!Kad iskopčam sata kabel iz hard diska on normalno nastavi sve dok ne kaže reboot jer nema hdd-a!Koji je problem znali itko molim vas hitnu pomoć.Hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2014 22:00 (CPU).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CPU kaže...

pozz forumaši trebam hitnu pomoć!Ova tema nije baš za moj problem ali je slična!Ovako kad upalim komp on dođe do određene provjere i stane ili se nekad ali vrlo rijetko zaledi!U prilogu su slike!!Dođe do neke provjere kao nekog kontrolera hard diska i stane!Kad iskopčam sata kabel iz hard diska on normalno nastavi sve dok ne kaže reboot jer nema hdd-a!Koji je problem znali itko molim vas hitnu pomoć.Hvala unaprijed!

Očito je problem u Seagate 320GB SATA HDD-u, iz fotki nije mi jasno zaštoSATA HDD spajaš na IDE/SATA adapter kada imaš SATA kontroler na MB? problem mogu stvarati i postavke BIOS-a ili krivi SATA konektor na MB??? 

17 godina
neaktivan
CPU kaže...

To što je kolega poviše napisao i provjeri postavke u BIOS-u (možeš ih pokušati staviti na početne, pa staviti tamo da ti automatski pronađe HDD).

Ako to ne pomogne, bootaj neku live linux distru sa sticka (recimo ubuntu) i napravi test diska (u dash upišeš Disks, otvoriš program koji se zove "Disks", odabereš disk i klikneš CTRL+S (ili odeš na kotačič u desnom gornjem kutu i odabereš SMART test),u prozoru koji ti se pojavi odabereš "start self test" gumb i u dropdown meniju odabereš "težinu" testa (vjerojatno bi i short bio dovoljan,no odaberi po svojoj želji)).

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.9.2014 2:50 (zerocool12).
12 godina
Hardwhelper!!! kaže...
CPU kaže...

Očito je problem u Seagate 320GB SATA HDD-u, iz fotki nije mi jasno zaštoSATA HDD spajaš na IDE/SATA adapter kada imaš SATA kontroler na MB? problem mogu stvarati i postavke BIOS-a ili krivi SATA konektor na MB??? 

Hdd je Seagate 320gb i on me je i prije nesto zezao ali hdd je star po proizvodnji ali je jako malo korišten samo 157dana rada! Na njemu je već odavno bio prije instaliran os ali ne radi! Pokušavao sam hdd spoji na sva četri konektora na matičnoj i nekad zna umjesto capable... pisat i ok ali onda se opet "zaledi" ja mislim da je ipak hdd otisao bez obzira na rad! Sta mislite da ga probam stavit u neki drugi komp. da prođem hd tun i vidim imali ista u sentinelu? 

EDIT: Kako iskljucit taj adapter sata/ide da samo bude samo ukljucen sata?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.9.2014 9:55 (CPU).
13 godina
neaktivan
CPU kaže...
Hardwhelper!!! kaže...
CPU kaže...

Hdd je Seagate 320gb i on me je i prije nesto zezao ali hdd je star po proizvodnji ali je jako malo korišten samo 157dana rada! Na njemu je već odavno bio prije instaliran os ali ne radi! Pokušavao sam hdd spoji na sva četri konektora na matičnoj i nekad zna umjesto capable... pisat i ok ali onda se opet "zaledi" ja mislim da je ipak hdd otisao bez obzira na rad! Sta mislite da ga probam stavit u neki drugi komp. da prođem hd tun i vidim imali ista u sentinelu? 

EDIT: Kako iskljucit taj adapter sata/ide da samo bude samo ukljucen sata?

A da nam napišeš o kojoj MB je riječ? iz fotki se vidi model diska... treba znati da podaci o "radnim satima" nisu toliko bitni u odnosu na trajnost... bitno je u kojim "uvijetima" je disk radio, eventualna fizička oštečenja za vrijeme rada, hot plug na kontroler koji isti ne podržava...

Pokušaj HDD uključiti na drugu MB, ali iz gore opisanog HDD vjerojatno ima grešku! skeniraj i vidi dali je mehaničko oštečenje površine ploča ukoliko je isti disk je za otpis... ukoliko je kriva elektronika diska postoji mogućnost otklanjanja greške!

12 godina

Problem je riješen uspio sam formatiran disk iz 3. puta instalirao windows 7 ultimate i radi bez problema btw. disk ima 247 dana rada.Hvala svima na pomoći.{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 9:18 (CPU).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice