Iznenadno gašenje PC-a

poruka: 44
|
čitano: 6.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a

Pozdrav,

prije nekoliko dana mi se iz cista mira ugasio komp. Inace stoji u jako skucenom prostoru i kad sam ga probao dodirnut bio je jako vruc pa sam ga premjestio na mjesto sa vise mjesta i zraka. Sve je bilo ok do danas kad mi se opet ugasio iz cista mira al ovaj put uopce nije bio vruc. Kada mi se tako komp ugasi ne mogu ga poslije upalit nekih 3 do 5 minuta. Nedavno sam kupio novo napajanje i grafičku (hd 6850) i proćerani mi ju je stavio u starije kučište koje je dosta malo. Dal bi to mogo bit problem? Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2011 23:20 (lukica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Iznenadno gašenje PC-a
Najvjerojatnije ti se gasi zbog pregrijavanja.
Pogledaj temperature i skini bocnu stranicu te stavi kuciste na neko
prozracnije mjesto ako su visoke temperature.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
16 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a

Skini si ovaj program KLIK pa napiši ovdje kakve su ti temperature

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a

Nakon jednog i pol sata igranja LoL-a temperatura matične je oko 40 stupnjeva, CPU 45 stupnjeva, GPU 55 stupnjeva, AUX(ne znam sta to znaci) 48 stupnjeva, a fen od grafičke radi na 60 %

EDIT: nakon jos pola sata igre opet se ugasio
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2011 23:11 (lukica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kupis 2 ventilatora, jedan stavis na kraj kucista drugi na pocetak , jedan okrenes da izvlaci prasinu, a drugi da puse prema unutra i tako se regulira zrak, bar sam ja to napravio jer imam stock cooler pa mi sad sve ok.
Sačuvaj me bože HR kulture i srpskog junaštva
16 godina
neaktivan
lukica kaže...

Nakon jednog i pol sata igranja LoL-a temperatura matične je oko 40 stupnjeva, CPU 45 stupnjeva, GPU 55 stupnjeva

Onda nije pregrijavanje.

18 godina
lukica kaže...

Nakon jednog i pol sata igranja LoL-a temperatura matične je oko 40 stupnjeva, CPU 45 stupnjeva, GPU 55 stupnjeva, AUX(ne znam sta to znaci) 48 stupnjeva, a fen od grafičke radi na 60 %

EDIT: nakon jos pola sata igre opet se ugasio

Ajde stavi sliku da vidimo, možda krivo gledaš temperature. Ili gledaš temperature čim izađeš iz igre, a u toj sekundi temperature znaju drastično pasti. Ja vjerujem da je stvar u pregrijavanju proca ili grafulje...

Probaj otvoriti stranicu kućišta pa onda vidjet hoće li ti se događati isto, možda pomogne.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
15 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a
Da, ja sam iso gledat temperature odma kad sam izaso iz igre. Sad cu ih pogledat dok mi igra radi u pozadini
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Iznenadno gašenje PC-a

Napiši još konfiguraciju računala i koje imaš napajanje (marka i snaga). Jer računalo se zna i samo ugasiti ako napajanje nije u stanju isporučiti dovoljno struje.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
a pali se ako ima visak a? haha meni se racunalo pali i gotovo -.-' mislim samo od sebe :S
15 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a

A temperature su skoro iste, samo je temperatura grafičke malo viša al je još u normali. Matična oko 43 stupnjeva, CPU oko 50, GPU oko 60, AUX oko 50, GPU fen radi na 60 %. Još da spomenem kad mi se tako ugasi kompjuter ne mogu ga poslije upalit uopce, bez obzira koliko vremena prođe nego da bi ga upalio moram drzat gumb za paljenje oko 10 sekundi i onda ga tek poslije mogu upalit i to mogu napravit odmah nakon sto mi se ugasi.Odmah se pali bez problema i kad ga upalim temperature su normalne.

EDIT: I napiso sam komponente pod moj PC

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 22:20 (lukica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Iznenadno gašenje PC-a

Mislim da nije pregrijavanje, iako sam na to prvo pomislio, ali kad mi je preko skypa reko temperature i to sve tokom igre, teško da se radi o pregrijavanju. Jedino vjerujem da bi mogao bit problem šta nemaš niti jedan ventilator unutra. Kako je forumaš rekao kupiš 2 i staviš da jedan upuhuje drugi ispuhuje, možda pomogne, a dođe maksimalno 60-tak kn.

Ako ti pomognem, stisni gumb HVALA!
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
CroatianRacer kaže...
kupis 2 ventilatora, jedan stavis na kraj kucista drugi na pocetak , jedan okrenes da izvlaci prasinu, a drugi da puse prema unutra i tako se regulira zrak, bar sam ja to napravio jer imam stock cooler pa mi sad sve ok.

Prasinu?!

Ofc.
15 godina
neaktivan
prašina da šta nikad nisi čuo za prašinu?
15 godina
neaktivan
CroatianRacer kaže...
prašina da šta nikad nisi čuo za prašinu?

Mislim da je htio reci da se vent ne kupuje da ispuhuje prasinu nego da ispuhuje topli zrak van.

Inace ventilatori u kucistu sluze da bi napravili protog zraka (hladan unutra sprijeda te topao van odostraga). To tak uglavnom ide.

The best way to be boring is to leave nothing out.
15 godina
neaktivan

da to sam htio rec, moja pogreška. hvala na ispravku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 15:46 (CroatianRacer).
15 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a

Evo nakon mjesec dana istih problema kupio sam ventilatore( 3 koliko ih i stane u kućište), stavio sam 2 za ispuhivanje i jedan za upuhivanje zraka. Krenuo sam vidit dal je sad sve u redu, upalio komp i krenuo igrat minecraft. Nakon 15 minuta igranja minecrafta kompjuter se opet ugasio iz čista mira. Očito je da temperature nisu problem jer temp. procesora i grafičke ne prelazi 50 stupnjeva. Itko pomoć?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a

ako je komp bio vise puta pregrijan moze doci do ostecenja komponenti

imao sam par situacija gdje korisnici ne ciste svoje racunalo od prasine ili ga drze na neprikladnom mjestu

evo upravo sam popravio komp sa istim problemom ....

radio je normalno i testirao sam sve komponente i sve je prosao i opet se rusio nakon nekog vremena.

zamijenio procesor i ne gasi se vise.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a
Evo, nakon sta se i sa ventilatorima gasio komp poslao sam ga na popravak u links. U linksu je radio u benchmarku 24 h pri rezoluciji 1280x1024 (testiran je s njihovim hard diskom). Kada su mi ga vratili nije se nista promijenilo pa se i dalje gasio(s tim da se gasi pri rezolucijama vecim 1280x720 i na moj komp je spojen adapterom koji sam isto zamijenio). Problem je najizraženiji kod igranja minecrafta, odma kad povecam window na cijeli ekran komp se odmah ugasi. Reinstaliro sam winse(odnosno samo onaj popravak, upgrade) i vise se nije gasio ali nakon sto su instalirani updaeti za windowse(kojih je 74) opet se gasi. Zahvalan na bilo kakvoj pomoći.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a

jao, links i njihovi benchmarkovi, nedao bog da mi nešto o njima ovisi.

LC silent giant...sad se ne mogu sjetit je li to ona loša serija ili ne. U svakom slučaju posudi napajanje kvalitetno na dan, dva pa vidi hoće li ti se onda gasiti.

Alternativno, instaliraj jedan po jedan update dok ne nađeš koji stvara probleme, onda ćemo moći dalje tražiti krivca

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 11:34 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
lukica kaže...
Evo, nakon sta se i sa ventilatorima gasio komp poslao sam ga na popravak u links. U linksu je radio u benchmarku 24 h pri rezoluciji 1280x1024 (testiran je s njihovim hard diskom). Kada su mi ga vratili nije se nista promijenilo pa se i dalje gasio(s tim da se gasi pri rezolucijama vecim 1280x720 i na moj komp je spojen adapterom koji sam isto zamijenio). Problem je najizraženiji kod igranja minecrafta, odma kad povecam window na cijeli ekran komp se odmah ugasi. Reinstaliro sam winse(odnosno samo onaj popravak, upgrade) i vise se nije gasio ali nakon sto su instalirani updaeti za windowse(kojih je 74) opet se gasi. Zahvalan na bilo kakvoj pomoći.

Mala je vjerovatnost da je preko updatea skinula driver za grafu koji vjerovatno nekompatibilna pa se zato događa.

Probaj ovako reinstaliraš sve novu ali bez updatea i da dali sve radi ok za 5 dana a nakon toga počni sa update ne automatic nego ručno skineš i tam di piše za čega potrebno instalirat .Ako se vidi pri update npr driver za grafu a nije instalirana bolje nemoj jer se može uzročit zbog igre koji gasi.

Sam svoj majstor. :)
15 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a
I jos sam zaboravio spomenut da kad na televviziju komp spojim direktno hdmi kabelom ne gasi se pri rezolucijama na kojim se gasi na monitoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a

Evo ti free bump, a vi malo stručnija ekipa pomognite čovjeku, kad se treba svađat svi ste tu, ali kad treba pomoć nikog nema, ja bi rado pomogao, ali kad neznam. Eh moj forume.

STOP ACTA! http://www.cdkeystalk.com/
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
lukica kaže...
I jos sam zaboravio spomenut da kad na televviziju komp spojim direktno hdmi kabelom ne gasi se pri rezolucijama na kojim se gasi na monitoru

izgleda po ovome da je do kabela ili adaptera

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 22:27 (dery).
15 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a
Windows updaeti nisu, i dalje se gasi bez ijednog instaliranog updaeta. Ne vjerujem da je adapter jer sam ga vec zamijenio. Ne znam zasto se na TV-u ne gasi(mozda ga nisam dovoljno dugo testiro jer je max rezolucija na TV-u samo 1366x768). Ne vjerujem da je problem u monitoru jer monitor ne moze ugasit kompjuter samo tako koda ga neko isteka iz struje. Sve vise sumnjam u linksove benchmarke i u napajanje. Probat cu igrat na nekom 1080p monitoru sa hdmi kablom i probat cu zamijenit napajanje, ne znam sta jos mogu napravit. Zahvalan sam na bilo kakvoj dodatnoj pomoci.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iznenadno gašenje PC-a

takvo napajanje imam ja na drugom pc i izvrsno je tako da ne bi trebalo bit do njega

vidi se iz toga jer na tv radi sve ok

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 16:22 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a

To se događa zbog izlaza grafičke na monitor, nekome radi sa vga konekcijom, a nekome sa dvi konekcijm na grafičku tako da treba probati vga staviti na dvi ili hdmi konekciju. Probati sve moguće konekcije na grafičku sa monitora. Probaj odpojiti monitor i restartati pc nakon instalacije pa ponovo spojiti.

Prije čiste instalacije isključiti sve external hdd ili usb. Pogledaj u ovoj temi http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-7-problemi/24299.aspx?page=137

Lp !!!

Fero
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a
Ne, nije ni monitor ni adapter. Testiro sam na drugom monitoru rezolucije 1280x1024, ugasio se. Testiro na tvu hdmi kabelom, ovaj put na punoj rezoluciji, ugasio se. Bit ce da je napajanje, nista drugo nije ostalo...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iznenadno gašenje PC-a

simptomi ukazuju na napajanje,jer ako nema struje pc se gasi,moguće da si naletija na neispravan komad

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iznenadno gašenje PC-a

Testiraj molim te i javi je li do napajanja da si potvrdim jednom zauvijek da vjerujem LC-u ili ne.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice