Izgubljena slika na laptopu

poruka: 4
|
čitano: 1.157
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Ugl stvar je u tome da su mi one male ikone sto inace budu na desktopu narasle!! Znaci bilo mi je preko cijelog ekrana 6 ikona... Ne znam jel sam mozda nesto slucajno stisnula jer sam gledala film na tv-u, a mis je bio pored mene, pa sam mozda nekako povecala te ikone, stvarno ne znam! Ugl onda sam ja sva izbezumljena kako cu gledat seriju kad mi je to tako, isla "popraviti" rezoluciju i tu sam tek zeznula jer mi se ekran samo zacrnio!! Probala paliti i gasiti, samo mi se pojavi da ukucam svoju sifru i kad nju ukucam opet sve crno! Probala sam ga spojiti na tv i onda je na laptopu ekran proradio, ali je moj decko isao cackat i sad vise ni tako ne radi!! Sta se moglo dogoditi, kako da vratim postavke kad ne vidim nista??

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Izgubljena slika na laptopu

Povećati i smanjit ikone možeš s pritiskom na ctrl i vrtiti kotačić od miša.

Ako ne možeš dobiti sliku u win s ctrl i f tipkama najednostavnije ti je probati s last good configuration opcijom ili iz safemoda.

Kada pališ računalo pritišći tipku f8, otvoriti će ti se meni s opcijama, prvo probaj s last good configuration, ako neide tako idi u safe mode.

U safe modu podesi postavke desni klik na desktop---screen resolution. Ako ni tako neide safe modu deinstaliraj grafiku (start---control panel---system----device menager----desni klik na grafiku uninstall)

U win instalirat grafiku( na službenim stranicama pronaći i skinuti file za instalaciju). Trebalo bi biti ok.

17 godina
neaktivan

uz pretpostavku da je to Win7, veličinu ikona mijenjaš tako da desnom tipkom miša klikneš na radnu površinu ("desktop") i odabereš View > Small Icons.

načini prikaza ("display") mogući su: samo na monitoru, na monitoru i televizoru ("clone display") i samo na televizoru. klik desnom tipkom miša na radnu površinu > Personalize. u lijevom dijelu prozora koji se otvori, dolje, odabereš Display a u prozoru koji se otvori lijevo Change display settings. Tu prčkaš po tome kakav način prikaza želiš. Ako računalo nije spojeno na drugi zaslon (npr. TV), neće ti se prikazati pod Detect i nećeš moći klonirati prikaz (ne nudi tu mogućnost).

ajd' javi što se zbilo.  

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ono sto meni pada na um, je da si ''napucala'' rezoluciju koju ti graficka ni u snovima ne pokrece i da se samo zgasi monitor.Davno sam na integrusi imao takav problem, jos dok sam bio osnovac .Rijesio sam sa ''zadnjim postavkama prilikom startupa Windowsa.Ili ukoliko nemoze to da rijesi, otvoris PC, pronadjes Bios bateriju - mala baterija na ploci i izvadi ju, pricekaj minut i vrati, trebalo bi vratit na ''fabricke postavke'' i ujedno na normalu.

PS: Mozes isto uradit i CMOS prekidacem, mali prekidac na ploci pise ispod njega CMOS :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice