DAKLE,kako naslov govori zanima me kako otkljucati iphone 5 ako ga uzmem iz amerike ovaj link koj vam budem dala molim vas pogledajte te ako se razumijete u to molim vas odgovorite znaci pronasla sam starnicu na internetu koja se zove official apple store usa dakle iphone 5 kosta svega 199 $ 16 giga ali na njihove mreze te pise iphone will only works with the carrier you chose (ajfon ce raditi samo na "mrezu" koju odaberete) a unlocked iphone kosta 650 $ dolara sad sta mi se vise isplati .... ako bilo sto znate molim vas napisite !!!1 hvala :) Evo link:http://store.apple.com/us
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije mrezu nego operatera... -> Pretplata.
aha hvala puno ,a ovaj unlocked 650 $??
Da. Ovaj za 199$ je mobitel za kojeg moraš plaćati pretplatu američkom operateru sljedeće dvije godine. Cijena samog uređaja je 650$, bez pretplate i obaveza, te takav uređaj nije blokiran ni na koju SIM karticu.
znaci kad bih uzela ovaj od 650$ mogla bih ga koristiti ovdje u hrvatskoj??opet dodje jeftiniijjjje!!!
znaci kad bih uzela ovaj od 650$ mogla bih ga koristiti ovdje u hrvatskoj??opet dodje jeftiniijjjje!!!
pa i ne baš
pa i ne baš
Vidis da ne zna, pa joj objasni :)
Uglavnom uredaji u americi rade na njihovim frkvencijama i nisu kao nasi na GSMu. Tako da nista od tog.
Zapravo mozes ga koristiti kao ukras 
Kao sto je moj frend rekao " Kupit cu si fake ajfon i kada budem vani bio ili hodao negdje onda cu ga samo izvadit i pravit se da pricam jer ionako je to samo za pokazivanje " 
okej hvala inace kao sta vidite ja vam nemam pojma o pojmu pa onda moram trazit pametne..
haha XD salim se znaci nista od tog.....
E jedino mi preostaje dobit na lotu inace nedam 7 milja ....
svejedno hvalček..
Vidis da ne zna, pa joj objasni :)
Uglavnom uredaji u americi rade na njihovim frkvencijama i nisu kao nasi na GSMu. Tako da nista od tog.
http://www.apple.com/iphone/specs.html
dosta novih mobitela podržava 800,950,1800,1900 MHz mreže radi roaminga. i po slici gore iPhone je jedan od njih.
Mozete vi meni to pojasniti jer ja nemam pojma o tome hahahaha
Znm da sam dosadna ali sta da radim nisam musko nisam za te stvarcice
Da se iPhone ne zove iPHONE po specifikacijama 50% ljudi bi odustalo od kupovine...
o coece! sta da radim da kupim polovni iphone 4s na njusklu ili je to rizicno?
Baš mora Ajfoun??
Nema to veze s musko zensko, samo je stvar interesa.
Uglavnom, 'rvacka koristi frekvencije 900Mhz i 1800Mhz za GSM komunikaciju.
Ameri koriste 850Mhz i 1900Mhz.
Najcesce kombinacije su dual band i multiband mobiteli. Dual band obicno podrzavaju hrvatski (europski) par ili americki par frekvencija da pokriju sve operatere na tom podrucju. U slucaju dual band mobitela iz amerike ne bi mogla uhvatiti mrezu ovdje, i amerikanac ne bi mogao iskoristiti roaming ovdje.
Multiband podrzavaju sve 4 frekvencije.
Prema specifikacijama iPhona ima 3 modela i sva 3 podrzavaju sve frekvencije. Kod svakog pise "GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)"
Dakle prema specifikacijama ne bi trebalo biti problema, ako je otkljucan mobitel.
Za iPhone4 znam da podrzava sve frekvencije jer je prijatelj nedavno bio u argentini i sve stimalo, a oni su na 850-1900.
o coece! sta da radim da kupim polovni iphone 4s na njusklu ili je to rizicno?
Ako želiš naručiti s Apple storea (link koji si stavila), računica ukupne naplate ti je sljedeća. 650$ mobitel, trošak dostave i na tu cijenu, prilikom dolaska mobitela u Hrvatsku, ćeš morati platiti 25% PDVa.
iPhone je quad band mobitel, tako da je kod kupnje na stranici potrebno odabrati GSM model, ne CDMA. Jedino ako ćeš koristiti 4G mrežu, nazovi svog operatera (ako si na T-Mobile ili Vipu, Tele2 nema 4g mrežu kod nas) i pitaj na kojem LTE bandu radi njihova 4G mreža. Postoje dva modela GSM iPhonea. GSM model A1428 (LTE band 4 i 17) i GSM model A1429 (LTE band LTE 1, 3 i 5). Prema odgovoru operatera uzmeš odgovarajući model, daš broj kreditne kartice na Apple storeu, potvrdiš naplatu i čekaš da dođe doma.
Ali, tu nije kraj priče. Pokvari li ti se, koliko sam upoznat, ne vrijedi ti garancija kod nas, što znači, moraš kontaktirati Apple USA, poslati mobitel i garanciju o svom trošku u njihov servis, platiti poštarinu (vjerojatno u oba smjera), čekati mobitel i do dva mjeseca da se vrati.
Što se tiče Njuškala, ako imaš nekog tehnološki potkovanog prijatelja, neka ti on na Njuškalu nađe rabljeni, ako već nisi spremna dati cijenu za novi (kojih ima još uvijek na Njuškalu sasvim dovoljno). Ali pazi da ti prijatelj nije zapravo "mali o' tetke" (upiši u tražilicu foruma taj pojam da shvatiš o čemu se radi), da ne bi dala novac za nešto rabljeno što će ti za tjedan dana biti uteg za papir, da ga vjetar ne raznese.
WackyZG hvala ti puno na informacijama i hvala svima drugima vidjeti cu jos malo sto cu napraviti hvalaaaaaaaaaaaaa jos jednom