Intel i5 6500 radni takt i turbo boost

poruka: 7
|
čitano: 1.428
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Problem - Intel i5 6500 radni takt i turbo boost

Pozzz... Neznam jel ima vec ovakva tema, ako ima ispricavam se na otvaranju nove.

Znaci moj problem je ovakav:

Radni takt procesora u specifikacijama pise 3.2GHz a s turbo boostom 3.6GHz

Mom kad nije pod opterecenjem radni takt varira do cak 3.4GHz ali na stotinke,cim se proc optereti (a turbo boost iskljucen u biosu) dolazi do 3.16GHz i od tuda se ne mice,

A kad ukljucim turbo u biosu dolazi do 3.26GHz i to je to...dalje ne ide...

Jel to normalno ili nesto ne valja?  jel treba to reklamirat ili sto?   Proc star niti mjesec dana.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 9:41 (limach00).

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Intel i5 6500 radni takt i turbo boost
Nebi bilo loše da napises koju tocno matičnu imas jer ne radi na svima turbo na max , u svakom slučaju pogledaj jer najnoviji bios na njoj, ako nije napravi uodate biosa i onda optereti proc sa recimo cinebenchom pa vidi do koliko ide max
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Nebi bilo loše da napises koju tocno matičnu imas jer ne radi na svima turbo na max , u svakom slučaju pogledaj jer najnoviji bios na njoj, ako nije napravi uodate biosa i onda optereti proc sa recimo cinebenchom pa vidi do koliko ide max

Maticna je MSI Z170-A PRO

updejtan je bios...

12 godina
Na kojem programu provjeravas?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem - Intel i5 6500 radni takt i turbo boo

Normalno je. 

Kada su opterećene sve jezgre takt tog procesora s uključenim turbom je 3.3GHz. Kod opterećenja samo 1 jezgre takt je 3.6GHz.

Isto tako kada su opterećene 3 jezgre takt je 3.4GHz, te 2 jezgre = 3.5GHz

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 12:24 (dzejmshr).
18 godina
Pogledaj malo bios, na nekim pločama možeš namjestiti da ti turbo core bude na sve jezgre na 3.6ghz
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan
Re: Problem - Intel i5 6500 radni takt i turbo boo
limach00 kaže...

Pozzz... Neznam jel ima vec ovakva tema, ako ima ispricavam se na otvaranju nove.

Znaci moj problem je ovakav:

Radni takt procesora u specifikacijama pise 3.2GHz a s turbo boostom 3.6GHz

Mom kad nije pod opterecenjem radni takt varira do cak 3.4GHz ali na stotinke,cim se proc optereti (a turbo boost iskljucen u biosu) dolazi do 3.16GHz i od tuda se ne mice,

A kad ukljucim turbo u biosu dolazi do 3.26GHz i to je to...dalje ne ide...

Jel to normalno ili nesto ne valja?  jel treba to reklamirat ili sto?   Proc star niti mjesec dana.

Hvala

to je sasvim normalno. imam istu plocu samo drugaciji procesor i5 6400 tocnije i frekvencija varira ovisno o opterecenju jezgri. ploca ima funkciju da se takt zakljuca to jest da bude fiksan, e sad nikad nisam koristio tu opciju na stock clockovima jer od dana prvog mi je procesor overclockan (i takt i voltaza su mi fiksne). znaci kad je samo jedna jezgra opterecena trebao bi imati punu frekvenciju pa se postupno takt smanjuje ovisno o zauzecu jezgara.

imam bios iz cini mi se drugog mjeseca ove godine (zadnji bios koji podrzava NonK OC). verzija biosa je 1.91.

Precision beats power and timing beats speed
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 13:13 (Arnel16).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice