Kupio sam novi DELL lap top...instalirao sam Windows XP SP3 ...radi...cd koje sam dobio sa lap topom nece da se instalira...nemam audio,nemam ethernet, ne mogu instalirati nijedan drajver sa cd-ja..pa i maticna ploca sporo reaguje....kako instalirati drajvere i maticnu plocu sa cd-ja
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kupio sam novi DELL lap top...instalirao sam Windows XP SP3 ...radi...cd koje sam dobio sa lap topom nece da se instalira...nemam audio,nemam ethernet, ne mogu instalirati nijedan drajver sa cd-ja..pa i maticna ploca sporo reaguje....kako instalirati drajvere i maticnu plocu sa cd-ja
Stavi cd u čitač i odeš upravljačka ploča pa system i klikni device manager i kad tamo vidiš žuti upitnik i na njega klikni update driver i treba nači na kojoj je cd da od njega učitava i sam će instalirati. Ako nepomaže, možda ti neodgovara driver za operativni sustav jer postoji bitna razlika u drivere. Ime laptopa i koji model pa čemo onda pomoći da ti nađemo njegov originalni driver sa neta.
DELL Inspiron 1564
probao sam tako i nece... DELL Inspiron 1564
pa normalno da nece nemas se sta ni cuditi da neradi jer drivere koje su dobio su za 7 i vistu
a na dellovoj stranici ni nemaju driveri za xp samo 7
moj windows je Vista inspirat...pa opet nece...
probao sam tako i nece... DELL Inspiron 1564
Evo našao san ti drivere sa neta a na linku je: http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&ServiceTag=&SystemID=INSPIRON1564&os=W764&osl=en&catid=&impid
EDIT: Evo našao još bolji i maš hrpe drivera ta koji ti trebaš Link je:http://drivers.top4download.com/free-dell-inspiron-1564-drivers/
II naravno javi nam da li jesve prošlo uredu sa instalacijom drivera.
kako otici na tu stranu kada ne mogu se prikljuciti na internet sa lap topom ne mogu instalirati ethernet controller,network controller...
kako otici na tu stranu kada ne mogu se prikljuciti na internet sa lap topom ne mogu instalirati ethernet controller,network controller...
Prvo skidaš s neta i spremiš na usb stick ako ga imaš ili može pržiti na CD i onda na laptopu instaliraš.
a kako si ovde na internetu...vidi sta ti treba odi skini na usb pa instaliraj jedno po jedno na laptop...
Pozdrav svima ja sam kupio komp imam sve drajvere na cd-u ali mislim da mi neče čitat od grafičke drajvere ASUS EAH 3650 skino sam ih preko neta i instaliro ali neznam dal mi sad čita ili ne..... Ja se nerazumijem toliko u sve te dijelove i tako to pa bi nekog zamolio ako ima koja str di mogu naučit neš o tome hvala u naprijed
Ev drustvo prikljucit cu se malo ...naime ndevno sam formatiro disc pa sad kad je ovaj xp na njemu nece ethernet controller da ucita ...tj nemam driver ...i kad sam tamo uplloado driver nesto se promjenilo ali mi je ostao i dalje zuti usklicnik...i pise da nece mozda raditi kako treba ....racunalo je dellovo a kod etherneta pise Broadcom NetXrime BCM5750 Gigabit.....bio bih zahvalan kad bi mi pomogli.....
Ev drustvo prikljucit cu se malo ...naime ndevno sam formatiro disc pa sad kad je ovaj xp na njemu nece ethernet controller da ucita ...tj nemam driver ...i kad sam tamo uplloado driver nesto se promjenilo ali mi je ostao i dalje zuti usklicnik...i pise da nece mozda raditi kako treba ....racunalo je dellovo a kod etherneta pise Broadcom NetXrime BCM5750 Gigabit.....bio bih zahvalan kad bi mi pomogli.....
Pretragom drivera mislim da sam našao na linku.
ma sad cu to malo ostavit postrani ....drugi je problem tu ...zvucna kartica ...mislim nema zvuka prije je bilo to je sigurno opet neinstaliran driver ...everest izbaci da je to sljedeci uredjaj...Intel 82801GB ICH7 - AC'97 Audio Controller
imas li care igdje za to link
ma sad cu to malo ostavit postrani ....drugi je problem tu ...zvucna kartica ...mislim nema zvuka prije je bilo to je sigurno opet neinstaliran driver ...everest izbaci da je to sljedeci uredjaj...Intel 82801GB ICH7 - AC'97 Audio Controller
imas li care igdje za to link
Ima, evo našel sam ti klikni na Klik.