I7 7700 thermal spike

poruka: 13
|
čitano: 1.543
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
I7 7700 thermal spike

Imam problem sa svojim novim i7 7700 kaby lake procom. Btw., tolko o mojoj sreći sa silikonskom lutrijom... Događa se da iz idle tempe (30 stupnjeva) temperatura skoči na 50-60-70... Zadrži se na toj tempi sekundu, dvije, pa se opet vrati na idle. Sukladno tome divlja i ventilator. Nemam stock cooler, već Katanu 4. Proc je namazan Arctic thermalnom pastom. Uredno, čisto, sve pet... Da li je moguće da je toplinski senzor u banani? Ako je to problem, da li se to ikako da popraviti? Dok gejmam spikeova nema (battlefield 1). Temp je zakucana na oko 60. Smanjio sam voltažu u Biosu na 1.20 (bila je na 1.27). Ponestaje mi ideja što napraviti, a da ne uključujem reklamaciju.................

0 0 hvala 0
17 godina
I7 7700 thermal spike

jesi provjerio da ti se ne pali neki proces na sekundu dvije koji natjera proc na 100%?

Bok, ja sam sharyn
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
I7 7700 thermal spike

Tak je i kod mene.

temperatura skače ko seve po .....

a mhz-e idu od 800 u jednom trenutku pa skoče na 4500 pa se spuste i tak par puta u sekundi dve

imaš ovdje na forumu intel zna za to ali neznaju u čem je problem

https://communities.intel.com/thread/110728?start=75&tstart=0

Koju ploču imaš?na kolko ti rami rade?

voltažu možeš još smanjiti moj je na 1.157 offset od 0.095

sad je na stres testu max temperatura oko 72,dok je prije išla da 85

Believe Those Who Are Seeking the Truth doubt Those Who Find It!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.3.2017 0:02 (Hrvoje.RH).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: I7 7700 thermal spike

Noup, ništa se ne pali...

9 godina
neaktivan

Konfa je slijedeća:

Matična: Gigabyte h270 gaming 3

G.Skill aegis ddr4 ram (16 gb, 2133 Mhz)

Corsair CX 600 napajanje

Smanjio sam voltažu na tvoju preporuku. Temperature su niže, spikeova još ima, ali su znatno nižih temperatura.

Mislim da je apsolutno nemoguće (niti logično) da CPU u sekundi bude zagrijan za 20, 30... stupnjeva.

Jbt, mikrovalna je jedini "hardware" za koji znam, a da se upotrebljava u kućanstvu, koji se zagrijava tom brzinom.

Mislim da rami nemaju veze s time. Ne znam kako bi rami mogli utjecati na temp CPUa (ali o tom potom, jer nisam diplomirani stručnjak za te stvari).

Stres test još nisam radio, ali mogu potvrditi da tokom gejmanja nemam spikeova. Temperatura se zabije na oko 60 u bf 1 i ide stupanj dva gore dole.

Dishonored 2 se zabije na oko 45 i također stupanj dva gore dole. Znači samo kod elementarnih zadataka sam primjetio spikeove.

11 godina
neaktivan
I7 7700 thermal spike

to ovaj iz intela trabunja(samo da sebe operu)...ja sam ih stavio na 2133 i opet isto

vidjet čemo kaj če reč na forumu

da meni je bf1 isto tako oko 60

idle je oko 27-30

stres test dode do 70-75

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.3.2017 17:57 (Hrvoje.RH).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
I7 7700 thermal spike

Normalno je da temperatura skoci po 20-30°C u sekundi kad se proc optereti, podesi ventilator tako da te ne za*ebava..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
I7 7700 thermal spike

da objasni kak je normalno

da sa 800mhz skoči na 4500  a ne radim ništa

evo prije sekunud blejim u hwmonitor i ne radim ništa i on skoče ko lud

i temperature i mhz

Mislim proc radi dobro sve štima ali kad te neš kopa.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ma to sam i napravil. Voltaza i "silent" mod ventova u BIOSU su uvelike pomogli. 1.15 voltaza je idealna jer je max spike bio 10 stupnjeva vise. Super! Sad samo da sve ne crkne i 3000 kn za proc ne odu u dim. Valjda cemo dobiti kakav sluzbeni fix... Iako ae bojim da je ovo hardwareski fail.
11 godina
neaktivan
I7 7700 thermal spike

od undervoltanja ti nemre niš bit

ak se sruši opet će se restartat na defoltne postavke

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ma znam. Preuvelicavam. Uopce je prava idiotarija da se korisnici sami moraju snalaziti da bi rijesili probleme... zalosno.
15 godina
protjeran
I7 7700 thermal spike

Ako temperatura ne ide preko 80C onda je realno jedini problem koji imas buka..

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Imas pravo, ali nikada se jos nisam susreo sa necim slicnim. Mislim, uvijek se proc zagrijavao postepeno, a nikada nisam vidio da skace po 30 stupnjeva gore-dole dok otvaram firefox... (wtf) No, cini se da je za sada najbolje rijesenje undervoltanje CPUa kroz BIOS.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice