Imam problem sa svojim novim i7 7700 kaby lake procom. Btw., tolko o mojoj sreći sa silikonskom lutrijom... Događa se da iz idle tempe (30 stupnjeva) temperatura skoči na 50-60-70... Zadrži se na toj tempi sekundu, dvije, pa se opet vrati na idle. Sukladno tome divlja i ventilator. Nemam stock cooler, već Katanu 4. Proc je namazan Arctic thermalnom pastom. Uredno, čisto, sve pet... Da li je moguće da je toplinski senzor u banani? Ako je to problem, da li se to ikako da popraviti? Dok gejmam spikeova nema (battlefield 1). Temp je zakucana na oko 60. Smanjio sam voltažu u Biosu na 1.20 (bila je na 1.27). Ponestaje mi ideja što napraviti, a da ne uključujem reklamaciju.................
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jesi provjerio da ti se ne pali neki proces na sekundu dvije koji natjera proc na 100%?
Tak je i kod mene.
temperatura skače ko seve po .....
a mhz-e idu od 800 u jednom trenutku pa skoče na 4500 pa se spuste i tak par puta u sekundi dve
imaš ovdje na forumu intel zna za to ali neznaju u čem je problem
https://communities.intel.com/thread/110728?start=75&tstart=0
Koju ploču imaš?na kolko ti rami rade?
voltažu možeš još smanjiti moj je na 1.157 offset od 0.095
sad je na stres testu max temperatura oko 72,dok je prije išla da 85
Noup, ništa se ne pali...
Konfa je slijedeća:
Matična: Gigabyte h270 gaming 3
G.Skill aegis ddr4 ram (16 gb, 2133 Mhz)
Corsair CX 600 napajanje
Smanjio sam voltažu na tvoju preporuku. Temperature su niže, spikeova još ima, ali su znatno nižih temperatura.
Mislim da je apsolutno nemoguće (niti logično) da CPU u sekundi bude zagrijan za 20, 30... stupnjeva.
Jbt, mikrovalna je jedini "hardware" za koji znam, a da se upotrebljava u kućanstvu, koji se zagrijava tom brzinom.
Mislim da rami nemaju veze s time. Ne znam kako bi rami mogli utjecati na temp CPUa (ali o tom potom, jer nisam diplomirani stručnjak za te stvari).
Stres test još nisam radio, ali mogu potvrditi da tokom gejmanja nemam spikeova. Temperatura se zabije na oko 60 u bf 1 i ide stupanj dva gore dole.
Dishonored 2 se zabije na oko 45 i također stupanj dva gore dole. Znači samo kod elementarnih zadataka sam primjetio spikeove.
to ovaj iz intela trabunja(samo da sebe operu)...ja sam ih stavio na 2133 i opet isto
vidjet čemo kaj če reč na forumu
da meni je bf1 isto tako oko 60
idle je oko 27-30
stres test dode do 70-75
Normalno je da temperatura skoci po 20-30°C u sekundi kad se proc optereti, podesi ventilator tako da te ne za*ebava..
da objasni kak je normalno
da sa 800mhz skoči na 4500 a ne radim ništa
evo prije sekunud blejim u hwmonitor i ne radim ništa i on skoče ko lud
i temperature i mhz
Mislim proc radi dobro sve štima ali kad te neš kopa.....
od undervoltanja ti nemre niš bit
ak se sruši opet će se restartat na defoltne postavke
Ako temperatura ne ide preko 80C onda je realno jedini problem koji imas buka..