HP Pavilion g7-1131sf (užas)

poruka: 10
|
čitano: 7.667
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

OK, radi se o HPovom laptopu kupljenom prije nekih 5mj u eurotradeu...

dobio sam ga praznog pa sam stavio na njega windows 7 (a šta sam drugo i mogao kad jedino to možes stavit na njega) i sve valjane drivere...

nažalost, nemogu vam točno specificirati problem ali najbolje se može opisati da SVE ŽIVO ŠTEKA...

pokušao sam više puta reinstalirat windowse jer sam mislio da sam pokupio neki virus ali to sigurno nije virus

kada ga upalim on radi okej neko vrijeme ali ubrzo počne štekat, zapinjat kada slušam mjuzu ili pokrenem browser (čini se da nikako nevoli mozilu)

npr. pustim mp3 file.. - na windows media player će svako toliko preskočit koju sec pjesme a na media player classic će prividno dobro radit ali onda ima neke čudne freezeve kao i na mozili

pa onda trebam čekat koju min da se probudi pa onda opet nakon par sekundi zabrije pa ga restartiram a on po istome pa opet restartiram, pa opet,, i nakon nekoliko restartova kao dobro radi...

problem isto nije niti u pregrijavanju jer uopće na dodir nije vruć a inače šteka i kad ga tek upalim dok je hladan ko led

čini mi se da taj laptop radi kako mu prdne što je vrlo iritantno s obzirom da sam ga platio 3500kn pa eto, prije nego odem u eurotrade da im ga šiknem preko pulta, zanima me dali se netko susreo s ovakvim problemom ili zna šta nevalja s tim laptopom (ako se poslije svega ovoga uopće tako i može nazvati)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Možda HDD ima badsectore ...

Testiraj sa HD TUne

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ovo sve što si nabrojao bi moglo biti povezano s problematičnim hard diskom.

Skini HDTune i odvrti par testova da vidiš šta dalje

edit: kolega me pretekao

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 0:55 (underdog).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

okej... probat ću testirati s tim programom samo neznam na šta da obratim pozornost u testovima i njihovim izviješćima... al dobro, malo ću pročačkat po programu..

i samo da napomenem da sam ga par puta nosio na posao u noćnu smjenu kada je bilo jako hladno i vlažno vani pa da vlaga nekako nije ušla u njega i zeznula nešto kako mi stari kaže... ali meni je to naprosto smiješno jer to je PRIJENOSNO računalo što znači da je dizajnirano za PRIJENOS... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: HP Pavilion g7-1131sf (užas)
sylar951 kaže...

čini mi se da taj laptop radi kako mu prdne što je vrlo iritantno s obzirom da sam ga platio 3500kn pa eto, prije nego odem u eurotrade da im ga šiknem preko pulta, zanima me dali se netko susreo s ovakvim problemom ili zna šta nevalja s tim laptopom (ako se poslije svega ovoga uopće tako i može nazvati)

ma najbolje bi bilo da usput pretučeš i radnike tamo jer oni su ti prodali neispravan laptop u nadi da ti to nečeš primjetiti.

I kao bonus im razbij trgovinu, da znaju ko je gazda u gradu...{#}

Tipičan balkanski pristup problemu. Nebi li bilo bolje da se lagano ušetaš i lijepim i smirenim tonom kažeš kako je lap neispravan i dati ga zamjene??

sylar951 kaže...

i samo da napomenem da sam ga par puta nosio na posao u noćnu smjenu kada je bilo jako hladno i vlažno vani pa da vlaga nekako nije ušla u njega i zeznula nešto kako mi stari kaže... ali meni je to naprosto smiješno jer to je PRIJENOSNO računalo što znači da je dizajnirano za PRIJENOS... :)

vidim da ti stari to nije napomenuo - ali kad teh. robu unosiš sa hladnog (vani) u toplu prostoriju, MORAŠ sačekati da se temperira (ponekadi  2-3 sata) jer se unutra kondenzira vlaga iz zraka i takvi aparati se nikako ne smiju odmah uključivati bez obzira na cijelnu koju koštaju.

Možda je to uzrok.

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 9:01 (cassini).
14 godina
neaktivan
evo... napravio sam neke testove s HD tuneom...
testove sam radio na desktop kompu koji savršeno radi i na HP pavilion laptopu tako da imam s čime usporediti...
postoje samo male sitne razlike u brzini ali to je i normalno pošto HDD sa desktop kompa je brži... evo slike:
Desktop komp BENCHMARK TEST Desktop komp BENCHMARK TEST
HP pavilion BENCHMARK TEST HP pavilion BENCHMARK TEST
Desktop komp FILE BENCHMARK Desktop komp FILE BENCHMARK
HP pavilion FILE BENCHMARK TEST HP pavilion FILE BENCHMARK TEST
Desktop komp ERROR SCAN Desktop komp ERROR SCAN
HP pavilion ERROR SCAN HP pavilion ERROR SCAN
Desktop komp RANDOM ACCESS TEST Desktop komp RANDOM ACCESS TEST
HP pavilion RANDOM ACCESS TEST HP pavilion RANDOM ACCESS TEST
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sylar951 kaže...
evo... napravio sam neke testove s HD tuneom...
testove sam radio na desktop kompu koji savršeno radi i na HP pavilion laptopu tako da imam s čime usporediti...
postoje samo male sitne razlike u brzini ali to je i normalno pošto HDD sa desktop kompa je brži... evo slike:

Prema slici jedini Toshibin hard disk ima bad sectora tako da najbolje da nabaviš nove  hard disk pa ako imaš važne podatke možeš spremit npr backup. Bad sectoe se može popravit pomoću programa HDD regenerator ali je to privremeno i može se pojavit novi bad sector i šire se.

14 godina
neaktivan

slike pokazuju da na HP pavilionu se nalaze 2 damaged sectorašto iznosi 0.1% damaged blocks... to valjda nije puno..???

ali najveća razlika se primjećuje na RANDOM ACCESS testu i to pod zadnjoj sekciji "random"

desktop komp 21ms... avg speed 22.925MB/s
HP pavilion 110ms...avg speed 4.530 MB/s

ianče nisam maher u tome pa ako netko ima više iskustva sa HD tuneom možda će vidjeti ono što ja nevidim :)    unaprijed hvala...

e da... i što se tiče nedovršenog scana na desktop kompu pod ERROR SCAN, to mi se nije dalo testirati do kraja jer taj komp ionako dobro radi...

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 1:11 (sylar951).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sylar951 kaže...

slike pokazuju da na HP pavilionu se nalaze 2 damaged sectorašto iznosi 0.1% damaged blocks... to valjda nije puno..???

ali najveća razlika se primjećuje na RANDOM ACCESS testu i to pod zadnjoj sekciji "random"

desktop komp 21ms... avg speed 22.925MB/s
HP pavilion 110ms...avg speed 4.530 MB/s

ianče nisam maher u tome pa ako netko ima više iskustva sa HD tuneom možda će vidjeti ono što ja nevidim :)    unaprijed hvala...

Bad sector znači da na disk oštečen a što bi se dogodilo kada autom pređeš rupe i kako bi auto osjetio? Tako se i hard ponaša kada igla upadne na bad sector i zarobljen na jednom mjestu a to se dogodi smrzavanje i nisu moguć izvršiti naredbu npr shutdown ili prekid radnje nekih programa.

14 godina
neaktivan

evo... nabavio sam HDD regenerator i preko njega kreirao bootable USB i u dos-u skenirao... prvo je našao 4 bad sectora na 1.03% i 2%... ostali sektori su bili uredu... znači bad sectori su bili pri početku harada (valjda)... uglavnom išao sam onda na repair i onda je regenerirao ta 4 sektora pa sam ponovo skenirao sa HDD reg. i nije pronašao niti jedan bad sector... nakon toga skeniranje sam ponovio i sa HDD tuneom i niti on nije pronašao damaged block za razliku od prošli put...

zasad se čini da sve radi okej...

namjerno sad koristim windows media player i mozzilu gdje je znao užasno štekat i namjerno stavljam mp3 pjesme di sam primjećivao najviše zastajkivanja... sve ok radi zasad... pa ćemo vidjet za ubuduće dali će opet poluditi :)

uglavnom za kraj bi vam se zahvalio što ste mi rekli za ove korisne software... a ako opet nešto nebude valjalo budem vam javio... pozdrav :)

Prvi scan HDD regeneratorom Prvi scan HDD regeneratorom
Scan HDD tuneom poslije regeneratinga Scan HDD tuneom poslije regeneratinga
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice