Hladenje kucista

poruka: 8
|
čitano: 2.365
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Hladenje kucista

Pozdrav svima! Imam jedan problemcic. U kucistu imam 2 harda, jedan WD (neki), drugi Seagate Barracuda 1.5 tb. Neki dan sam isao provjeriti temp. harda i skuzio sam da mi onaj Seagate-ov dosao do 53C, a sluzbeno je max. dozvoljena 60C. U svom kucistu imam coolere samo na CPU, GPU i napajanju. Primijetio sam da se moze postaviti ventilator sa bocne strane diskova. Na slikama sam oznacio gdje se sve mogu staviti ventilatori. Ako se ne varam, promjer tih mjesta je 80mm. E sad, koje i koliko ventilatora da stavim i na koja mjesta? Da li su uopce potrebni? Uz to, graficka (Radeon X1950) mi je manje-vise na nekih 70C. Da li je to normalno?

Puno vam hvala svima na odgovorima (unaprijed :))!

iznutra iznutra
izvana izvana
Let's just say that if complete and utter chaos was lightning, he'd be the sort to stand on a hilltop in a thunderstorm wearing wet copper armour and shouting 'All gods are bastards'.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2009 0:15 (Avdija).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hladenje kucista

ta serija ima problemas firmware-om,pa ima mogućnost da ti se HDD pokvari,a za smanjenje temperature HDDa možeš kupiti OVO

90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je

0 0 hvala 0
16 godina
Hladenje kucista

Koliko se sjecam tak je i meni je na starom komp-u bilo koji nije imao vent kod harda temp je bila oko 50 stupnjeva, a na novom na kojem imam vent koji puse po njemu temp je oko 30 stupnjeva.

EDIT: 70 stupnjeva za load grafe, malo je prevruce ali je jos u granicama normale.

krpelj sa bazukom :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2009 0:22 (BORG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Hladenje kucista
BORG kaže...

Koliko se sjecam tak je i meni je na starom komp-u bilo koji nije imao vent kod harda temp je bila oko 50 stupnjeva, a na novom na kojem imam vent koji puse po njemu temp je oko 30 stupnjeva.

EDIT: 70 stupnjeva za load grafe, malo je prevruce ali je jos u granicama normale.

To nije pod load-om :). To je dok nis ne radim. Zapeo sam jos uvijek na starim igrama tako da ju jos nijednom nisam full opteretio.
Let's just say that if complete and utter chaos was lightning, he'd be the sort to stand on a hilltop in a thunderstorm wearing wet copper armour and shouting 'All gods are bastards'.
16 godina
protjeran
RE: Hladenje kucista
Avdija kaže...
BORG kaže...

To nije pod load-om :). To je dok nis ne radim. Zapeo sam jos uvijek na starim igrama tako da ju jos nijednom nisam full opteretio.
 ako ti je zatvorena kutija onda ju otvori tak ces najlakse ohadit komp jer je stalno svjez zrak
intel-nvidia :( (glavni pirat na forumu)
16 godina
neaktivan
Hladenje kucista

Kao prvo pobrisi svu prasinu :D (ne sa harda;nego inace ),a onda mozes stavit jos 2 ventilatora (od viska glava ne boli),i mozes ostavit otvoreno kuciste sa jedne strane,da je bolji protok zraka! i to je to ! ja nzn sta bi moglo bit!

Za svaki virus postoji rjesenje!ah,vec sam mislio da nema rjesenja za ovo,sta treba napravit??Format :X =DD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Hladenje kucista
virus_cleaner kaže...

Kao prvo pobrisi svu prasinu :D (ne sa harda;nego inace ),a onda mozes stavit jos 2 ventilatora (od viska glava ne boli),i mozes ostavit otvoreno kuciste sa jedne strane,da je bolji protok zraka! i to je to ! ja nzn sta bi moglo bit!

ja se nadam da je nakon godinu i 8 mjeseci ovo riješio...pogledaj vrijeme poruke...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
16 godina
neaktivan
Re: Hladenje kucista
XXX-Man kaže...
virus_cleaner kaže...

ja se nadam da je nakon godinu i 8 mjeseci ovo riješio...pogledaj vrijeme poruke...

Ja to negledam !! :=D

Za svaki virus postoji rjesenje!ah,vec sam mislio da nema rjesenja za ovo,sta treba napravit??Format :X =DD
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice