Hladenje kucista

poruka: 15
|
čitano: 2.856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Hladenje kucista

decki jel se moze sad u ovo vruce ljetno vrijeme otvorit jedna strana kucista i stavit onaj obicni sobni ventilator da puse u kuciste??

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Hladenje kucista
spajkan kaže...

decki jel se moze sad u ovo vruce ljetno vrijeme otvorit jedna strana kucista i stavit onaj obicni sobni ventilator da puse u kuciste??

A zašto ne bi moglo?
Kod nas 90% PCeva nema bočnu stranicu,rendanje 2.5K videa na dual core mašinama je overkill pa se snalazimo :)

10 godina
Hladenje kucista

pa nez neki kazu da to nije dobro pa da pitam vas sta vi mislite

0 0 hvala 0
10 godina
Hladenje kucista

temp na jezgrama su 50-55*C
intel i3 4130 3,4 procesor je u pitanju

0 0 hvala 0
12 godina
Hladenje kucista

Ako ti je 50-55*C maks. temperatura na jezgrama onda to i nije tako puno. Meni je ista takva temperatura sa otovrenom bocnom stranicom, bila bi jos niza kad bi ukljucio jos dva dodatna ventilatora ali mi se neda slusat buku

Gas do daske,a kad maknem dasku onda još gasa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Hladenje kucista

aham znaci onda je sve to oke

0 0 hvala 0
12 godina
Hladenje kucista

Ako hoces postavis slike temperatura tijekom igranja neke igre  pa da vidimo malo detaljnije. Ja koristim HW Monitor za pregledavanje temperatura.

Gas do daske,a kad maknem dasku onda još gasa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
spajkan kaže...

temp na jezgrama su 50-55*C
intel i3 4130 3,4 procesor je u pitanju

Uložiti cca. 100-150 kn za LC CC 95 ili LC CC 120 nije loše, pomaže kad je ovako vruće, a i tiši je od stocka, uz njega dobiješ

i termalnu pastu koja je isto kvalitetnija od ove koju Intel koristi kod stock hladnjaka.

Preporuka je i u kućište na zadnju stranu staviti jedan vent. da izvlači zrak van, ako imaš mogućnost i jedan vent. naprijed da uvlači zrak unutra.

Ako sve dobro posložiš, dobro očistiš prašinu ako je ima, onda nemaš problema, temp. svih komponenata u kućištu će pasti, iako ovih 55*C nije tako strašno, osim ako kad

npr. igraš nešto, to ide i više, onda to može biti problem.

Skinuti bočnu stranicu je najlakše, iako osobno to nikad ne bih radio.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
10 godina
Hladenje kucista

evo ovo je dok igram F1 2013 na high sve otvoren firefoxx s 5 tabova uz to

0 0 hvala 0
14 godina
spajkan kaže...

evo ovo je dok igram F1 2013 na high sve otvoren firefoxx s 5 tabova uz to

U koji je model kućišta u kojem se to nalazi?

10 godina
Hladenje kucista

ma neko MS obicno kuciste nista posebno

0 0 hvala 0
10 godina
Hladenje kucista

tako kuciste

0 0 hvala 0
17 godina
Hladenje kucista

Elektroničke komponente mogu podnjet puno više temperature od 50-55°C, to im je praktički radna temperatura. Naravno bolje je da su hladnije, no ove temperature koje imaš nisu nikakav problem.

Ako hoćeš hladno računalo trebaš investirati i u bolje kučište i hlađenje ključnih komponenti (CPU/GPU/diskovi). Najgore je ako imaš nekakvo zatvoreno kučište u kojem se temperatura gomila dok ne dođe do pregrijavanja, no čim imaš bar 1 ventilator koji upuhuje i 1 koji ispuhuje van stanje se drastično mijenja.

Ili uloži u klima uređaj i rashladi cijelu prostoriju gdje je računalo, a skup s njim i sebe 

Zadnja varijanta je to skidanje bočne stranice.

Inače u kvalitetnim kučištima s osmišljenim protokom zraka, skidanjem bočne stranice se gube efekti rashlađivanja jer se poremeti protok zraka.

Ja recimo imam 2 140mm usisna venta s prednje strane koja ujedno hlade 2 HDDa i SSD, zatim taj hladni zrak vuče Noctua NH-D14 s prvim ventilatorom u sebe, i srednjim ga izbacuje iz hladnjaka, i na kraju to sve zadnji 140mm ventilator na kučištu izbacuje sa stražnje strane kučišta. Dakle svi ventilatori su postavljeni u nizu u istom smjeru i tako sam dobio jako dobar protok i hlađenje komponenti. Još usput što kučište ima cable management tako da kablovi ne štopaju protok zraka je još jedan +.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 14:04 (lllnuclearlll).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
spajkan kaže...

tako kuciste

Nije od lošega uložiti cca. 350 kn za Zalman Z3+ ili Zalman R1 i recimo 100 kn za LC CC 95 aftermarket hladnjak za procesor.

10 godina
Hladenje kucista

decki hvala na savjetima :DDDDD puno hvalaa

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice