Problem je u tome što mi komp ne želi čitati s HDD-a nakon nadogradnje matične, procesora i grafičke. U BIOS-u prepoznaje da je tamo, ali kad upalim računalo on kaže Hard disk is not detected. Na tom HDD-u imam sve i stvarno ne želim re-formatirati ili tako nešto. Radi se o matičnoj ASUS Sabertooth P67 i WD Caviar Black 640 GB. Prije nadogradnje je sve uredu bilo, ali nakon nadogradnje i ne baš. Molim pomoć hitno!!! 12 soma kuna mi sve to košta :(
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kakvo je stanje sa priritetima boota? ide dvd rom first, pa jeli onda pise hdd second? jesi isprobao od 5-6 sata prikljucaka neki drugi?
oko sigurnosti tog tvog sadrzaja, jeli sve bilo na jednoj c particiji ili je na drugim particijama?
U BIOS-u mi prvo ide HDD pa DVD-ROM. Nisam sve SATA priključke isprobao, jer nemam tanke prste pa ih nisam sve :P, i imam 3 particije C,D i E.
cuj, nigdje nema pravilo da stari disc sa starim sistemom mora bit bootan na novoj ploci. master boot record i slicne stvari itekako imaju veze sa novom plocom. samim tim je i logiscno da cisti formatiran disk nema problema na novoj konfiguraciji. daj malo promjeni sata 0 na sata 1 pa dalje i isprobaj.
ovako na pamet je tesko. ako imas neki drugi hdd probaj i njega.
Odnosno bootloader posto je tu problem jedno 150 0000 0000 0 00 0 0 0 0%
da li si instalira drivere od chipseta
da skratimo muke. ako je bitan sadrzaj na d i e particijama,a samo sistem na c.
- i da ti se boota, sistem nevalja zbog starih drivera
- uci u bios i poredati dvd first boot, hdd second...save and exit
- cd windowsa, brisanje i formatiranje c particije i vozi dalje
Da mu skratimo muke još malo: Problem je u tome da se nijedan sistem neće podići samo tako ako disk s njim prebaciš iz jednog PC-a u drugi ili promjeniš mbo - to je sad u biti novi PC!!
Da bi se cijela instalacija Windowsa preselila ,i da bi na novom PC-u radila bez greške ,treba ju prvo obraditi sa sysprepom.
Poželjno je ,naravno prvo napraviti backup ,za svaki slučaj!
Onda samo u start tražilicu ukucaj sysprep .exe ,pusti ga odradi posao!
Kad završi i ugasi se PC ,jednostavno se hdd prebaci u novi PC ,starta se i nakon par minuta imaš sve svoje programe i svoj account na novom PC-u!
Ovo je provjereno od mene i radi savršeno ,svaki puta!
Dečki, radi mi sve! Odgovor na moj problem je bila svježa instalacija Windowsa 7! Ipak sam se usudio :D. Hvala vam na svu vašu pomoć!!!
Da ,naravno da nakon svježe instalacije radi sve ,jel se ne može (bar ne bez puuno problema) disk izvaditi iz jednog PC-a i staviti u drugi!
Ili u tvom slučaju promjeniti matičnu i očekivati da će raditi kao prije!
Moze hitni odgovor?
Novi build - na SATA WD2000 je instalacija Win7, uz njega su bila jos dva WD IDE od po 80 GB. Sustav je bio dosta nestabilan ali prakticki na random, nikako otkrit di je frka. Savrseno radi i onda odjednom krepa neovisno o tome sta se na njemu radi. Odvrtio sam Prime 3 sata i CPU temperatura nije isla iznad 56 pa sam zakljucio da nije on, istestirao sam graficku u Furmarku ali samo pola sata (malo me frka, cuo sam da ih zna sprzit) i isto je prosla, Memtest mi je isto prosao sva 4 GB memorije bez problema pa pretpostavljam da je neki od ovih IDE starih krkana problem. Jel to realno ili da trazim dalje? Sad sam izvukao IDE kabel iz maticne, odvrtio startup repair i vozim samo sa SATA diskom pa cemo vidjet kako je, sutra cu proc dijagnostiku diskova ali me zanima da li je realno da je jedan od njih u komi pa da mi je rusio sustav? Napajanje sumnjam da je problem s obzirom da nije bas srot.
Ok, nisu IDE jer je upravo opet umro. Nema veze, sutra cu otkrivat di je frka
Na restartu mi u POST-u napise "Auto-Detecting SATA 1..IDE Hard Disk"
WTH?!? kako je to uopce moguce? Bit ce da su driveri od chipseta u komi, ha? Ili BIOS?
BSOD je BAD_POOL_HEADER. Pocistio sam registry sa CCleanerom i jos nisam vratio IDE kabel. Mislim da cu ga pustit da radi kroz noc i vidjet da li ce jos uvijek raditi ujutro.