HDD čudan zvuk,nema boot-a ili pak matična ?

poruka: 10
|
čitano: 2.700
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav svima,za mene danas nije baš super dan.

Bratić mi ujutro upali kompjuter i sve krene u redu,i pojave se neki brojevi prema njegovim riječima i restarta se kompjuter i krene čudan zvuk iz kućišta.

Prvo sam pomislio pošto je eksterni WD 320GB bio uštekan u USB da on nije uzročnik,kažem mu da isključi,nije opet taj zvuk.

Lokalizirao sam izvor zvuka,ili je HDD ili CD/DVD čitač,prije bi rekao HDD,kada se restarta pojavi se logo od MSI,i sljedeće što je jest crn ekran sa donjom crticom a uobičajeno se ta crtica spusti dole i krene boot-ati Windowse.

Računalo je :

AMD X3 8650 2.6 GHZ

MSI matična

4GB DDR2 RAM 800mhz

HD 4850 Dual Slot Fansink default frenkvencija

Fortron 320W

Ako će nešto pomoći,par dana kompjuter nije bio paljen jer sam bio odsutan i onda kad sam došao i krenio ga upaliti nije htio pola sata upaliti,pa onda krene paliti,krenu se paliti ventilatori,pa opet tako jedno dva sata i na kraju je krenio bootati i morao sam dići Windowse.

Jel može to biti napajanje,ili je disk otišao u vječna lovišta.

Zahvaljujem i nerado ovo pišem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: HDD čudan zvuk,nema boot-a ili pak matična ?
zapeci na CD Ubuntu. Bootaj s CD-a i odaberi Try Ubuntu. Ako tamo sve radi, onda je ocito hard u pitanju. Ako ima problema s bootanjem, onda je problem u maticnoj...
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina

Budem probao,nisam nikada cuo za to testanje ali cu probati....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo stavio sam stari IDE HDD maxtor 30gb i windows boota s tog starog diska,samo trebam reinstalirati,i raditi ce.

Ocito je ošao HDD,u BIOS mi ulazi a graficka je radila dan prije i vjerojatno nije problemu njoj.

HDD-ovi su dosta papreni sto se tice cijene,jel bi dosla neka reparacija u obzir ili moram uzeti drugi disk ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ako imas garanciju, nosi na popravak. ako imas vazne podatke, mozes dati InfoLabu da ti ih skine(JAKO SKUPO!!). ako nemas garanciju, pravac u najblizi IT ducan po novi disk. ali ako nije frka, mozes pricekati dok se cijene ne smire i uzmes neki dobar disk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ovako imam pitanje u vezi ovakove teme ,ako moze ko pomoci ,desava se to da mi se komp sam gasi nakon nekog vremena rada i ponovo pali .  mislio sam da je u pitanju procesor posto je pistao medutim sve isprobano na dr konfiguraciji i radi ali eto posto sam imao jos jedan novi procesor zamjenio sam ga i stavio pastu i novi ventilator i sve je sljakalo neko vrijeme dok opet se nije poceo gasit , napravio sam reinstalaciju windovsa ali opet isto izbacuje mi prije dizanja ovo na slici ,nezz sto da radim dali je problem u hd ,probo sam i dr hd s tim drugim radi normalno .

14 godina
neaktivan

bilo tko plizzzzzzzzz

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 19:46 (Majestic Ik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa ako radi s drugim hardom, onda je definitivno pokvren hard

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 19:49 (Suddenly Psychotic).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran

Ono sto bi ja dodao, provjeri kablove za spajanje da nije gdje previjen, zamjeni kabal na kraju krajeva.HDD Tune i scan bad sektora i vidjet ces koja je dijagnoza.Ovo je najvjerovatnije da ti disk ide na vjecna lovista, mozda ce izgurati jos malo ali na kraju ce izdahnut...a nista sretno u trazenju jeftinijeg diska.

http://s7.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=21829
17 godina
neaktivan
Majestic Ik kaže...

bilo tko plizzzzzzzzz

lipo ti pise na slici...

HDD je otisao u vecna lovista. Izvadi ga, prikopcaj na neki PC koji je zdrav i vidi da li ce se moci "uci" u njega da spasis podatke

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice